Vi spiller en spenstig banker på Forus

Foto: hesteguiden.com

Rune Wiig har flere flotte vinnersjanser på Forus tirsdag kveld. Sjekk våre travtips.

Undertegnede må bare beklage for våre lesere. Med førstevalg på Raki Cub i V5-1 (sjuendevalg i spillet), Drivknekten i V5-2 (mot storfavoritten Tekno Viktor) og banker på Games We Play i V5-5, burde vi sette fem rette på Klosterskogen i går kveld og hente 23 711 kroner når vi setter tre førstevalg. Dessverre hadde undertegnede ingen tro på Ghost Rider i V5-4A (hesten har ikke vist noenting i Bergen), men igjen ser vi hvor avgjørende siste indre er. Uansett så håper vi at våre strålende førstevalg i V5-1A og V5-2A var til hjelp for våre lesere.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Forus

Tirsdag kveld er det Forus travbane som er arrangør for de norske travløpene og det skal spilles dobbel V5. Men ikke glem at det også kan spilles V75 til Jägerso travbane i Malmø, der tradisjonsrike Hugo Åbergs memorial skal kjøres i kveld.

Kjøp andel til kveldens V75 på Jägersro her

Mangeårig Forus-chamipon Rune Wiig sitter opp bak flere favoritter på Forus i kveld og noen svært spennende outsidere. En av dem er svært evnerike 3 Above Gold i V5-5A/V5-2B. Fireåringen har kun gjort to starter i år, grunnet diverse skadeproblemer. Årsdebuterte 15. februar på Forus og hadde uten galopp ut av den siste svingen, hadde From Above-sønnen tatt skalpen på meget gode Passphoto B.R. Det forteller litt om kapasiteten til denne hesten. vant to av fire løp som treåring.

Klikk her for å se våre V5B-tips til Forus

Above Gold kom så tilbake i løpsbanen under Forus Open-helgen for fire uker siden. Varmet da strålende i forkant av løpet, men galopperte i den siste svingen i et tøft V75-løp. I kveld har Rune Wiigs flotte fireåring trukket et flott tredjespor bak bilen, og her kan det bære tidlig til tet. Derfra må det være en knallgod vinnersjanse. Overraskende nok er Above Gold kun et tredjevalg i V5A-spillet (markert på 42 prosent), mens han er knepen favoritt i V5B-spillet. Derfor synes vi Above Gold er et svært spennende bankerspill i kveld.

Vanskelige 5 Papounet blir favoritt i A-spillet, men sliter som kjent voldsomt i aksjonen og vi er slett ikke sikre på at det er en fordel at Ove Wassberg skal kjøre i kveld istendenfor Svein Ove Wassberg. 9 South Sandy er også mye betrodd, og er en riktig fin traver. Men som sagt, går Above Gold feilfritt og eventuelt kommer seg til tet på et tidlig tidspunkt tror vi meget sterkt på årets første fulltreffer for fireåringen.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 3 B: 9-6 C: 10-1-11-6-2-12-7-8

V5-1A - Varmblodshester 1600 meter autostart
Kun åtte hester til start i innledningsløpet og 8 Gigant Nico blir tungt betrodd. Har vel ikke helt innfridd i sine fire løp etter den overraskende V75-seieren i Bergen femte sist og er ujevn. Fra åttendespor må det bli et løp i køen underveis, og på en rask sprint er dette en favoritt i fare.

Knallform er det på 4 Mack Attack S.E som holdt fint sist i knalltøft selskap. Er rask fra start og skaffer seg en god posisjon umiddelbart her. 2 Becky's Snowstar er også opp og ned i prestasjonene. Skuffet etter fint løp på Jarlsberg sist, men vant lett fra tet på Forus tredje sist. 1 Reado November kan muligens få lederryggen her og med smørløp innevendig er det ikke helt iskaldt her. Det er et veldig posisjonsavhengig løp dette og vi tør nesten ikke avskrive noen.
Rangering V5-1A: A: 8 B: 4-2-1 C: 6-5-7 D: 3

Annonse: Klokkene til Rolf Lerum viste 13.2 siste 500m sist og da er sjokket et faktum i V5-4B på Forus

V5-2A - Kaldblodshester 1600 meter autostart
Skal det endelig lykkes for 4 Sylv Spika? Hoppa til Tormod Gudmestad står fortsatt med den ene seierene hun tok på Haugaland travpark i fjor, men finere oppgave enn hun har i kveld får hun ikke. Vårt småfrekke førstevalg. Gudmestad-duoen 6 Fronskrema og 7 Bjørkeodin har jo normalt perfekte forutsetninger her ettersom de er så kvikke på startsiden, men felles for begge er at de holder svært usikker form.

2 Eldfri har gått i V75 i det siste og levert bra innsatser. Svinger ellers mye i prestasjonene, men har en interessant oppgave i kveld. 3 Flyti ville ikke til mål sist, men spurtet flott på Sørlandet nest sist til andre. Får hun det servert underveis, kan hun bli farlig. 5 Willomen står med to strake seire fra Bergen, men møter tøffere motstand i kveld og vi blir vel overrasket om han legger på til tre strake.
Rangering V5-2A: A: 4 B: 7-6-2-3-5 C: 1

V5-3A - Kaldblodshester 2040 meter volte
Han blir voldsom favoritt, 1 Neslands Thea, som gjør sin flrste start i regi Åsbjørn Tengsareid. Og uten galopp er det nok meget sannsynlig at Neslands Thea vinner dette løpet, da hun trolig er overlegen på fart. Men rapportene er solide på 3 Mo Faks og vi velger å doble våre kupongforslag med den fireårige toppstammede hingsten. Viste riktignok ikke allverden i debutløpet sitt for en måned siden, men har i følge våre rapporter trent strålende i det siste og da roper vi et lite varsko.

Ellers er det svært mye blanda drops i dette feltet og de antatt tøffeste konkurrentene til vår favorittduo står på 40 meter tilegg. 11 Vikkiline kan en del, men i kveld må hesten gå via sporene og har helt andre forutsetninger enn i sine foregående løp. 10 Vertigo Prins er en fin treåring under utvikling, men må rekordforbedre seg kraftig for å duge her.
Rangering V5-3A: A: 1 B: 3 C: 11-10-9-12-13-8-6-2 D: 5-4-7

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester 2040 meter
15 kaldblodshester møtes til dyst her i et løp som er utskrevet over tre distanser, men tilsynelatende forholdsvis få vinnerkandidater. Tom Erga har en riktig fin fireåring i 13 Kleppe Manden. Har levert solide innsatser i V75 i det siste og tåler å gjøre mye selv. Unngår Nordli Svarten-sønnen galoppen i kveld, er han mest trolig vinneren, men i et så stort felt kan det bli posisjonstrøbbel.

Fra strek vil nok 1 Øyseira lede lenge. Var rikrignok svak sist, men det er rart med disse hestene, kommer de seg foran kjemper de ofte mye bedre. Vant lett mot billig motstand tredje sist og får hun sitte foran og dirigere tempoet, kan det holde helt hjem. Fjorårets toer i Hoppekriteriet, 12 Ulsrud Tea, holdt seg endelig på beina sist og ble belønnet med en fin andreplass bak Willomen. Kapasitetsmessig er hun blant de bedre her, og feilfritt er en ny topplassering innen rekkevidde. 5 Kringelandseldrina gjorde et flott løp på Sørlandet sist og kan være tidlig fremme til strekhestene her og skal passes.

10 Kolberg Kim tjente mye penger på kort tid og har ikke vist allverden i det siste, men skal ikke overses helt.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 13 B: 1-12 C: 5-10-9-2-8-11-4-7-15-14-3-6

V5-3B:
En poengjakt venter oss i den tredje B-avdelingen og her er det bare å trekke i hatten. Vi setter den lovende fireåringen, 7 Support Her først. Hoppa gjorde en fin treårssesong i fjor, men har kun startet to ganger i år. Kunne ikke henge med gode El Gigant sist, men løp i kroppen og meget begrenset motstand gjør at vi gir henne et frekt førstevalg. 4 Cosmo Marie er uten tvil feltets mest kapable hest, men har galoppert seg bort i sine seks siste starter og skal i tillegg komme seg avgårde i volten i kveld. Nja.

Strekhestene 1 Yankee Jet og 2 Axis Di Vegas skal aldeles ikke undervurderes her. Begge er garantert fine løp herfra og møter ikke mange hester som tåler å gjøre mye selv og derfor skal begge tidlig på, selv om formen er usikker på begge. 6 Strong Moosnhine spurtet flott til tredje sist og kan ta karrierens første i forsøk nummer 35 i kveld. 5 Celine Tuna er god fra start og kan komme seg best i gang fra tillegg og kan muligens snuse på seieren her.
Rangering V5-3B: A: 7 B: 4-1-2-6 C: 5-8-3-9-10

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Forus

V5-4B:
4 El Gigant har ofte vært hardt betrodd i totoen uten å innfri, men sist var det riktig fin stil på hesten da han vant overlegent på Sørlandet. Ikke glem at dette er en hest som var favoritt i et V75-løp på Drammen tidligere i år. Men han er som kjent ujevn og ikke til å stole på foreløpig. Er han derimot like bra som sist, vinner han dette.

2 Delphis Jag so en så god hest som Youremyman på Sørlandet i sin nest siste start etter et løp innvendig og perfekt luke ut mot oppløpet. Spurtet strålende da og var først i god tid før mål. Sist stod hesten hel feil til på tillegg i et V75-løp. Kan få et smørløp også i kveld og kan gjenta triumfen fra nest sist. 3 Onlymed galopperte seg bort i debuten for Tom Erga, men vant veldig lett sist. Fin kapasitet i denne dansken og kan legge på til to strake. 7 Missy er handlet til Geir Gudmestads stall fra Bjørn Goop. Fireårshoppa med superfin avstamning, kommer tilbake etter seks måneders pause og er en naturlig outsider første gang ut.

12 Black Credit dukker opp i regi Kåre refsland og da kan hesten være kraftig forbedret og må passes litt selv fra spor tolv.
Rangering V5-4B: A: 4 B: 2-3-7 C: 12-6-9-10-8-11 D: 1-5

V5-5B - Varmblodshester 2040 meter
Ultravaiable 2 Reven N. Seven blir vår favoritt i en svært åpen B-finale. Kommer nå tilbake etter nesten fem måneders pause, men har ofte gjort sine beste løp etter pause. Er veldig bra de dagene han fungerer og fra et flott andrespor bak bilen, setter vi den Egil Stensland-trente Revenue-sønnen først. Lars Tore Hauge har fått ordentlig sving på 12 Ønas William og selv fra et begredelig startspor synes vi Gidde Palema-sønnen skal tidlig på. Han tåler å gjøre mye selv og dersom han får litt drahjelp i sisterunden kan han ta alle tilslutt.

3 Mastery As blir svært tung favoritt her, men den tidligere Kolgjini-traveren vil ikke vinne og vi synes han blir overspilt i kveld. Og nøyer oss med tredjevalg. 11 Bullmeister vant enkelt i billig lag sist, men har fin kapasitet. 4 Ongeman varsles god i trening og er rask fra start. Skrellbud?
Rangering V5-5B: 2 B: 12-3-11 C:4-6-5-9-1-10-8