Vi stoler på en svenske

Foto: hesteguiden.com

Magnus Jakobsson har vunnet 87 løp i 2010. Torsdag kjører han vår lunsjbanker på Bjerke. Sjekk torsdagens lunsjtips.

Etter en superfin onsdag med en rekke strålende løp, er det litt dagen derpå denne torsdagen når Bjerke som vanlig inviterer til lunsjtrav. Spillemessig ser det interessant ut, og bankeren var vi aldri i tvil om.

Les også:
Oddstips: Fullklaff for fjerde dag på rad?
Trav Bergen: Eieren gir grønt lys

Svenskegjesten 7 Emelia Way kommer ut med riktig så fine meritter i V5-2 for sin trener Magnus Jakobsson. Hoppa har allerede vunnet tre av sitt livs ni starter, og står nå med to strake. Sist var hoppa bedre enn noengang og etter tetkjenning hver meter så hoppa knallfin ut nedover oppløpet. Det var på sprint, men to av hoppas seire er kommet over mellomdistanse, så det er fin distanse i fireåringen. Motstanden er i høyeste grad overkommelig, og selv om sjuendesporet ikke er det beste startsporet tror vi på tidlig tetkjenning, dersom ikke Cato Antonsen får illebefinnende bak 5 Tinka og tar imot. Velkjørende Magnus Jakobsson har allerede vunnet 87 løp i år (vant 115 løp i fjor), så vi snakker helt klart om en av Sveriges bedre kusker.

Klikk her for å se våre V5-forslag til Bjerke

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (kommentatorfeltet finner du under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

Tre hester gjør opp
Tre hester skiller seg noe ut i den første avdelingen og formmessig er vi nødt til å sette 7 Fernando Bang først. Gikk en flott sisterunde i sporene tredje sist (ble tredje da bak vinneren Liv I Nortec og Orion Hindø), mens reise i dødens ble for tungt nest sist (ble sjette i mål mot svært gode hester). Fernando Bang tåler å gjøre endel selv og blir et klart førstevalg her og er en mulig bankerkandidat. 6 Cashback tjente 115 000 kroner som treåring på bare sju starter, men i år har det gått mye tråere (kun 14 000 innkjørt på seks starter). Var direkte svak fra lederryggen i sitt siste løp og endte uplassert i et løp middelmådige Mr. Eek vant. Har nå havnet hos dyktige Per Gottling, og kan ventes forbedret. 9 Evaporate har vunnet V75-løp i år (på Bergen Travpark), men har ikke vist særlig til form etter det. Brukbar som firer nest sist, men heller ikke mer. Lettere motstand nå og er en seierskandidat i disse omgivelsene. Bak vår favorittrio er det svært ujevnt. 12 Prince Platini hang hyggelig med til fjerde i sitt comeback sist på Leangen, men spor tolv forringer sjansene. 1 Sense Of Beauty og 2 Leo Vic hadde fine sesonger i fjor, men har vist lite i år. Fra fine spor kan de i det minste være trippelaktuelle, sammen med variable 4 Raymans Pride.

Få profiler
Ni hester og ingen stjerner møtes til dyst i V5-3. Vi setter Gunnar Austevoll fremst med forbedrede 3 Photo Flash. Gjorde et flott løp fra dødens sist, selv om hesten ble brukt endel underveis. Sprint kan være en fordel og kusken er i form. Svenskegjesten 2 Holy Smoke Loss trakk seg mye i sluttfasen sist, men var god toer på Romme tredje sist og fra et fint spor er hoppa seiersaktuell. 4 Exclusive Tile vil lite (ville heller ikke springe forbi Photo Flash nest sist) og selv om formen er bra og plasseringen fine, er det svært tvilsomt vinnersting i fireåringen til Kristian Malmin. 7 Wildmaster var Eirik Høitomt negativ på sist (når vi pratet med ham) og det viste seg å stemme. Ga helt opp allerede runden fra mål, og selv om sprint passer mye bedre og teten igjen er innen rekkevidde, må Ødegaard-traveren være mye forbedret for å vinne i dag. 5 Kings Diamond gjorde et ålreit løp tredje sist, men var så svak i sine to siste løp før pausen. Gunnar Austevoll var meldt på Kings Diamond, men han valgte altså å kjøre Photo Flash. 6 Didi Extreme gjorde et greit løp til tredje etter lang pause sist på Biri (Space Boss vant) og er et skrellbud, mens 9 Don Abroad var fryktelig svak sist. 8 Inside Man er et uromoment i regi Kjell Teigen, men galoppene kommer ofte der i gården og hesten er vanskelig å plassere.

Her kan du levere Sportspills eksperttips til Bjerke

Lite seiersvillige kladblodshester møtes i V5-4, men det fin form på endel av hestene. Vi setter 2 Vilja Vilter først. Var svært uheldig sist på Biri da favoritten Jærvsøtuva meldte utsolgt på siste bortre. Avslutningen etterpå var prima. Har vært strøket en gang etterpå det, så det er litt uviss form på hoppa. 9 Grans Pernille holdt flott fra tet nest sist, men ble tatt ned av Trons Lomen da. Har ikke vunnet på 63 starter, men får nå Gunnar "smyg" Austevoll som makker for første gang. 6 Bua Elden vant sist, og det var vallakens første seier på 73 forsøk. Holdt da stilen strålende fra dødens og vant egentlig veldig lett. 4 Alsaker Joker vant tre løp tidlig i 2009, etterpå det har det vært dur og moll. Viste fin form i monte sist etter lang pause og står fint til. 3 Marine Stjerne er ikke lett å lure først i mål, og er svært variabel. Utstyres med Eirik Høitomt, det betyr kryss i rute 3. 11 Bøs har vunnet tre løp i år, og selv fra et kultent startspor, kan seier nummer fire komme torsdag. 5 Gosen Tass var god tredje sist, på det jevne nest sist og galopperte seg bort sist. 1 Eldvinten er i form, 7 Stjerne Sjefen har også fin form, og 10 Flis Vinni holdt på å detonere en bombe sist. Vi krysser bredt.

Annonse: Øivind Grøstad lanserer en smellinteressant 15-oddser i V5-3 på Bjerke

Hvem får teten?
I V5-finalen vil startsiden avgjøre mye blant formløse varmblodshester i mellomklassen. 1 Bill Boing har ikke kunnet forsvare teten de to siste gangene den har hatt førstespor i Sverige og da blir det sjansebetonet. Gjorde et riktig så fint løp i mars på Ørebro til andre bak Flemming Jensens gode traver Cinidan til andre på 13.3. Etterpå det har det vært middels prestasjoner. 3 Dream Sugar Boy kan være tethesten og har gått fine løp på Bjerke ved flere anledninger. Kan lede hele veien. 5 Uri F. Boko har et bedre løp enn på lenge og dersom Solberg skulle komme seg foran med denne, kan det være vinneren. 4 Thai Gardens Dream kan veldig mye på en god dag, og passes selv etter en liten pause. Vi tror det rekker med disse fire, men ved ytterligere garderinger er 9 Waterhead Girl (kan få et fint løp herfra), 2 Mr. Brown (fint startspor, men viser ikke form) og 12 Bentley Star D. (dersom tempo i front) aktuelle.

Innleveringsfrister Bjerke
V5 kl. 13.37 (løp 1-5)
DD kl. 14.12 (løp 5-6)

Programoppsett Bjerke
Hjemmeside
Værutsikter Bjerke torsdag ettermiddag