Vi spiller om 60 millioner

Det er dobbel jackpot på Solvalla søndag og en eventuell norsk alenevinner kan vinne over 60 millioner kroner.

Sportspills meny søndag:
Dobbel V5 Leangen: Fortsatt best i Trøndelag
Oddstips 1: Vi dropper Tippeligaen
Tippetips: Kan Brann reise seg?
Oddstips 2: Taper uten Falcao

Søndag er det altså dobbel Jackpot i V75 på Solvalla, siden det ikke ble utbetaling for verken fem eller seks rette på Solvallas V75-lørdag. 30 millioner svenske Jackpot-kroner overføres søndagens internasjonale V75-runde. Den doble Jackpot'en overføres i sin helhet til syverpotten. I tillegg har også norske spillere en mulighet til å vinne Jokerpotten på over 21 millioner. Det betyr at en eventuell alenebong levert i Norge, på rikstoto.no eller hos en norsk e-kommisjonær, vil være verdt over 60 millioner kroner. Husk innleveringsfristen klokken 14.30.
Kveldskjøringen søndag finner ellers sted på Leangen der det skal avvikles dobbel V5.

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Det er en fantastisk meny på Solvalla denne søndagen. Svensk travkriterium med 2 millioner SEK er hovedingrediensen. Men det skal også kjøres Hoppekriterium med voksne 1,6 millioner SEK i førstepremie og ikke minst Masters Du Trot som lokker med formidable 2,25 mill SEK i førstepremie. Totalt skal det fordeles nesten 13 millioner svenske kroner til hesteeierne denne søndagen.

Stallhestene til Åke Svanstedt går fortsatt som toget og lørdag tok hans stallhester tre av sju finaleseire på Solvalla. Også søndag er Kung Åkes hester hardt betrodd og det er e riktig fin treårshoppe fra hans stall som blir vår V75-banker. 6 Metior Easy var en av de store forhåndsfavorittene til Hoppekriteriet, men hun galopperte seg bort før bilen slapp feltet i sitt kvalifiseringsløp. Nå er det duket for Oaks Consolation (trøsteløp) og Svanstedt–traveren møter ikke noe konkurranse i det hele tatt. At hun oppførte seg slik hun gjorde sist bak bilen har hun aldri gjort tidligere så vi satser på at det var et engangstilfelle . Normalt løser hun bra fra start, og da formoder vi at Åke Svanstedt kjører seg meget tidlig til tet og da taper hun aldri dette løpet. Vår klare banker i denne jackpotomgangen.
Vår rangering V75-2: A: 6 B: 10-5 C: 3-7-1-9-12-4-8

Åpner med banker
2 Vincennes er den beste i kullet av hoppene og hun har vunnet sportrekningen. Normalt så holder hun konkurrentene ute på startsiden og da sitter hun tidlig i tet. Er behandlet siden sitt siste løp da Ohlsson ikke var helt fornøyd med henne. Skal ha fungert utmerket i intervallene etterpå og når sportrekningen ble slik den ble så tviler ikke vi på Spotlite Lobell – datteren som normalt vinner dette løpet selv om hun møter gode 7 Drillbit Ås. Vi åpner dermed med banker i de to første V75-avdelingene i ettermiddag
Vår rangering V75-1: A: 2 B: 7-3 C: 9-1-5-4-8-12-10-6

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V75-3 - Svenskt Trav-Oaks. 2140 meter autostart.
3 Xena Brick har utviklet seg veldig den siste tiden og sist når hun ble testet barfot på alle fire fant de enda et gir på Super Arnie–datteren. Hun er bra fra start så når hun har trukket spor på innsiden av sin verste konkurrent er det klart at Kontio prøver en bit for å nå føringen. Skulle de komme seg foran på direkten så slipper ikke Kontio føringen. Skal uansett regnes med en solid vinnermulighet.

5 Fascination er en annen Super Arnie–datter som er fryktelig god. Som 2-åring var hun Sveriges beste av hoppene, men konkurrentene har nærmet seg dette året. Hun stod for en meget bra prestasjon i kvalen der hun danset unna på ny svensk rekord. Hun har tidligere vist seg å være sårbar når hun blir tatt i mot og det vet konkurrentene. Er uansett så rask fra start at hvis hun tråkker til på det rette beinet er det ikke utenkelig at hun sitter i tet, men vi tror det kommer til å koste i ettermiddag.

9 Mousse har bakspor, men det trenger neppe bli feil når det lukter tempo over dette løpet og hvem andre enn Kihlstrøm passer som kusk? Han er en mester til å kjøre på akkurat de marginene som trengs for å vinne storløp. Mousse vant sitt kval ukjørt og slik hestene til Melander/Lundstrøm flyr for tiden kan vi ikke annet enn å krysse Gallant Baron–datteren.

1 Sophias Blush var fin i kvalen og Stig H. Johansson kan melde om hest som er i rivende utvikling. Sporet er perfekt så klaffer det med løpsopplegget kan hun vinne som en liten skrell. 4 My Golden gikk en meget sterk siste 700-800m i sitt kval etter at hun fikk en dårlig start. Scorer mye på at hun er sterk som få Adams Hall–datteren så hun må heller ikke glemmes.
Vår rangering V75-3: A: 3 B: 5-9-1-4 C: 7-6-2-10-12-8-11

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V75-4 - Kriterium Consolation. Treåringer. 2140 meter autostart.
9 Dreams Take Time er egentlig en klassetraver som ikke har fått det til i år. Han var rå som 2-åring denne Andover Andover–sønnen til dyktige Joakim Løvgren. Rotet seg bort i kvalen til Kriteriet med galopp som en av favorittene. Nå er det duket for Consolation og han møter overkommelig selskap for hans del så han bør kunne kjempe om seieren. I følge kretsen rundt hesten kom galoppen av at han ble for pigg rett og slett. Trener meget fint.

5 Velociraptor er en meget flott traver som normalt hørte hjemme i finalen, men det kostet den forseringen Johnny Takter gjorde tidlig i kvalen og da røk finaleplassen. Perfekt spor denne gangen og han er normalt rask fra start så er ikke umulig at Daguet Rapide–sønnen sitter tidlig foran og da skal han regnes med en solid vinnersjanse. 1 Bubba Sting er en flott traver som blir ennå bedre som 4-åring da han mangler litt fart i kroppen. Sporet er ingen fordel da han normalt blir kraftig overflydd, men skulle det klaffe med posisjonene er kretsen rundt Orlando Vici–sønnen optimistiske.

2 Pine Cool er under utvikling og fra sitt fine spor skal han ikke glemmes på gardering. Åpent løp dette og bred gardering er å anbefale.
Vår rangering V75-4:A: 9 B: 5-1-2-10-12 C: 6-3-4-7-11 D: 8

V75-5 - UET Trotting Masters. 2140 meter autostart.
Nesten 2,3 millioner SEK venter vinneren av dette eliteløpet og Svanstedt kan sitte på leken igjen. 11 Sebastian K. har ihvertfall vært helt utrolig etter han kom i trening til Svanstedt og vi kan ikke noe annet enn å sette han først på tipslinjen selv om han står i bakspor. Blir det bare litt tempo i løpet så blir Korean–sønnen tung å stå imot ned oppløpet. Den tidligere Kolgjini-traveren har funnet både ett og to gir ekstra hos Svanstedt og var rett og slett knallbra i Åby Stora Pris sist.

2 Main Wise As husker vi fra tiden hos Hugo Langeweg der han imponerte veldig i perioder. De siste årene har han utviklet seg til å bli en av Europas beste hester hos Pierre Levesque og han har vunnet sportrekningen kontra mange av de andre. Er ikke utenkelig at Levesque slipper han av fra start i håp om at Johnny Taker bak 1 Sanity slipper teten over full distanse. Vi tror Takter gjør akkurat det så Main Wise As må regnes med en solid vinnersjanse.

3 Save The Quick er en fransk topphoppe som står perfekt til samt hun får Ørjan Kihlstrøm i sulkyen. og da skal hun krysses tidlig. 7 Timoko er en av de beste i feltet på kapasitet, men det er en stund siden Westerlink sin stjernetraver fungerte optimalt og dette er det siste løpet før han pakker han inn før vintermeetinget i Frankrike. Kusken er kanskje en av de dårligste taktiske vi har i Europa for han kjører normalt det det går fra start til mål. 1 Sanity var endelig tilbake som en vinner sist, etter noen innsatser på det jevne. HAr trukket det perfekte innersporet, men det spørs om hesten er god nok til å vinne likevel.
Vår rangering V75-5:A: 11-2 B: 3-7 C: 1-5-8-9-4-6-10

V75-6/DD1 - Solvallaserien. Fireårsløp. 2140 meter autostart.
Frode Hamres stallhester har levert varene denne sesongen, ikke minst i Sverige. Søndag sender Frode ut 5 I'm The Answer som er fryktelig startrask hvis han blir trykket av fra start noe vi tror han gjør i dette løpet. To starter i Sverige har gitt to seire denne sesongen, men begge disse har vært på sprint. I ettermiddag er det full vei, det er et lite uromoment, men vi setter uansett hesten først.

1 Bon Frecia er i mye bedre form enn raden og er meget kjapp fra start så skulle han beholde sporet er det ikke helt umulig at Steinlager–sønnen kan overraske i dette løpet. Sist satt Nurmos-traveren bom fast bak en trøtt lederhest. 12 Disco A.E holder bra form, men han står vanskelig til spormessig. Stefan Melanders hester vant tre finaleløp lørdag, alle etter tøffe løp og de tåler å gå en bit disse hestene. 11 Edward Ale er i toppform og dette er en ordentlig bra traver, men som sistnevnte er han avhengig av tempo underveis. Ble toer i det finske derbyet nest sist og holdt lett unna for Hamre-traveren Acolyte Hanover i et V75-løp på Åby sist.

4 Kash`s Cantab er bra, men vi synes han mangler litt kamplyst når han blir brukt fra start. Er rask fra start så han får normalt en fin posisjon og er aktuell på gardering. 6 Going For Gold Zaz har utviklet seg fint i år og ikke gjort ett dårlig løp. Spor litt langt ute på vingen trekker en del ned, men med litt klaff i løpsopplegget og han er på sitt beste ender han i toppen.
Vår rangering V75-6: A: 5 B: 1-12-11 C: 4-6-3-2-8-7 D:10-9

V75-7/DD-2 - Svenskt Trav-Kriterium. Treåringer. 2640 meter autostart.
3 Chelsea Boko har vunnet sportrekningen i Kriteriet og slik han så ut i kvalen er det en fin sjanse for Chocolatier-sønnen til Timo Nurmos. Han er rask fra start så Kontio sin oppgave er kun å holde ute de verste konkurrentene for de på innsiden har han normalt kontroll på. Kommer Chelsea Boko seg tidlig til tet så tror vi det nesten er vanskelig å slå ham i dette løpet. Men det kan bli hardkjør underveis og da sper vi på med noen garderinger.

5 Increased Workload har utviklet seg enormt den siste tiden og han vant sitt kval på en imponerende måte. Stefan Melander har holdt denne Scarlet Knight–sønnen meget høyt hele tiden. Det lukter et tøft løpsopplegg, men det tåler hans hester. 4 Standout har imponert i det siste. Ganymede–sønnen har vært helt fantastisk etter han begynte å konkurrere skoløs. Det blir samme balanse denne gangen og med Kihlstrøm i sulkyen er det helt klart han må regnes med en solid vinnersjanse.
Vår rangering V75-7/DD-2: A: 3 B: 5-4 C: 2-1-9-10-11-6 D: 8-7-12