Vi stoler på ungdommen

Foto: hesteguiden.com

To unge og fremadstormende unggutter får bankertillit av oss i Drammen mandag. Sjekk våre travtips.

Sportspills meny mandag:
V65 Årjäng: Vi tipper svensk V65
Lunsjtrav Leangen: Cruiser inn til ny seier

Oddstips: Vi tror på englene

Vi har en meget innholdsrik mandag foran oss. Det starter med V4 fra Umeå i Nord-Sverige, fortsetter med lunsjtrav fra Leangen. Til kvelds er det en meget spennende dobbel V5 fra Drammen og ikke minst V65 fra Årjäng. Og fra og med denne mandagen vil vi hver mandag ha utførlige tips og spilleforslag til V65 fra Sverige. I Drammen setter vi altså vår lit til to unge og lovende kusker mandag.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Årets tredje?
I V5A-spillet setter vi bankeren allerede i den første avdelingen og hesten vi spiller blir neppe favoritt i spillet. I formiddagstimene mandag er 4 Noahtheboatman nede som et tredjevalg i spillet. A-spillet er ekstremt utfordrende denne mandagen og da må vi ta sjanser. Noahtheboatman vant tre ganger på fjorten forsøk i fjor og har allerede rukket å vinne to ganger på sju forsøk i år. Vi ble mektig imponert over hesten i seiersløpet på Klosterskogen sist. Til tross for en tøff forsering midtveis i det løpet, kom hesten i mål som overbevisende vinner. I kveld er distansen 2500 meter, det er ikke noe minus og startsporet er bra.

Truls Glittum er sjåfør i dette stallmannsløpet og normalt kjører han med fin hånd. Til tross for et par formsterke konkurrenter setter vi våre penger på meget formsterke 4 Noahtheboatman i V5A-spillet.
Rangering V5-1A: A: 4 B: 1-3 C: 8-10-5-2-6-12-9-7 D: 11

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

På vei mot eliten?
I B-spillet venter vi til den siste avdelingen med bankeren. Hedershesten 9 Lorne Elijon Gatling skuffet litt fra tet som hardt betrodd i V75 nest sist, men slo umiddelbart tilbake med råsterk seier i V75 under Bjerkes Grand Prix-helg. Fra tredje par utvendig var Mjøndalen-hesten først i god tid før mål og landet på sterke 12.0. Mandag er motstanden betydelig enklere og med rygg på startraske Loverboy Pellini er hesten sikret en fin start. sammen med meget velkjørende Ole Johan Østre må dette være en ypperlig vinnersjanse. Vi tror på seier og bankerspiller i V5-5B.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 9 B: 2-1 C: 4-12-3-5-6 D: 11-10-8-7

V5-2A - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Vi satte 4 Eike Linn først på Momarken sist tirsdag og sammen med sin eier Kenneth Olafsen fikk hesten fortjent uttelling som fjerdevalg i spillet. I kveld setter Tom Erik Solberg seg opp på den formsterke hoppa og det svekker ikke vinnersjansen i et middels felt. En bankerkandidat for de som ikke ønsker å spille vår V5A-banker.

Fireårshoppa 10 Urd kommer ut i årsdebut. Hoppa hevdet seg fint i klasseløpene i fjor og skal være godt forberedt. Står nærmest vår favoritt. 5 Stumne Glimt og 3 Vinnjerven har ingen vakker karakterbor i øyeblikket, men på kapasitet er det ingen tvil om at de duger. Dog er formen svært uviss på begge i øyeblikket. 6 Hilton Fam har et fint løp i kveld, og formen er fin. 2 Rigel Bo har garantert mer inne enn vist, og kan kanskje smyge med her. 11 Vigleik er ikke så verst, og varslet form sist.
Rangering V5-2A: 4 B: 10-5-3-6 C: 11-2-1-8-7-9

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-3A - Varmblodshester. 2500 meter voltestart.
7 Mr. Kiss holdt faktisk på å detonere en kjempebombe under lunsjløpene på Bjerke for halvannen uke siden. Til tross for dødens på storfavoritten Underpaid Hanover ble hesten nærgående til slutt. I et svært middels felt setter vi fjerdevalget først sammen med formkusk Vidar Hop.

Minst like bra kuskeform holder Lars Anvar Kolle som setter seg opp bak favoritten 6 Pine King L., men hesten holder usikker form for tiden. Mot helt riktig motstand skal uansett den toppstammede Anderssen-traveren tidlig på. 13 Alone man S.T. har vi betalt for i de siste startene og Sagholen-traveren nærmer seg seier. Bakspor på tillegg trekker ned i kveld, men på bongen skal han.

Dit skal også ellevtevalget 15 Beauty Runner som kun hadde to gode treårshopper foran seg i Drammen sist tirsdag. Se opp. 8 French Victory ble for lett i V65 sist, men har ellers vist form på slutten. Kapasitet finnes så avgjort i 3 Wind Va Bene og her kan det bli feilfri avgang og tet på et tidlig tidspunkt. Bak disse er det vrient å få øye på vinnerkandidater i et ujevnt felt.
Rangering V5-3A: A: 7 B: 6-13-15 C: 8-3-1-5-4 D: 2-9-14-11-12-10

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
En spillemessig perle og her finnes det flotte objekter. Vi må teste femtevalget 5 Kongsrud Terna her. Hoppa avsluttet strålende til fjerde bak gode Trygfaks og Friskus i et V65-løp på Bjerke sist og hadde størst fart over mål. Unge lovende Ole Christian Kjenner har utviklet seg fint som kusk det siste året og ikke helt utenkelig at han kan få tet her. Vi må spille.

12 Børke Luna var svært uheldig i V75 sist. Ble sittende bom fast en trøtt konkurrent og fikk aldri kjørt. Bunnsolid toer fra dødens nest sist og selvsagt en klar vinnerkandidat her. 8 Jarli Mai er som kjent helt avhengig av rygg i det lengste. Satte alle bremsene på nest sist og var svak da, men tilbake i flott slag igjen sist.

4 Høiby Krissa er også i langt bedre form enn raden indikerer. Må passes ikveld. 13 Gylden Tina har vært litt variabel i år og er avhengig av gode rygger her. 14 Lomepia blir nesten ikke spilt, feilfritt er denne dama bra. 6 Hålands Liz blir endel betrodd og er en av mange seierskandidater i et praktfullt spilleløp.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 5 B: 12-8-4-13 C: 14-6-1-9-11-15-7-10-3 D: 2

I kveld har vi også tips til V65-løpene i Årjäng.NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong.

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. Hoppeløp. 2100 meter autostart.
Kanskje er det slik at dette løpet avgjøres ned startsiden? Skulle 1 Philadelphia Love klare å svare ut sitt innerspor, kan løpet være kjørt. Femårshoppa har vært veldig variabel hele sin karriere, men fra tet yter hun best. Vant fra samme posisjon nest sist. Evy Marie Brinch har overtatt treneransvaret for den tidligere Sagholen-hoppa.

3 Amber Line var strålende som vår V65-banker på jarlsberg 3. februar. Har ikke startet på tre måneder nå, men tåler å gjøre mye selv og treningsrapportene er gode. Klart motbud til favoritten. Vi tror disse to gjør opp i V5A-finalen, men det er bra form på 6 Fluberginden (kuskeforsterket i kveld), 12 Hot Babe Royal (svært dårlig startspor) 9 No More R.B. (litt vondt for å vinne) og 5 Battle It Out (heller ikke her er vinnerstinget fremtredende).

4 Alisma De Grande kommer tilbake etter åtte måneders pause med middels treningsrapporter i ryggen.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 1 B: 3-6-12-9 C: 5-4-2-8-11-10-7

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-3B - Varmblodshester. Monteløp. 2100 meter autostart.
Middels kvalitet på dette monteløpet, men neppe særlig tvil om at 3 Lasse Kosmos er den klart beste hesten. Vi pratet med Cecilie Jensen nå i formiddagstimene mandag og hun melder om utstyrsforandringer i kveld. Hesten galopperte bort seieren fra tet i debuten for Cecilie, i kveld er det på med sålene igjen og tilbake til det gamle utstyret. Feilfritt er det neppe snakk om saken, men galopprisikoen er stor.

9 Super Suit J.V. tar den lange turen fra Trøndelag. Vallaken var ikke langt bak gode Quad Julry nest sist og har levert fine løp i monte (er strøket). 4 V.T. Noble Profile så etter våre rapporter svært fint ut i prøveløpet og kan vinne direkte i sin montedebut. Bak disse er det svært uoversiktlig.
Rangering V5-3B: A: 3 B: 4-2 C: 10-1-5-7-8-6

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-4B/DD-1 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Med absolutt toppform i bagasjen setter vi 3 Rinde Kvikken først i dette fine kaldblodsløpet. Vallaken holdt på å detonere en kjempesmell i V75 tredje sist og fulgte opp med et nytt toppløp på Sørlandet nest sist. Fra et flott startspor kan det kanskje bli tet kveld og en etterlengtet seier.

2 Tin Tveiten har ikke hatt marginene med seg på slutten. I kveld er det perfekte betingelser for Sjefen-sønnen som fortsatt må ha det litt på sine premisser. 6 Greis Vinn var tilbake som en vinner i Årjäng sist og gikk flott i kulissene nest sist. Cato Antonsen kan nå føringen her og derfra kjemper hesten godt. 7 Rabb Odin avsluttet flott sist og fra springspor må ikke hesten glemmes i kveld. 5 Pedrus er på gang og kan vinne.

1 Linnelden har vi varslet for et par ganger, uten suksess. Fra et lurt innerspor slipper vi ikke denne. 12 Horgen Kinge må nok ha klaff på veien herfra, men formen er på topp.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 3 B: 2-6-7-5 C: 1-12-8-4-9 D: 11-10