*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Vi stoler på ungdommen

Foto: (Hesteguiden.com)

Meget flinke Dag Sveinung Dalen (21) får tillit bak Global Karanar onsdag. Sjekk våre V65-tips

Selv med svært gode objekter som Troll Spika (3.valg) og B.B. Tibur (7.valg) på Forus og tredjevalget Royale på Momarken ble det dessverre stang ut for våre tips tirsdag. Mandag hadde vi los på sjettevalget og bongrenseren L.O. Zonett Scott på Klosterkogen, men vil det seg likevel ikke for kupongforslagene våre. Før eller siden snur det, og forhåpentligvis allerede i kveld.

Klikk her for å se våre V65-tips til Bjerke

Vi setter vår lit til 8 Global Karanar i V65-4, som i kveld skal ut i et ungdomsløp. Vi advarte for Global Karanar i dennes siste start, og selv om hesten gjorde et strålende løp viste det seg å være riktig, da en brenngod Løjtens Q.C ble for god på målstreken. Global Karanar holdt uansett stilen helt hjem. I kveld går hesten ned en klasse motstandsmessig. Spor åtte er sjelden en gunstig utgangsposisjon, men Coktail Jet-sønnen er så rask fra start, at han trolig sitter i tet tidlig. Og derfra skal det være en topp vinnersjanse for den skjøre, men så begavede vallaken. Og at kusken heter Dag Sveinung Dalen er ingen ulempe, han tar veldig godt for seg i disse ungdomsløpene. Lovende Dag Sveinung har allerede 29 seire på samvittigheten i år, og sju av seirene er kommet på Bjerke travbane. Vi tror Global Karanar tar årets tredje seier i det femte forsøket og bankerspiller.
Rangering V65-4: A: 8 B: 7-3-1 C: 4-10-12-11-2-5-6 D: 9

Annonse: Øivind Grøstad hadde 11.4 siste 800 meter på denne sist. Kveldens beste spilleobjekt finnes i V65-4

V65-1 Norskfødte varmblodshester 2100 meter autostart
Svært stor favoritt på farten i den første V65-avdelingen i form av 4 Victor Invalley. Truls Desseruds flotte femåring stod med fire strake serie før han galopperte seg bort fra start i et V75-løp på Forus som tung favoritt i sin siste start. Har nå fått en drøy måneds pause etter det løpet, og skal naturligvis sees med flott vinnersjanse her. Men fungerte altså ikke som best sist, det er alltid et uromoment, og hesten ble brukt knallhardt i flere av seiersløpene. Det kan ha vært en varslet formsvikt sist, og vi synes det er helt riktig å gardere storfavoritten i kveld. Men dersom han er tilbake i toppslag, er det bra sjanse for tet fra start til mål.

Den flinke amatøren Nils Olav Holm fra Berg i Øtsfold, kommer ut med flere fine hester i kveld. En av dem er 5 Super Wave her i V65-1. Rubintor Pri-sønnen har alltid vist kapasitet og klasse, men har også vært ujevn i prestasjonene. Sist var det veldig fin stil på hesten i seiersløpet på Momarken. Det er en viss sjanse for dødens i kveld, men Super Wave står nærmest favoritten. Helt sinnsyk form er det også på 1 Spirit Scot, som dessverre ikke er noen startkatapult (har ihvertfall ikke vist det tidligere). En den formtoppede Thai Tanic-hoppa til Bjørn Steinseth på skuddhold mot oppløpet, har hun noen voldsomme avslutninger. Også sist på Biri fløy Spirit Scot nedover oppløpet.

Normalt skulle jo 9 Superatrix være en seierskandidat her, men Steinar Hammersborg melder om underpresterende hester på stallen i øyeblikket og Superatrix var ikke noe tess sist. 10 Super Fighter leverer varene stort sett hver gang, og liker å fighte til målstreken er passert. Nede som et sjettevalg og kun markert på 10 prosent i morgentimene onsdag. 2 C.C. Crystal Jet var vi etter sist, men da var fireåringen sjanseløs på stallkompisen til Victor Invalley (Bertie Invalley) og hoppa må være forbedret for å vinne her. Det samme gjelder for 7 Speedy Scarlet E. som skuffet litt sist, og fremdeles har et lite stykke igjen til den absolutte toppformen.
Rangering V65-1: A: 4 B: 5-1 C: 9-10-2-7-8-6 D: 3

V65-2 - Kaldblodshester 1640 meter voltestart
Det vrimler ikke med vinnerkandidater i den andre avdelingen og maks seks hester kan vinne, slik vi leser løpet, kanskje bare fem. 3 Kringelandsbestina skal ha et flott bud på teten her, og holdt koken flott på bra tid til andreplass i Bergen sist. Vant greit på Sørlandet nest sist, og sprint passer perfekt. Det gjør det også med Eirik Høitomt i sulkyen.

9 Rigeljerven satte vi først i et V75-løp på Biri sist. Da galopperte dessverre Rigeljerven på startsiden, men han reparerte fint til sjetteplass. Billigere motstand i kveld, og fra spor ni kan det bli et svært passende ryggløp. Klart seiersaktuell her. 7 Alm Taragon blir tung favoritt. Men møter svært skjerpet motstand i kveld, og må være bedre enn i seiersløpet sist for å vinne. Trener Romtveit er usikker på hesten, det er vi også.

8 Olle Rusken var veldig bra da han vant nest sist, i et tilsvarende løp som i kveld. Han går i rykk og napp denne fireåringen, men fartsmessig matcher han de beste her. Det gjør også 6 Tara og treffer Steinseth i volten, kan den vinnervillige (tre seire på fem forsøk i år) lede fra start til mål. Men da må Bjørn Steinseth slå både Eirik Høitomt og Tom Erik Solberg på startsiden, er ikke helt overbevist om at Steinseth klarer det. Den fine treåringen 4 Fjell Balder har hevdet seg fint i treårsløpene, men må nok rekordforbedre seg kraftig i kveld for å vinne.
Rangering V65-2: A: 3 B: 9-7-8-6 C: 4-5 D: 11-10-1-2

Annonse: Øivind Grøstad holder storformen. Nye 18 000 kroner innspilt på Momarken tirsdag

V65-3 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Det ligger an til tidlig tetkjenning for 6 Victory On Line her, og vel i tet kan fireåringen blir vanskelig å slå, selv om han støter på tøffe konkurrenter. Har vært uheldig i sine to siste starter, og har vist at han trives klart best i tet. Vi er fortsatt litt usikker på stridsmoralen nedover oppløpet til Rite On Line-sønnen, men det er ikke umulig at Eirik Høitomt får styre og stelle i front og da øker vinnersjansene.

11 Mr. Renati B.R. har imponert i det siste, men har sittet i tet i sine tre siste starter. I kveld må det nødvendigvis bli et løp bakfra, men det betyr sannsynligvis lite. Supergill-sønnen varslet talent i sine to løp som treåring i fjor, og utviklingen har vært markant de siste månedene. 4 Chili News er ei veldig fin fireårshoppe. Formen er helt på topp, hoppa er flink fra start og skal slett ikke undervurderes her heller. 1 Millstone og 3 Mimi's Red Rose delte seieren på Biri sist, etter en kraftfull sisterunde fra begge. Seierskatuelle igjen, selv om motstanden er tøffere i kveld. 2 Osiris Sleipner har levert gode løp i Danmark og står flott til her.
Rangering V65-3: A: 6 B: 11-4-3-1 C: 2-10-5-12-7-8-9

Klikk her for å se våre V65-tips til Bjerke

V65-5 - Kaldblodshester 2100 meter autostart
Tre hester gjør trolig opp om seieren i et sportslig sterkt felt i V65-5. Og det blir nesten litt hipp som happ hvem man rangerer først. Vi putter 4 Tranmælsgutt lengst til venstre på rangeringen. På 11 starter har femåringen sprunget inn 430 000 kroner i 2011, og det er lite som tyder på at det stopper der. Har ikke vunnet på sine fire siste starter, men har uansett levert flotte løp. Står fint til her og kan ta årets femte seier.

Seiersmaskinen 6 Tao Prins er tilbake etter fire måneders pause. Fungerte dårlig i sitt siste løp før pausen, men vant løpet før det og vant seks av sju løp i fjor. Eier og trener Dag Gihle er en mester i å sette opp hesten og det kan være så enkelt at Tao Prins er en klink vinner direkte. 7 Ramstad Loke var endelig tilbake som en vinner på Sørlandet søndag. Overtok da teten 1200 meter fra mål og vant svært komfortabelt. Dukker nok opp i seiersstriden i kveld.

Normalt ville også 12 Rokne Eld kunnet være en vinnerkandidat, men fra spor tolv må han ha mye tur underveis. 9 Indregaards Lilja er normalt ikke god nok til å ta ned våre favoritter, men hun er tøff i skallen denne dama og Cato Antonsen er i form.
Rangering V65-5: A: 4 B: 6-7 B: 12-9-2-15-11-8 D: 3-10

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V65-6 - Varmblodshester
Det skal være en topp vinnersjanse for 9 Gentle Tilly i V65-finalen, men han kan som nest sist på Jarlsberg bli tatt bort av dårlig tempo i front. Nå skal det tillegges at løpet på Jarlsberg nest sist var sprint, i kveld er det 2100 meter og Lars Anvar Kolle skrider nok til verket tidlig om det blir lusetempo i front. Gentle Tilly avsluttet overdådig til andreplass på Jägersro sist og skal ha en topp vinnersjanse her.

Vi setter 10 Playful nærmest. Han holder formen imponerende godt, denne slitesterke åtteåringen. Avsluttet veldig fint i NM sist på Biri og gjorde et kanonløp mot bra motstand på Forus nest sist. Klaffer det litt underveis, er Playful med i seierskampen. 6 Bullchip er trolig tethest (om ikke Eirik Høitomt skulle velge å sitte foran evt svare ut Bullchip med Loverboy Pellini). Som flere andre Romtveit-hester har Bullchip vært svært variabel i det siste, men han var bra både tredje sist og nest sist. Sist ville han ikke.

11 Kabir er også et spørsmålstegn. Gikk ikke mer en ålreit på Sørlandet sist, men har velkjent kapasitet. Tirsdag hadde Bo Westergaard fem hester til start på Åby travbane i Gøteborg, og det gikk stort sett ad undas med hele gjengen. Ellers har Westergaards stallhester vist knallform den siste tiden.
Rangering V65-6: A: 9 B: 10-6-11 C: 5-3-8-1-2-4

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.