Vi stoler på Knerten

Ove Wassberg får tillit som bankerkusk i Bergen i kveld. Foto: hesteguiden.com
Ove Wassberg får tillit som bankerkusk i Bergen i kveld. Foto: hesteguiden.com

Førlands Knerten debuterte i Ove Wassbergs regi forrige torsdag og avsluttet fort etter posisjonsproblemer. Vi tror seieren kommer nå.

Undertegnede er inne i en fin bankerflyt for tiden. Siden forrige torsdag har Inchgower Level, Hafell Prinsen, Saija's Speed (annetvalg), Cronos F Boko og Bokli Vind alle innfridd. I går måtte vi nøye oss med trøstegevinster på sju av andelslagene på Eksperten etter at 0.9-prosenteren Zevs dukket opp og slo sjettevalget Tord Viking på streken. 3240 kroner ble det til fordeling på andelslagene som hadde andelspriser fra 100 til 500 kroner. Med Tord Viking ville det selvfølgelig blitt mye bedre, og da hadde vi også fått uttelling for vårt herlige V5-objekt Lightman O som var sine konkurrenter overlegen i V5-4.

Mer fra sportspill.no:
V64 Sverige: To bankere
Langoddsen: Kuldesjokk for Betis


I Bergen i kveld støtter vi oss til 2 Førlands Knerten (V65-4) som V65-banker. Ove Wassberg kjørte svært passivt med hesten forrige torsdag (fjerde innvendig bak den distansesvake trioen Dag Silja, H.G. Hlin og Kuven Bambi). Da han bakket seg ut tapte han 20 meter ekstra bak en galopperende konkurrent. Derfor var det sterkt å komme tilbake å være på høyde med 6 Bork Odina i mål. Sistnevnte er denne gang belastet med 20 meter tillegg.


Nå er det ikke Bork Odina som utgjør den fremste trusselen mot Knerten i dag, men derimot talentfulle 1 Haukeli Hildur. Hesten vant tre av sine seks første løp i karrieren, men fjoråret gikk helt i vasken. Kun én start ble det, men da galopperte hun seg bort. Nå er treningsrapportene positive, men i og med at Førlands Knerten beviselig er i form, og i tillegg ganske spillbar på formiddagsinnsatsene, lar vi det stå til. 5 Triara Valo er favoritt når dette skrives. Uforståelig.

5 Swinging Face (V65-2) kunne vært et alternativ, men vi regner med at han blir svært stor favoritt i V5A-2 (han er bankertippet i en samlet fagpresse). Det er da verdt å merke seg at hesten har galoppert i to av sine tre starter på norsk jord. Skulle 7 Reventon (utstyrt med amerikanersulky) stikke til tet, åpner løpet seg for flere. 


I V65-1 blir 10 Vertigo Ella for stor favoritt etter tre strake seirer. Vi er ikke sikre på at hun hadde slått en feilfri 9 Erdinger nest sist, og jevngamle 2 Komnes Brazze har dessuten et flott løp på papiret.