Vi tar Trondheim med Pondus

Foto: hesteguiden.com

Pondus var knallgod sist og blir en av våre to bankere på Leangen mandag. Sjekk våre travtips.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Det er kun trav på Leangen i Trondheim denne mandagskvelden, og da har vi følgelig to rebuser å bryne oss på (og det kan være store penger på gang i begge spillene). I A-spillet kan vi ikke helt se for oss at 7 Pondus taper i den tredje avdelingen, og da bokfører i så fall den flotte 4-åringen den tredje strake triumfen.

Totalt overlegen mot tilsvarende motstand som dagens ved triumfen på fine 29.6 full vei i den siste starten, og hesten så helt lysende ut ved den anledningen.

Lome Elden-sønnen virker således til å være i rivende utvikling (og fremstår nå i en langt stabilere utgave enn tidligere), og når hovedopponenten 1 Stensvik Oda ikke viser den helt store formen om dagen, garderer vi ikke Nilsen-traveren i kveld.

Vår rangering: A: 7 B: 1-5-6-11 C: 10-9-8-2-3-4

I B-spillet setter vi alle våre kroner på 9 Prins Tom i den fjerde avdelingen, og i kveld er det årets tredje triumf 3-åringen jakter. Avsluttet solid til sølv på 30.2 over en sprint bak gode Engas Odin i den siste starten, og hva gjelder motstand er det da ned en klasse i kveld.

Vi tror at distanseøkningen denne gangen bare er en fordel, og vi tror at Prins Juventus-sønnen ”spiser” tetløpende 2 Juvena til slutt. Vi synes at sistnevnte viser litt slett stridsmoral siste biten, og da satser vi på at favoritten viser seg som den klart tøffeste til slutt.

Vår rangering: A: 9 B: 2-4-11-8-5-6 C: 14-12-13-1-3-7-10

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Leangen kan du finne her.

V5A-1, 2140 meter voltestart
Et 3-årsløp for varmblodshester innleder denne rebusen, og på full form blir 9 Crazy News fryktelig tung å stå i mot til slutt. Stenshaug-traveren har hatt en flott sesong, og med seier i kveld passerer 3-åringen 300.000 kroner innkjørt.

Vant lett i den siste starten på 18.2 full vei under litt krevende forhold, men Super News-sønnen har blitt strøket til en tiltenkt start etter det. Det gjør oss litt betenkte, og da sikrer vi oss med et par garderinger på våre to største spilleforslag.

Vi synes at 7 Super Bluff avsluttet voldsomt fint til fjerde på 18.6 full vei etter veldig sen luke i den siste starten (og hesten virker til å være i rivende utvikling), og vi tror at Nilsen-traveren er den tøffeste i mot favoritten. På vårt store system får vi også plass til 8 Super Princess (herdet i tøffe omgivelser), mens vi tror at hestene på strek blir for lette.

Vår rangering: A: 9 B: 7-8 C: 2-3-5-1-4-6

V5A-2, 2140 meter autostart
Vi synes at vinnerkandidatene er veldig mange i dette varmblodsløpet i den andre avdelingen, og vi tyr da følgelig til bred gardering. Klart først setter vi dog 6 Gjølmes Jet, og fra tet tror vi på en topp vinnersjanse. Bom fast som tredje på 16.7 over en sprint i den siste starten, og selskapet er ikke verre enn at 4-åringen kan bokføre årets tredje triumf i kveld.

Flott form holder 3 Cabjoy F.C. (satt litt fast i et løp på Bjerke i den siste starten), og 4-åringen står fint til i dette løpet. Fint til står ikke 12 Odens Nillan, men 5-årshoppa innehar styrke til å kunne klive rundt denne gjengen til slutt (solid innsats til fjerde på fine 17.4 full vei i den siste starten).

I outsidergruppen finner vi duoen 5 Synjo Harmony (gikk veldig fine løp i våres, men formen ette veldig lang pause er uviss) og 9 Mr. Virus (klart godkjent til femte på 17.8 full vei i den siste starten, og 7-åringen står til for å kunne få en fin reise denne gangen), og da har vi nevnt de fem hestene vi har krysset av for på våre to minste spilleforslag.

Vår rangering: A: 6 B: 3-12-5-9 C: 7-4-2-10-11-8 D: 1

V5A-4/V5B-1, 2140 meter autostart
Det lyser ikke akkurat klasse over deltagerne i dette varmblodsløpet, og vi kan da fort få en smell (vi tyr da til veldig bred gardering).

Fra en perfekt utgangsposisjon må vi dog sette 2 Ringo Ducal fremst, og på sitt beste skal 5-åringen være seiersaktuell i et løp som dette. Vant to løp mot klart bedre hester enn dagens konkurrenter for en tid tilbake, men i de siste startene har ikke Home Alone-sønne vært helt som best.

Da må vi gardere, og veldig tidlig aktuell fra tet skal 5 Naipin Surprise være. Det er ikke snakk om noen fighter dette, men mot ikke alt for skarp motstand bør 6-åringen være seiersaktuell i kveld (formen er i hvert fall hyggelig).

Det synes vi også at 11 Märthas News skal være med løp i kroppen etter litt pause (sølv på 18.2 full vei i den siste starten), men det må klaffe med fine rygger til ut i oppløpet for at Blekkan-traveren skal kunne gå helt til topps (tåler ikke å gjøre alt for mye selv underveis).

Vi tror ikke at 1 Alfalfa kan forsvare sitt innerspor, og da må det løse seg med perfekte luker til slutt for at 6-åringen skal kunne gå helt til topps (formen er i hvert fall uforandret fin). Outsiderne er mange i dette løpet, og hester som 4 Hey Ho Lets Go og 8 Neverending Garbo er ikke helt borte med klaff.

Vår rangering: A: 2 B: 5-11-1-4-8 C: 9-10-12-6 D: 3-7

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

V5A-5/V5B-2, 2140 meter autostart
Vi støter på et tilsvarende løp som det foregående her, og vi tyr da til veldig bred gardering også i dette løpet.

I mangel av andre altermativer setter vi 8 Zylona Z fremst, men sporet i kveld er ikke mye å rope hurra for. Formen er i hvert fall fin (femte på 18.7 full vei bak Movie Q.C. & Co i den siste starten), og med klaff på løpet dukker ventelig 5-årshoppa opp i striden helt der fremme til slutt.

Stigende form er det på 6 Carmela`s Wallet, men 5-årshoppa er muligens best på sprint. Fra tet uten alt for mye press underveis bør dog Lamøy-traveren kunne kjempe om seieren, og da er favoritten i løpet nevnt. Best på kapasitet er utvilsomt 10 Tanita`s Temtation, men det begynner å bli en stund siden 5-åringen har vist seg fra sin beste side.

En skygge av seg selv i hele år har 7 Photomaker vært (innledet veldig lovende hos Frode Hamre som 3-åring), men 4-åringen skal være klart god nok på sitt beste. Kuskeforsterket blir 12 Change My Name med Atle Solhus (og formen er fin), mens duoen 3 Håstens Cavalier og 9 Giant Will skal sees på som to outsidere.

Vår rangering: A: 8 B: 6-10-7-12-3-9 C: 2-4-5 D: 1-11

V5B-3, 2140 meter autostart
Vi støter på et varmblodsløp i lavt grunnlag i den tredje avdelingen i B-spillet, og vi synes at fire hester hever seg litt over mengden.

Vi har litt sansen for 5 G.I. Jane (veldig fin type dette), og fra tet er 5-årshoppa snakk om hesten å fange til slutt. Toer på 17.6 over en sprint i den siste starten før litt pause, og treningsrapportene forut for kveldens dyst er gode.

Innledet lovende har 2 Blueson gjort (fullførte godt til tredje på 19.6 full vei fra køen i den siste starten), og fra en veldig fin utgangsposisjon i kveld er 4-åringen snakk om en opplagt vinnerkandidat.

Det skal også 3 Rite On Rollax være (vant lett på enkle 21.1 i den nest siste starten, men disse svensken hevder seg jo alltid godt på Leangen), mens mye spilte 1 Rico Lundager nå har blitt strøket.

Vår rangering: A: 5 B: 2-3-1 C: 4-8-12 D: 11-7-6-9-10

V5B-5, 2140 meter autostart
Vi støter på dagens største favoritt i form av 7 Bagpipe i dette varmblodsløpet som avslutter denne rebusen, og normalt skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse på ny for den flotte 5-åringen til Frode Husbyn.

Vant lett på fine 15.5 full vei i den siste starten, men utgangsposisjonene er litt verre ved denne anledningen. Det kan fort bli en drøy innledning på løpet for Rubintor Pri-sønnen denne gangen, og da er vi ikke helt sikre på at storfavoritten er snakk om en klink vinner (og da garderer vi på samtlige spilleforslag).

Jomar Blekkan kommer dessuten ut med en meget spennende nykommer i dette løpet, og da snakker vi om 12 Glory Soutwind. Sistnevnte tjente over 700.000 som 4-åring, og vant da flere løp på Solvalla. Det vitner om høy klasse, og da er Alf Palema-sønnen litt for lite spilt med sine 16 % i kveld.

Herdet i tøffe omgivelser i Sverige, og i den fjerde siste starten tapte han kun for svært gode Annicka og velkjente Inzaghi fra ”dødens” (da snakker vi om hester av en helt annen klasse enn dagens konkurrenter). Avsluttet voldsomt fint til sølv på 13.2 over en sprint i den nest siste starten, og vi ser ikke helt bort i fra at 6-åringen skyller rundt denne gjengen til slutt.

På vårt store system får vi også plass til den formsterke duoen 2 Friendly Fire (speeder voldsomt fort med et løp på lang vent, og sporet er perfekt for 6-åringen i kveld) og 5 Haveaheart (viser en stadig stigende formkurve, og en seier er rett rundt hjørnet), men da bør vel også vinneren av dette løpet være nevnt.

Vår rangering: A: 7 B: 12-5-2 C: 8-10-11-9-4-6-3-1

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Leangen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 70, 420 og 1210 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 112, 336 og 1216 kroner (abc-system over fire bonger) ligger ute her .

Vår to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Leangen
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.35 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Leangen gratis på www.rikstoto.no i kveld.