Vi spiller Midtfjeld igjen

Foto: Hesteguiden.com

Evidence Ås har et gaveløp i kveld, og kan ikke tape

Idylliske Momarken travbane på Mysen inviterer til såkalt amerikanerdag under fredagens kjøring. i V5-3B er distansen spesielle 1140 meter. og fra et perfekt innerspor bak bilen, har elitehesten 1 Evidence Ås optimale forutsetninger i kveld. Ingen kan nekte Angus Hall-sønnen teten, og når motstanden er vesentlig enklere enn normalt, sitter Per Oleg "Emil" Midtfjeld bak det som ligner en klink vinner.

Klikk her for å se våre V5A-forslag

Vanskelig løp i A-spillet
Men i V5A-spillet er det betydelig vanskeligere å finne et holdepunkt. Etter mye grublerier endte vi til slutt opp svenskehesten 9 Pine Avenue og Magnus Jakobsson i V51-A. Hoppa etter Pine Chip gjestet også Momarken 29. juni i år, og tok da en meget overbevisende tetseier uten føling med konkurrentene. I sitt siste løp på Lindesberg gjorde hoppa en klart godkjent figur til fjerde. Pine Avenue har trukket et fint niendespor bak startbilen og kan ta ryggen på raske 2 Donatello fra start. Derfra skal Magnus Jakobsson kunne finne en flott posisjon og sette inn støtet i sluttrunden. Pine Avenue møter nok noe bedre motstand enn hun gjorde i seiersløpet på Momarken sist, men så ut til å ha mye å gå på og virker fremfor alt lettplassert og travsikker. 7 Nala Waltz innehar nok like høy kapasitet, men er kronisk ustabil og risikerer å havne på vingel fra et krevende sjuendespor bak bilen. Vi stoler på 9 Pine Avenue og registrerer at hoppa på morgenkvisten er markert på 36 prosent i spillet.

Flere spill fredag:
V4/V5 Skellefteå (frist 12:20):Her kan du kjøpe andel til V4 og V5
Oddstips fredag:Andreas tror på Norwich i serieåpningen

I V52-A møtes flere formsterke kaldblodshester i mellomklassen på en sprint. 2 Stjerne Ask var kraftig forbedret igjen på Biri søndag, og hadde kun en knallgod Suveren foran seg i mål. Kristian Malmin og Stjerne Ask må få et fint løp i kveld og kan spille ut speeden sin til slutt. Bra vinnersjanse. 3 Tusse Perla elsker sprint og kusk Gunnar Austevoll er optimist, forståelig nok. Hoppa klarer neppe teten, så lenge 6 Hjerteborken er med, men kan få et fint løp i dennes rygg. 4 Skogbryn Svarten har skuffet i regi Cato Antonsen, men motstanden ser riktig ut i kveld og 5 Holt Vinn gjør en svært interessant debut i regi stall Eirik Høitomt.

Uffda, V5-3A er en krevende spillenøtt og her er det flust av vinnerkandidater. 3 Svall Hæxan har igjen fått proffkusk (Dagfinn Aaarum) og skulle hoppa endelig trave feilfritt er vinnersjansen god. 5 Spiklita blir ganske så stor favoritt, men er ikke veldig fightervillig og full distanse er neppe noen fordel. Se opp for 11 Grorud Silver, mer enn god nok dersom han sjøl vil.

Hjemmeseier
Hjemmetrener Odd Arne Sagholen har fått seg en flott treårshopp i 3 Patricia Hastrup. Gjorde et tiltalende inntrykk i debuten der hoppa avsluttet siste tusen i 16-fart. Vi likte det vi så, og lar hoppa stå alene på de minste forslagene. Løste ikke noe spesielt fra springspor sist, men er garantert forbedret med løp i kroppen og må ha en flott vinnersjanse her, motstanden er ikke spesielt tøff. Dagfinn Aarum kommer med en flott hoppe i form av 10 Foppa Falir, men fjerdesporet i volten trekker ned. Bak disse er det svært uoversiktlig og krysskrevende.

Fin klasse på V5-5A/V5-2B der startsiden blir veldig avgjørende. 3 Safir har nydelige betingelser for sin trener Tom Horpestad og får et knepent vinnertips. 5 Olympic Image gjorde et fint inntrykk da den tetvant på Biri sist fredag, 7 Bertie Invalley er i kalasform og bakfra lurer både 10 Angels Pride og 12 Pricey G.T. 1 Spenda D'Hilly ligger an til å bli V5-favoritt, kun en gardering for oss.

Annonse: Grøstad/Lerum spilte inn over 280.000 i juli

I V5-4B blir 8 Slåttodin tungt betrodd etter å ha sett lysende ut i seiersløpet sist og har selvsagt en strålende vinnersjanse igjen. Men Mod Odin-sønnen varierer voldsomt i prestasjonene og er kronisk ustabil og siden vi har en sikrere bankere har vi råd til garderinger. 5 Troll Sjefen (jevn og sikker), 7 Langli Aron (ny regi), 9 Flammen Stilig (kan smyge herfra) og 10 Findal Kongen (fin form) er de nærmeste til å seiersdefilere dersom favoritten skulle ha en dårlig dag.

Klikk her for å se våre V5B-forslag

Johan Herbjørn Undem reiser til Mysen fra Skien kun for å kjøre en hest, 1 Super Easy i V5-5B. Den tidligere ungheststjernen har fått ordentlig nytenning denne sommeren og har levert flotte løp fire ganger på rappen uten å få vinne. Perfekte betingelser fra innerspor bak bilen i kveld, og da kan Undem smyge med og spille ut speeden til slutt, i et løp det fort blir tøft tempo i. 5 Minotaur L. gjorde et pangløp nest sist på Jarlsberg, og er den sannsynlige tethesten. Dersom Erik Kilingmo får regulert tempoet litt underveis, kan det fort bli ledelse fra start til mål. Svenskegjestene 2 Taste of Cocktail, 3 Trinity Degato og 9 S.J's Camera, samt formtoppede 10 Pine Pack er alle i flott form, så det er flott klasse på V5-finalen.

Sportspill.no on Facebook