Vi stoler på Høitomt

Foto: Hesteguiden.com

Det er ikke lett å løse rebusene på Momarken i kveld. Vi setter vår lit til Høitomt.

Sportspills meny tirsdag:
V65 Jägersro: Klassehest innleder
V4 Hagmyren: Vi bankerspiller et andrevalg

Lunsjtrav Drammen: Duell i lunsjen

Oddstips 1: Sveits slår tilbake

Oddstips 2: Vi tror på poengdeling

Tippetips midtuke: 12 landskamper på tippekupongen

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

Tirsdagen starter opp med lunsjtrav til Hagmyren i Sverige (vi kan spille V4 og DD dit) og Drammen her hjemme, mens det på kvelden er dobbel V5 til Momarken og V65-spill til Jägersro i Sverige som gjelder (vi har tips til alle stevnene).

Innleveringsfrister tirsdag:
V5 Drammen kl 13.37
DD Drammen kl 14.12
V5A Momarken kl 18.30
V5B Momarken kl 19.40
DD Momarken kl 20.40
V65 Jägersro kl 19.08
DD Jägersro kl 20.36

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Etter at 7 Najad Ribb er blitt strøket i V5-5A/V5-2B, synes vi forutsetningene er gode for Evy Marie Brinch-trente 10 Alegra i dette løpet. Hoppa var bunnsolid vinner direkte etter over fire måneders pause på Biri sist søndag og overbeviste direkte. I et felt der det ikke er mange hester som tåler å gjøre veldig mye selv, synes vi Alegra og Eirik Høitomt må ha en topp vinnersjanse. Kun ni hester et igjen på startstreken nå og bakspor betyr veldig lite for denne hoppa. Vi tror Høitomt styrer begivenhetene og vinner med Alegra og bankerspiller både i V5A og V5B.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 10 B: 4-3-2 C: 8-6-5-9 D: 1

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-1A - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
4 Steinrig kommer til å bli dunderfavoritt i den første avdelingen i V5A-spillet, men denne fireåringen er fryktelig usikker på beina og galopperer stort sett hver gang. I kveld er det debut bak startbilen og dette kan være over før det har begynt. At Steinrig er overlegent best på kapasitet, er det ingen tvil om, men vi kan ikke bankerspille en slik hest.

9 Balder Snella er i flott form og første motbud. Hoppa har avsluttet bra i sine to siste løp og står klar til å overta dersom storfavoritten roter seg vekk. 3 Tara Linnea er også ei galopplysten dame. Men er rask fra start og kommer Austevoll seg foran, vil hun lede lenge. Formen er på topp.

Treårige 2 Kaffex er litt vanskelig å plassere i dette løpet, men Mjølnerød er fornøyd med hesten og vi setter denne på forholdsvis tidlig. 1 Spikåsa må ha det servert underveis og fra førstespor blir det et gunstig løpsopplegg. 10 Malle har bra kapasitet og løp i kroppen har garantert gjort godt etter pause.
Rangering V5-1A: A: 4 B: 9-3-2-1 C: 10-8-12-6-11-7-5

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-2A - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Mildt sagt uoversiktlig i dette lavgrunnlagsløpet over tre distanser. Jan Roar Mjølnerød har en fin fireåring i 10 Ulljverven som får et sjanseartet vinnertips i dette løpet. Ulljverven er i likhet med de fleste andre i dette løpet ikke travsikker, man kan trolig rundt 33 på distansen og det er trolig nok.

Annonse: Grø lanserer en hest som er helt bortranket av fagbladene i V5-2A på Momarken tirsdag

11 Fina Rosalita hadde bare vist galopp før sin siste start, men der virket hun travsikker og stødig og imponerte med enkel seier. Kuskeforsterkes til Gunnar Austevoll i kveld. Klart kryss. 5 Ris Blesa kommer tilbake etter lang pause, men viste fart i løpene før pausen. Lars Anvar Kolle opp som kusk i kveld og kan være seiersaktuell direkte.

Strekhestene 2 Mysar og 1 Søyset Kustus er ikke lett å plassere, da de knapt har gjennomført feilfrie løp. Men de skal begge tidlig på kupongen. Dit skal også 9 Kise Turbo'n som vant enkelt på Momarken sist. 3 Bestjerven er kapabel i likhet med 4 Gran Balder.
Rangering V5-2A: A: 10 B: 11-5-2-1-9 C: 3-4-8-6-12-7

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V5-3A - Varmblodshester. Monteløp. 1640 meter autostart.
Et av årets svakeste monteløp dette og vi kommer ingen vei utenom heldekk. Ingen hester skiller seg ut og det er synd at V5-spillerne skal utsettes for slike prøvelser.
Rangering V5-3A: A: 8 B: 3-4-10-7-1 C: 2-6-5-9

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Vi er ikke redd for å prøve oss på dristige vinnere og kan faktisk ikke begripe at 4 Milli News er nede som et åttendevalg i dette løpet. Ruttenborg-hoppa er god fra start og satt bom fast i lederryggen på Pirate Smile i Drammen sist med vinnerkrefter. dette løpet holder ikke særlig høy klasse og om det blir tet eller lederrygg skal Milli News ha en flott sjanse.

7 Lacrimosa viste voldsom fart mellom galoppene på Bjerke sist og vant helenkelt fra tet i Årjäng nest sist. Klaffer det for Patrik O. Andersson fra et litt sjanseartet startspor er hoppa mer enn god nok. 1 K.N. Lady's Memory blir spillefavoritt, men har ikke imponert på slutten og Momarkens lange oppløp er ingen fordel. Kun outsider for oss.

6 Access Hornline var god i seiersløpet på Bjerke nest sist, men skuffende svak sist. Får stå som et spørsmålstegn etter den innsatsen. 5 Supermann D.K. mangler i likhet med 3 Pamplona begge det lille ekstra, men begge står fint til spormessig.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 4 B: 7-1-6-5-3 C: 10-9-2 D: 11-12-8

V5-3B - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
Kun seks hester står igjen i dette løpet ettersom 2 Borge Oda er blitt strøket og det er vanskelig å ikke sette favoritten 3 Troneld først. Vallaken var solid til seier sist i sitt første løp etter fire måneders pause og her ligger veien til tet åpen. Troneld kan utmerket godt lede fra start til mål, men vi synes vallaken møter litt bedre hester enn sist.

7 Åser Frøy har møtt mye bedre hester enn dette i sine to siste løp i Drammen og holder uforandret fin form. Ikke utenkelig at Lars Håkenby Østre kjører tidlig fram i dødens her og kan utmerktet godt vinne derfra. 4 Løset Moemi holdt fint til femte i et V65-løp på Bjerke onsdag og møter klart enklere motstand her.

5 Eik Lina burde vel vunnet sist for å få fullt godkjent, men er i form. Kapable 6 Juvel Svarten gjør sitt andre løp etter lang pause, og er som alltid aktuell uten galopp. 1 Maurstad Elden betaler vi også for fra et fint startspor.
Rangering V5-3B: A: 3 B: 7-4-5 C: 6-1

V5-4B/DD-1 - Kaldblodshester. 1640 meter voltestart.
Lars Anvar Kolle sitter muligens ikke bak den beste hoppa i dette hoppeløpet, men han er blant de aller beste kuskene og da synes vi 2 Elding Tora skal ha et klart førstevalg her. Elding Tora var bra toer bak Hvindjerven sist i et V65-løp og er kjapp i vei. Skal riktignok ikke gjøre så mye selv, men det er Kolle veldig klar over.

5 Irma blir spillefavoritt, men fjerdespor volte med Gravdal i vognen betyr neppe noen pangstart. Irma er i knallform og skal selvsagt tidlig på. 11 Mørtvedt Edel fikk melkesyre så det holdt de siste 200 metrene sist på Leangen, men det var over full vei. Sprint er et klart pluss og motstanden skremmer ikke.

3 Tun Lykka er tilbake i form og selv om hun står litt hardt inne på penga her, synes vi hun skal regnes forholdsvis tidlig.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 2 B: 5-11-3 C: 6-7-9-4-1-8-10

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 2640 meter autostart.
3 Farmer's Julia avsluttet storveis fra køen nest sist på leangen og imponerte med seier da. Hvordan Kristian Malmin da kunne velge tredje innvendig i et sekshestersfelt sist i Drammen er en gåte og Farmer's Julia ble sittende bom fast i mål. Klart enklere imot i kveld og topp vinnersjanse for Forkerud-hoppa, men banker er det ikke.

1 X.O. Hornline er i knallform, men har vært uheldig i sine to siste løp. Stallhestene til Lars Magne Søvik går som toget for tiden og denne vallaken liker langløp. Det gjør også 2 Ysvink som tåler å bli brukt mye underveis. Er i vinnerform og den kan komme her. 7 Global Jinx er en hest vi alltid har likt. Nå er ikke Morten M. Ottersen vår favorittkusk og fra spor sju bak startbilen, kan han havne sist og da er hesten avhengig av tempo.

9 Buddy har kanskje ikke fordel av 2600 meter, men Høitomt vil garantert gi hesten et snilt løp underveis og da kan Buddy være aktuell i seierskampen.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 3 B: 1-2-7 C: 9-6-8-10-4