Vi spiller på tetgaranti

Foto: hesteguiden.com

Rite Sakra er ikke stjernen på Frode Hamres stall, men med bortimot tetgaranti bankerspiller vi under torsdagens lunsjtrav på Bjerke.

Det er ikke noe latmannsliv for de norske travkuskene og travtrenerne i romjulen. Torsdag skal det avvikles hele tre travkjøringer. Det starter med lunsjtrav på Bjerke og avsluttes med kveldstrav både på Bergen travpark og på Klosterskogen.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

Ingen travtrenere har tatt flere stallseire enn Frode Hamre i 2011, og like før året er omme har Hamres stallhester vunnet 128 løp. I travsporten er det en god regel å spille de som vinner mest og torsdag bankerspiller vi hester fra Frode Hamres stall både på Bjerke og på Klosterskogen.

På Bjerke venter vi dog med bankeren til V5-5. Fireåringen 1 Rite Sakra kvalifiserte seg til Norsk Travderby for varmblodshester og fikk også med seg den siste premien derfra. I pengevei har det blitt nesten 200 000 kroner innkjørt, men vi er slett ikke sikre på at Frode Hamre og eier Carl Gunnar Myhre fra Larvik er helt fornøyde med sesongen likevel. Galopperte seg vekk i tre starter på rad før han forsvarte seg lenge og vel fra tet på Sørlandet sist. Måtte da fire helt oppunder mål, etter en steintøff åpning.

Under torsdagens lunsjtrav er motstanden begredelig, med et par hederlige unntak (7 Flawless Victory og 9 Gann Stone). Det skal være bortimot tetgaranti fra spor en og hvem skal trykke opp farten her?. Vi er vel ikke overvettes begeistret for kampmoralen til Rite Sakra, men dette løpet skal han vinne fra tet med tempodemping underveis. Vi stoler på Frode enda en gang og bankerspiller.
Rangering V5-5: A: 1 B: 7-9 C: 4-10-2-6-8-11-5-3

V5-1 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Tre hester skiller seg forholdvis klart ut i den første avdelingen og det er vanskelig å ikke sette 11 Hanna Banker først, til tross for et krevende ellevtespor. Vi spekulerte litt mot henne forrige torsdag, men det var nytteløst. Fra tet var Westergaard-hoppa en svært sikker vinner og selv om forutsetningene er annerledes nå, tror vi det er mer å gå på.

6 Copa del Mundo har hatt en variabel sesong, men sist gjorde firåringen en flott avslutning til tredje. Copa del Mundo har flott kapasitet og har vunnet sportrekningen kontra sine to verste konkurrenter. Årets andre seier kan være innen rekkevidde her. 8 Readytorhumble har vunnet tre av sine fire siste løp. Sist gjorde treåringen trolig karrierebeste da han forlot konkurrentene nedover oppløpet på Jarlsberg. Fra spor åtte er det dog alltid vrient å vinne travløp.

5 Monticello Avenue holder neppe samme klassen som vår favorittrio, men formen er på topp der i gården og startsporet er bra. 4 Temptation Tendenza og 10 Himself innehar begge en viss kapasitet og er aktuelle ved videre garderinger.
Rangering V5-1: A: 11 B: 6-8 C: 5-4-10-9-12-7-2 D: 1

V5-2 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Det kan bli mer Bo Westergaard allerede i den andre avdelingen. 2 Ruth Reerstrup imponerte storveis på Jarlsberg i sin nest siste start og parkerte resten av feltet den siste halvrunden. Var ikke mye dårligere sist da hun tross dødens, knep seg greit fra forbi tettravende Sonny Hill oppunder mål. Torsdag er det sprint, det er kanskje et lite minus, men det må uansett være en topp vinnersjanse.

1 Mr. Jubal har foreløpig ikke innfridd i regi Frode Hamre etter sterke treningsrapporter i sommer. Det har ikke sprudlet av vallaken, men fra et flott førstespor bak bilen kan det være dags for karrierens første seier torsdag. 9 Enzo Couer holdt farten greit i debuten for Kristian Malmin sist, men var tross et fint løp sjanseløs mot Ruth Reerstrup. Med løp i kroppen er Enzo Couer kanskje vassere nå.

8 View Va Bene dukker opp i regi Trond Anderssen. Overbeviste i et løp på Jarlsberg under Grand Prix-helgen og til tross for et vanskelig åttendespor er fireåringen tidlig aktuell her. 12 Tiger Odds sviktet som vår lunsjbanker sist, men gjorde på ingen måte et dårlig løp. Spor tolv gjør at vi setter hesten ned som et femtevalg.
Rangering V5-2: A: 2 B: 1-9-8 C: 12-11-4-3-5-7 D: 10-6

V5-3 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
Dersom 1 Mini Albert holder seg på beina, er det trolig ikke snakk om saken i V5-3. Mini Albert gjorde en flott opphenting etter galopp nest sist og da var det ikke veldig overraskende at hesten vant i den påfølgende starten. Torsdagens motstand er svak og vi ser nesten bare galopp imot. Førstespor og bilstart er nytt for hesten og vi setter på noen garderinger.

2 Kong Carl har galoppert mye i Sverige i sine tre siste starter, men viste fine tendenser i et par løp før det. Kolle opp er ikke noe minus. 3 Borge Oda har vi nesten gitt opp, men det er en viss fart i denne dama til Kom Mathisen og vi gir henne en sjanse til. 7 Venger Ane går mest på det jevne, men vi har obset for denne hoppa før og sist var hun bra. 4 Valle Otto har bra fart og middels stridsmoral. Det kan være nok her.
Rangering V5-3: A: 1 B: 2-3-7 C: 4-5-6-8

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V5-4 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Poengjakt, sprint og her er det ingen kandidater til årets hest 2012. Fryktelig lav klasse på hestene og helgadering kan være løsningen. Det er nesten umulig å rangere slike løp, da hestene stort sett er ute av form.

3 Billion Tooma viser om ikke annet litt tegn til form og selv om ikke seksåringen imponerte sist, er betingelsene fine her. Marcus Hultman har fin flyt om dagen og karrierens første seier i forsøk nummer 40, kan komme her. 12 Gigant Pay hadde en fin sesong i fjor med fem seire. I år har det ikke fungert, men kapasiteten er i utgangspunktet bra. Svenske 9 Tornado Lybro har gjort sine saker brukbart denne sesongen og holdt bra fra tet sist på Ørebro. Superbillig motstand her og dukker trolig opp i seiersstriden.

7 Imperial Broline er en bra sprinter, men formen er svært usikker om dagen. 8 Sunhill Boy vant et V75-løp til brakodds i fjor, men tolvåringen har gjort lite vesen av seg etterpå det.
Rangering V5-4: A: 3 B: 12-9 C: 7-8-2-1-4-11-10-5