Vi spiller Hammers

Foto: hesteguiden.com

Steinar Hammersborg har kun vunnet et løp i år. Men nå løsner det. Sjekk fredagens V65-tips til Jarlsberg

Påsken står for tur og det er bare å glede seg til det årlige påsketravet på Klosterskogen der det ligger an til en rekke sportslige godbiter neste helg. Men før den tid skal det selvsagt kjøres en rekke travløp i Norge og fredag er det igjen duket for V65 på Jarlsberg.

Klikk her for å se våre V65-tips til Jarlsberg

At det nærmer seg vår og sommer er ikke vanskelig å se innen travet, den sportslige kvaliteten på løpene blir stadig bedre nå og det er en svært fin meny Jarlsberg kan by på denne fredagskvelden.

Steinar Hammersborg hadde en veldig fin sesong i fjor med 22 seire på kun 137 starter og over millionen innkjørt. Hittil i år har det gått mye tråere, og kun en seier er bokført (Writing Hall på Biri for fjorten dager siden). Det skal dog tillegges at Hammers (som han populært kalles i travmiljøet) bare har kjørt 21 løp i år.

Men nå er Steinar Hammersborg i ferd med å sele ut stallens stjerner, og en av dem som hadde en flott sesong i fjor var Flawless Victory som tok seks seire på kun tretten starteri 2010. Årsdebuten ble avlagt på Bjerke for tre uker siden, og du verden for et oppløp hesten gikk. I et tøft V75-løp satt Flawless Victory i femte par utvendig underveis, ble med i angrep på siste borte og spurtet aldeles strålende nedover oppløpet og hadde klart størst fart over mål.

Motstanden fredag er høyst overkommelig, og selv om sporet ikke er det aller beste så tror vi Dream Vacation-sønnen blåser denne gjengen til slutt med litt klaff på veien. 3 Missionary Man har hatt fem måneders pause, innfridde som vår banker 1 oktober i fjor mot svært laber motstand. Får Eirik Høitomt som makker, men trenger trolig løp i kroppen og er heller ikke noe god fra start. 6 Sense Of Beauty vil trolig prøve å komme seg foran, men har trolig ikke den samme formen nå. I det minste vil en tettravende Sense og Beauty sørge for tempo underveis, det vil være en klar fordel for vår banker.
Rangering V65-3: A: 11 B: 3-6-5 C: 2-9-12-4-1-7-10 D: 8

Enda en vinner fra bakspor
Topp sjanse tror vi også det er for 10 Becky i V65-2. Tredje sist var hoppa urtapper etter et steintøft løpsopplegg i Drammen og kun gode Beak's Super News ble for sterk i sluttfasen. Nest sist var hoppa dønn overlegen i årsdebuten (etter nesten fire måneders pause) på Jarlsberg og reiste unna med en seiersmargin på over 20 meter. Sist på Bjerke i et bra V65-løp holdt Gunslinger Spur-hoppa koken strålende etter å ha vandret i dødens store deler av løpet (kun smygkjørte og meget lovende Most Wanted One ble for sterk i sluttfasen, men det var langt ned til tredjehesten).

Fredag er det voltestart, det er full distanse (klar fordel for denne dama) og det er bakspor. Bakspor tror vi betyr svært lite, siden denne hoppa tåler å gjøre grovjobben selv. Motstanderne er ikke allverden, selv om det er spennende med Eirik Høitomt opp på 7 O'Lillen (men denne dama kan ikke utnytte springsporet). Innersporets 1 Olivia Fair har ikke overbevist i sine løp her i Norge, selv om plasseringene har vært bra.

8 O.M.X. Twenty har tapt sportrekningen og var heller ikke som best sist og bak disse er det vanskelig å få øye på noen plussvarianter. Vi tror Becky avgjør på sin styrke og kapasitet og bankerspiller også denne.
Rangering V65-2: A: 10 B: 1-7-8 C: 3-5-2-12-4-6-9-11

V65-1:
Unge og lovende stallmenn (og stalljenter) skal bestyre tømmene i den første avdelingen, som altså er forbeholdt stallpersonell. Kvaliteten på hestene er ikke allverden, og her kan det komme overraskelser.

Meget dyktige Dag Sveinung Dalen skal kjøre det vi mener er beste hesten i feltet, i form av 10 Match Ball Rex (som ikke blir favoritt i spillet). Varenne-sønnen ble strøket sist (litt usikkerhetsmoment akkurat det) pga en hovbyll, men rapporteres i orden igjen nå. Lekte med konkurrentene i to strake seiersløp rundt nyåret, skuffet så litt etter et tøft opplegg tredje sist. Fullstendig bortkjørt til sølv av Marius Høitomt nest sist, og solid spurt til andre bak forvandlingsnummeret Noahtheboatman på Sørlandet i sin siste start. Baksporet fredag betyr lite, da det pleier å bli tempo i disse løpene.

Nærmest setter vi 4 Oddset Hæstak, men full vei er ingen fordel. Vant riktignok over 2100 meter i sin neste siste start, men det skyldes taktisk glimrende kjøring av Eirik Høitomt som slapp teten direkte og tok dem via siste indre tilslutt på Klosterskogen. Den muligheten har ikke sønnen Marius Høitomt fredag, all den tid siste indre ikke finnes på Jarlsberg. Dermed har vi en følelse av at Oddset Hæstak kan bli "snill" i sluttfasen her, og det er heller ingen fordel at det er Marius som kjører istendenfor far Eirik. Favoritt i stor fare etter vår oppfatning.

6 Spirit Rider K. likte vi godt sist. Kapasitetshesten til Sven Olav Weberg fungerte endelig igjen, og da er ikke Super News-sønnen lett å stå imot i sluttfasen. Litt sjanseartet med sjettespor og med litt urutinerte Marie Tovengen som kusk (men hun har kjørt med fin hånd tidligere). 5 Samuraj November er fortsatt svært ujevn i prestasjonene, men kapasiteten er det ingenting å utsette på.

Dyktige Hans Wilhelm Storås skal styre 12 Blue Ridge Gal som holder fin form, men tolvtespor er krevende og det må klaffe på veien. Det må det også for 8 K.N. Wind fra dennes spor, mens både 2 Spenda Barbiegirl (overraskende god sist) og 3 Fashion Albert (distansen?) kan sitte der i et helskummelt løp fra sine perfekte startspor bak bilen.
Rangering V65-1: A: 10 B: 4-6-5-12 C: 8-2-3-11-7 D: 9-1

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Jarlsberg

V65-4:
Bork Odin er blitt strøket og dermed gjenstår det kun åtte startende hester i dette eliteløpet for kaldblodshester. 1 Amor Even blir vår favoritt. Pål Even-sønnen opptrer ujevnt, men flyr skikkelig fort de dagene han vil. Sist fredag på Biri var en slik dag, og kun en brenngod Feseth Lynet ble for god den dagen. Fra spor en blir det garantert et fint løpsoplegg denne fredagen og Amor Even har vinnerform i kroppen.

Det har også 2 Zevs som holdt koken flott til andre bak norgesrekordsetteren Norheim Faksen sist på Bjerke. Ble veldig snill i sluttfasen tredje sist på Forus etter tøff forsering til tet i førsterunden da. Det var over full vei. Nest sist vant Zevs helenkelt fra tet, og det er ikke utenkelig at det kan bli ledelse fra start til mål også her. Men han møter litt bedre hester her enn i seiersløpet nest sist. 9 Stjernelyn kommer tilbake etter nesten fire måneders pause. Stjernelyn vant et V75-løp ette tre måneders pause så sent som 4. september i fjor og pausen nå kan bare ha gjort godt.

4 Trollgutt er også en krabat av det variable slaget og var direkte svak i sine to siste løp før pausen. Men springer fort de dagene han vil og kan få et veldig fint løp her. 5 Juni Blixten orket svært lite sist, men er også svært variabel. 7 Prins Marius sprintet overraskende godt sist og var på høyde med Amor Even over mål, men fra spor sju blir det ikke like gunstig løpsopplegg denne gang (satt tredje innvendig hele løpet sist).
Rangering V65-4: A: 1 B: 2-9-4 C: 5-7-3-8

V65-5:
9 Lumiere De Nuit kommer til å bli tung favoritt i sin årsdebut her. Dahir De Prelong-sønnen avsluttet fjorårssesongen med å ta en vanntett seier på Forus og viste ved flere tilfeller i fjor at han kan bli en grunnlagsklatrer. Men er usikker på beina og vi vil gjerne se hesten i et løp før vi setter feriepengene på ham. Uansett så blir han også vår favoritt.

Nærmest på kapasitet tror vi 3 Opus One F.H. står, men den Jørn Olaf Olsen-trente vallaken har rotet seg vekk med galopper i sine tre siste starter og er fremdeles svært usikker på beina. Fjerde sist vant hesten på 16.0 full vei på Bjerke og så helt uanstrengt ut over mål.

Skulle Hans Petter Tholfsens franskmann 1 Ross Du Vernay finne på å trave feilfritt, kan franskmannen blåse dette feltet. Galopperte som sistehest 700 igjen på Bjerke sist og havnet en "mil" bak, men var utrolig nok likevel femte i mål (men står med dg i programmet). Det er sikkert mindre enn 10 prosent sjanse for at Ross Du Vernay kommer seg feilfritt rundt, men kapasiteten er skyhøy på denne franskmannen. 5 Obtain ble et enkelt bytte for formbomben Orion Hindø på Klosterskogen nest sist, og var vel heller ikke som best i et V75-løp i Bergen sist. Men tråkker Sagholen gassen i bånn fra start her, kan Obtain komme seg tidlig til tet og da kan det bli ledelse hele veien.

Ute på kanten er det også verd å nevne at 6 Becky's Joy endelig var forbedret igjen sist (vant V75-løp i fjor denne karen), at 4 Noahtheboatman dessverre får sin eier Thorbjørn Skår som vognmann (stort minus det over langdistanse), at 11 Ofelia Vang var ursvak fra tet sist (men god føre det) og at 7 Sleepwithefishes trolig galopperte fra seg en V75-seier i romjulen på Momarken (og kan du V75 kan du også vinne dette, men formen er uviss på Ottersen-traveren nå etter svært mye galopper i det siste).
Rangering V65-5: A: 9 B: 3-1-5 C: 6-4-7-11-12-8-2 D: 10

Klikk her for å se våre Dagens Dobbel-tips til Jarlsberg

V65-6:
Det er V75-klasse over den siste avdelingen og dette løpet er det bare å glede seg til. Det er fem varmblodsløp innenfor V65-rammen denne fredagen, og det er meget spesielt at alle våre førstevalg i disse varmblodsløpene starter fra bakspor. Men det er nesten umulig å ikke sette klassehesten 10 Mysterious først selv i årsdebuten. Han ble tøft matchet, From Above-sønnen, i fjor, men han viste at han duger også. Her kommer det til å bli tempo og Mysterious kan flytte beina sine i sluttrunden.

5 H.P. Speranza må bli andrevalget vårt, selv om motstanden er tøff. Fullførte en langspurt strålende på Bjerke forrige onsdag til annen bak veldig opplagte Glideable Volo. Det er ikke helt utenkelig at Gunnar Austevoll klemmer til fra start i håp om å komme seg foran (Høitomt kan da ikke prøve å sitte foran med 2 Mazzetti enda en gang ettersom hesten ikke holder koken derfra). Og skulle Tovengen-traveren komme seg foran, kan det holde helt hjem.

9 Super Tail likte seg ikke utenpå Kejser K.D i sin siste start, og for første gang på lenge kastet vallaken inn håndkleet fra dødens og endte langt bak vinneren. Har fått ladet batteriene en måneds tid nå og med startraske rygger kan det bli et fint løp her. 1 Kendrick's Victory klarte ikke helt å fullføre angrepet sitt sist, og har i tillegg trukket et svært sjanseartet førstespor her (kan ikke utnytte det). Må ha mye tur for å vinne dette løpet.

4 Pearl Of Capri ville lite fra køen sist, men tillegg i Drammen er som kjent vanskelig. Når Geir Vegard Gundersen velger å ta ut USA-importen sin her, skal vi være litt på vakt. Hoppa kom med bra meritter fra USA. Når det gjelder 8 Expensive Royal (bom fast i årsdebuten - så fin ut), 6 Global Jinx (holder farten - men mangler det lille ekstra)12 Nicole in One (slo svært trøtte hester sist - en helt annen verden av motstand nå) og 7 Victory Håleryd (vært helt utafor i det siste), så har de alle tapt sportrekningen og går opp en klasse nå samtlige.
Rangering V65-6: A: 10 B: 5-9-1 C: 4-2-8-3-6-12-7-11