Gå til sidens hovedinnhold

Vi stoler på championen

Champion Eirik Høitomt gjør sjelden store feil i banen, og bak vår banker på Bjerke i kveld tror vi han gjør de rette trekkene underveis. Sjekk våre V65-tips.

Det er som vanlig V65 på landets hovedbane i kveld, og dersom vi leser startsiden riktig i innledningen på dagens rebus stiller en formtoppet 9 Torpa Jo til start med solide vinnersjanser.

Oddstips:Lager sveitseros av Molde?

Piler til tet gjør ventelig 2 Sima Hans (denne skal dog ha en rygg å gå i), og klistret i dennes rygg sitter vår banker for dagen ned startsiden. Da tror vi det er stor sjanse for at Høitomt får overta teten ut på den første langsiden bak den hurtige krabaten, og med de antatt tøffeste i mot (11 Solvang Balder og 12 Stingers) i dårlige spor/sjanseartede rygger i fra start, tror vi H.G. Balder-sønnen til dyktige Sigbjørn Kolnes kan vise seg å bli svært vond å fange til slutt, på en kjapp sprint.

5-åringen stod for en strålende innsats til sølv på solide 25.3 over aktuell distanse i den siste starten mot litt tøffere konkurrenter enn dagens, og vi tror årets niende triumf er innen rekkevidde for seiersmaskinen i kveld. Hesten er trolig ikke best på kapasitet (en hest som Solvang Balder når trolig lenger) i dette løpet, men sporfordelen (og uansett posisjon underveis tror vi på en topp vinnersjanse) gjør sitt til at vi bankerspiller.

Vår rangering V65-1: A: 9 B: 11-12-7-1 C: 3-5-8-10-2-6-4

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 19.00
V5 kl. 20.06
DD kl. 20.28

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

V65-2, 2100 meter autostart
Stallfolket skal i ilden i den andre avdelingen, og vi finner ikke mange hete vinnerkandidater. Best på kapasitet er trolig 8 Constantin W, men 5-åringen står med en litt rusten rad nå. Hesten har dog vært ute i tøffe selskap nå på slutten, og i et lite felt uten de helt store stjernene, skal Holm-traveren tilmåles solide vinnersjanser denne gangen.

Formbomben i løpet er utvilsomt 6 Nibley L.B. snakk om, og Tvedt-traveren må da krysses på alle bonger. Solid innsats til femte på 16.7 over 2640 meter i tøft lag i den siste starten, og det varsles om et offensivt opplegg ved denne anledningen.

Tilbake etter lang pause kommer 1 Beak`s Super News, og på kapasitet er ikke 6-åringen noe dårligere enn de andre. Bye-traveren er herdet i tøffe lag, og eieren har ikke for vane å sende hestene til start hvis de ikke er i orden. Treningsrapportene er gode, og hesten utstyres da også med den beste kusken i form av Ole J. Østre.

Det er ned en liten klasse for 3 Livi Candy ved denne anledningen, og 8-årshoppa bekreftet fin form ved å bli tredje på 14.8 over en sprint i den siste starten. Vinnerviljen ser dog ikke ut til å være helt på topp om dagen, og da får Killingmo-traveren først en plass på vårt største spilleforslag. Vi synes at 2 Pretty Cowboyland har utrettet lite av verdi i sitt ny hjemland, og da dropper vi Kolnes-traveren denne gangen.

Vår rangering V65-2: A: 8 B: 6-1-3 C: 2-5-7-4

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

V65-3, 2140 meter voltestart
Vi støter på et av dagens mest åpne løp i den tredje avdelingen etter vårt skjønn, og i dette kaldblodsløpet garderer vi da følgelig bredt. Eirik Høitomt setter seg på ny opp bak 5 Aaby Knekten (championen vant med ham på 29.2 full vei i den nest siste starten), og da er vinnertipset på sin plass. 7-åringen er ikke helt stø på beina, men feilfritt skal han tilmåles solide vinnersjanser.

Det er intet å utsette på kapasitet til 13 Hvalstad Hugin, og spor i andre rekke på 20 meter tillegg tror vi bare er en fordel med tanke på feilfri avgang (lett for å bli hissig i åpne spor). 6-åringen stod for en sterk innsats til fjerde på fine 29.1 full vei i den nest siste starten, og med en lignende innsats i kveld er 7-prosenteren i spillet seiersaktuell.

På strek står 1 Hornnes Siri og 2 Horgen Don ypperlig til, og begge skal være snakk om tidlige garderinger. Førstnevnte holder uforandret fin form (godkjent til fjerde i den siste starten uten å sprudle helt), mens sistnevnte sliter litt med stadige galopper (dog ingen ting i veien med fartsressursene der i gården). God toer på fine 27.9 over en sprint i den siste starten var 3 Mari Snella, og kusk Geir V. Gundersen er i form om dagen.

Godkjent til femte i tøffe omgivelser i den siste starten var 12 Kengu (og det er hakket enklere i mot i kveld), og formen virker da til å være sterkt stigende med noen løp i kroppen etter litt pause. Vi har til gode å ha blitt imponert av 10 Bokli Storm (dog vunnet tre av seks løp i år), og vi mistenker at bakspor på tillegg trekker veldig ned (vi tror han kjemper best i tet). På vei opp i form er kapable 9 Ådalsvinni (uheldig galopp i den siste starten), mens både 7 Edda Kosa (går stadig fine løp) og 11 Skauge Faks (kapabel) heller ikke er helt borte.

Vår rangering V65-3: A: 5 B: 13-2-1-3-12-10-9-7-11 C: 6-4-8

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

HTML EMBED

V65-4/V5-1, 2100 meter autostart
Vi støter på dagens største favoritt i form av 6 Torpa Jan i den fjerde avdelingen i dette kaldblodsløpet, og i kveld er det den tredje strake triumfen 6-åringen jakter etter sitt comeback etter diverse skadeproblemer. Totalt overlegen i de to siste startene, og i den siste starten sprintet H.G. Balder-sønnen fine 26.8

Normalt skal det dreie seg om en solid vinnersjanse på ny, men etter at hesten mistet aksjonen litt mye til slutt siste biten første gangen ut føler vi oss ikke helt trygge på folkebankeren (og en hest som har slitt mye med det helsemessige kan fort komme i retur). Det er da også litt bedre hester i mot kontra de foregående løpene ved denne anledningen, og da tyr vi til noen garderinger på våre to største spilleforslag.

Piler til tet tror vi at 3 Wik Emil gjør for siden å sikte inn ryggen på storfavoritten, og med perfekte luker til slutt ser vi ikke helt bort i fra at 7-prosenteren i spillet kan utfordre om seieren. Svært speedig denne 4-åringen (men har slitt litt med moralen), og med et par løp i kroppen etter litt pause tror vi formen er sterkt stigende (godkjent til sjette på 28.9 full vei i tøft lag i den siste starten).

Overflydd ned startsiden blir 1 Raukvin, og da må det løse seg underveis for at 6-åringen skal kunne kjempe om seieren. Formen er i hvert fall fin, og i den siste starten tapte Ravn Jahn-sønnen kun for gode Holterjerven (sistnevnte hadde vært veldig hardt betrodd i et løp som dette).

Bestemmer det meste selv gjør 10 Viktor K., men på en god dag er det ingen tvil om at 4-åringen er god nok. Toppform holder 12 Elding Tora (solid til tredje på 28.3 full vei i den siste starten), men 5-årshoppa må ha mye flyt på veien fra dette sporet for å kunne gå helt til topps (det er dog slike utgangsposisjoner kusk Gunnar Austevoll ofte finner de rette filene underveis).

Vår rangering V65-4/V5-1: A: 6 B: 3-1-10-12 C: 2-8-7-5-11-9

HTML EMBED

V65-5/V5-2/DD-1, 1609 meter autostart
Et heftig sprintløp for varmblodshester venter oss i den femte avdelingen, og fra tet er 1 Atomic Migliore snakk om hesten å slå. Strålende innsats til sølv på solide 13.0 bak gode Ultimate Lindy i den siste starten, og dersom 5-åringen holder seg rolig underveis (kan til tider bli litt hissig) leder han fort rundt om.

Jakter den femte strake triumfen gjør 3 Vasadu, men en kjapp sprint trekker litt ned denne gangen. Var tidligere litt usikker, og da øker trolig galoppfaren på dagens distanse. Feilfritt er det dog ingen tvil om at Hamre-traveren duger, og 3-åringen kommer fra en sterk seier på 16.9 over 2640 meter i et V75-løp i den siste starten.

Kun slått med en liten lengde av 1 Atomic Migliore i den fjerde siste starten (sølv på 13.7 over aktuell distanse) var 2 Zetus, og utgangsposisjonen er perfekt denne gangen. Det ble helt feil i den siste starten, men etter litt pause rapporteres Andover Hall-sønnen å se strålende ut i trening forut for kvelden dyst (og da krysser vi på alle bonger). Vi tror heller ikke at 6 On Stride (matchet i tøffe lag nå på slutten) er ueffen, og den fartsfyllte Wolden-traveren får da en plass på vårt største V65-forslag.

Vår rangering V65-5/V5-2/DD-1: A: 1 B: 3-2-6 C: 10-8-11-12-7-4-5-9

V65-6/V5-3/DD-2, 2100 meter autostart
Et flott varmblodsløp avslutter denne V65-rebusen, og vi står på to hester i dette spillet. 2 Duen`s Photo står endelig helt riktig til, og på landets hovedbane har alltid den litt usikre 5-åringen gått gode løp. Vi tror på en topp vinnersjanse, og bankerspiller i DD-spillet.

Duestad-traveren får normalt en fin reise fra dette sporet, og vi ser heller ikke helt bort i fra at hesten forseres til tet når det verste startrushet har lagt seg (3 og 4 kjører om spissen innledningsvis). S.J.`s Photo-sønnen har rotet seg vekk på galopp i de to siste startene, men formen skal være veldig fin i følge kusken.

En strålende innsats til sølv på 13.8 over en sprint bak fenomenet Viking Frecel i JGP kommer 6 Yankee`s Photo fra, og som vanlig blir den sterke 4-åringen tung å stå i mot til slutt. Tøffere enn de fleste denne Sagholen-traveren, og med litt tempo på løpet stiger sjansene for den alltid godt avsluttende S.J`s Photo-sønnen.

I V5-spillet får vi råd til ytterligere garderinger, og trioen 3 Real Cosmic (herdet i tøffe lag), 4 Olympic Pine (litt bedre enn raden) og 9 Bertie Invalley (kanonform) må også tilmåles visse vinnersjanser i dette flotte løpet.

Vår rangering V65-6/V5-3/DD-2: A: 2 B: 6-3-4-9 C: 1-7-11-10-12-5-8

V5-4, 2140 meter voltestart
To hester skiller seg klart ut etter vårt skjønn i dette varmblodsløpet som kun teller syv deltagere, og vi er rimelig trygge på at vinneren er å finne på duoen 5 Ramos Boy og 6 Rock On Line fra 20 meter tillegg.

Førstnevnte dukker opp i regi Frode Hamre, og kapasiteten på 4-åringen er udiskutabel. Stadige galopper har dog ødelagt mye for Gigant Neo, men i sitt siste feilfrie løp ble det seier på 17.1 over en sprint. Totalt overlegen ved den anledningen, og vi tror på en topp vinnersjanse i kveld.

Sistnevnte røpet veldig fin kapasitet som 3-åring (dog uten å vinne løp), men slet en del med helsen under fjorårssesongen. Rite On Line-sønnen har levert stabilt gode resultater nå på slutten i til dels tøffe omgivelser (tredje på fine 14.4 over en sprint i den siste starten), og dersom den stabile trenden fortsetter er Suttle-traveren hesten å slå i dette løpet.

Vår rangering V5-4: A: 6 B: 5 C: 7-2-4-1-3

V5-5, 2140 meter voltestart
Det er ikke helt enkelt å vurdere dette varmblodsløpet som avslutter denne V5-rebusen (hester i grunnlag 0), men vi har festet oss ved seks hester. Vi tror på feilfri avgang for 6 White Birch D`estino denne gangen (løste fint fra et tilsvarende spor i andre rekke første gangen ut, men hoppet da som toer i mål på en 17-tid full vei), og Anderssen-traveren er da snakk om en het vinnerkandidat.

Frode Hamre har fortsatt stålform på stallen, og her sender suksesstreneren ut en ny spennende hest i form av 3 Pirate Smile. Prøveløpet ble gjort unna på fine 18.4 full vei i Drammen, og hun fulgte da Miss Sleipner (grunnlag på 226.000) til døra, og det vitner om fin kapasitet. Skal dog i følge treneren være litt usikker på volte, men feilfritt skal det dreie seg om en solid vinnersjanse.

Godt i gang fra 20 meter tillegg er trolig 13 Nora`s Dream, og 3-årshoppa skal være av de bedre i dette løpet (gikk fine 16.8 full vei uten å få premie i den siste starten). Vi vet fra tidligere av at Olaf Henriksen er en meget dyktig hestekar (alltid hesten vel forbredt når de starter), og dersom 4 Speedy Mamsell som han eier takler et litt kinkig spor, tror vi 3-årshoppa dukker opp i fremste rekke til slutt. Både 1 Welldone G.T. og 2 Ottey har stamme som tillsier at de skal bli bra, og de får begge stå som outsidere første gangen ut.

Vår rangering V5-5: A: 6 B: 3-13-4-2-1 C: 10-5-7-14-12-11-8-9

Kommentarer til denne saken