Vi tar en frekkis på Øvrevoll

Foto: Hesteguiden.com

Fjerdevalget Topper elsker tunge baneforhold og blir vår hyperspennende banker på Øvrevoll. Sjekk våre Øvrevoll-tips.

Tipsene er utarbeidet av Hans Petter Eriksen og tilrettelagt av Kurt Rune Leirvåg

Etter mye regn de siste dagene vil det bli en noe tung gress denne løpsdagen. De siste løpene rides på dirt track og den har tålt nedbøren bra. Vi går for 11 Topper i V5-3 som dagens banker. Han gikk et bra løp på derbydagen da han kun var hals bak Hot Marta. Topper trives på tung gressbane og distansen skal passe. Selv om han har blitt 13 år trives han fremdeles på ”jobben”. Mette Hansen rir han også denne gangen, og myggvekt på ryggen er en stor fordel på dette baneunderlaget.

Klikk her for å se våre V5-tips til Øvrevoll

V5-1 - Norsk forening for fullblodsavls løp. 1600 meter. Gress. Handicap.
6 Ferrozzo skuffet sist men gikk et bra løp gangen før da han kun var slått av Thetrical Award som dog vant veldig lett. Nå er motstanden enklere men han møter et par hester med god form. 4 Northern Pal har skuffet så langt i år men viste gryende form i siste start og skal ikke glemmes. Avslutter vanligvis fort og kan ha en fordel av baneforholdende. 3 Wattan er jevnheten selv og er en trippelkandidat. 5 Red Eishin skuffet sist men hun kan atskillig bedre.

V5-2 - Zalo løp. 900 meter. Gress. Handicap.
10 Light The Fire har fått et godt startspor. Treffer han starten kan han lede fra start til mål. 6 Alight er i kjempeform og viste på derbydagen at hun kan slå de fleste men har fått mer vekt på ryggen og det kan tynge. 4 Beat Baby er strøket. 1 Prince Faliyev var brukbar på derbydagen men vinner sjeldent og har et vanskelig startspor. 9 Cavorting er en habil sprinter som går godt på Øvrevoll over denne distansen. 7 Karakorun er en god hoppe. Mulig at distansen er litt for kort. 5 Emphasis har ”myggvekt” og det er en fordel. Var kun 3,5 lengder bak Alight over denne distansen 11. august.

V5-3 - Zerenad løp. 2160 meter. Gress. Handicap.
11 Topper blir altså vår banker denne torsdagen. Tung gressbane er det beste han vet og distanse og vekt er perfekt. Mest sannsynlig blir dette hans siste start på Øvrevoll da han er blitt 13 år uten at det ser ut til å plage han. Hardest i mot er 5 Court Circle, 4 Bittersweet og 10 Nataniel.

V5-4 - Zilas løp. 1600 meter. Dirt-track. Handicap.
5 Fendi går jevnt som en klokke og er med i teten igjen. 7 Pannacotta overrasket med seier i siste start. Trener Hallvard Soma hadde stor tro på hesten som har slitt med problemer. Kan vinne igjen. 2 Walnut Lodge har vunnet to ganger i år på gressbane. Har også forsøkt seg på dirt track uten suksess. Det er vanskelig å si om han takler vår dirt track bane.

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Øvrevoll

V5-5 - Maidenløp. 2400 meter. Dirt-track. Maiden.
Tre hester peker seg ut i dette løpet. 2 Swedish Time står best til vektmessig og avgjøre dette løpet. 10 Mercury Rising har fått Fredrik Johansson på ryggen og selv om han skuffet sist skal han ikke glemmes. 11 Minnie McGinn har startet lite og kan forbedre seg. Gjør hun det kan hun være en outsider her.

Tips øvrige løp:

Løp 1:
Normalt ville 10 Professor Higgins være favoritt men han ble stående noen dager uten trening i forbindelse med import til Norge. Han har heller ikke startet i hekkeløp tidligere men kun i steeplechase. Tempoet kan bli litt i raskeste laget for han. En outsider. 1 Szuma har gått flere gode hekkeløp og kan utmerket godt vinne dette løpet. 7 Monfalcone var god sist og er på trippelen.

Løp 2:
2 Funinthesands tar sin andre strake . Imponerte i debutløpet da han slo Vainqueur som senere også har vunnet. 5 Bomar er utfordreren mens 7 Glad Bear skal ta den siste plasseringen.