Vi tipper svensk V65

Bjerke 15.10.08
Bjerke 15.10.08 Foto: hesteguiden.com

Hver mandag fremover vil vi ha tips til de svenske V65-løpene der det er flotte penger å spille om. Sjekk våre travtips.

Sportspills meny mandag:
Dobbel V5 Drammen: Vi stoler på ungdommen
Lunsjtrav Leangen: Cruiser inn til ny seier

Oddstips: Vi tror på englene

Vi har en meget innholdsrik mandag foran oss. Det starter med V4 fra Umeå i Nord-Sverige, fortsetter med lunsjtrav fra Leangen. Til kvelds er det en meget spennende dobbel V5 fra Drammen og ikke minst V65 fra Årjäng. Og fra og med denne mandagen vil vi hver mandag ha utførlige tips og spilleforslag til V65 fra Sverige. Også søndagenes V64 vil du heretter finne tips fra. Sist mandag i Bollnäs var V65-omsetningen på 5,1 millioner SEK, altså sånn noenlunde på nivå med Bjerkes V65-kjøringer på onsdagene.

Magnus blir nøkkelen
Velkjørende Magnus Jakobsson (hører til på Färjestad) får gleden eller æren om du vil av å kjøre vår første mandagsbanker fra Sverige. Hesten heter 1 Zivertson og kommer ut i V65-2. Karrieren er innledet på strålende vis for fireåringen som aldri kom til start som treåring. På fire forsøk er det blitt tre seire og en av seirene kom på Momarken. Det var i hestens nest siste start der hesten var overlegen fra tet. Magnus Jakobsson som er fast kusk er bra. Han vant 115 løp i 2009, tok 101 seire i 2010 og hadde karrierebeste i 2011 på innkjørt (6.8 mill SEK). 114 seire ble det i fjor. Årets sesong er innledet utmerket og per 20. mai står Magnus med 38 seire.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Gidde Palema-sønnen Ziverston har altså vunnet tre av fire løp og sist så imponerte han når han bare danset unna til overlegen seier. Slik vi leser startsiden er vi rimelig sikre på at han forsvarer tet og da skal det en meget god hest for å ta ned Zivertson. Motstanden er bedre denne gang enn i de siste startene, så vår banker for dagen må være på topp. Tenker først og fremst på 7 Helge Zonett som er sønn av elitehoppa Hilda Zonett og han var meget sterk i sitt siste løp der han gikk i fra til en overlegen seier. Svanstedt-traveren er dog mer sterk enn speedig så er litt usikkert hvor han havner fra dette sporet.
Vår rangering V65-2: A: 1 B: 7-12-2 C: 4-8-6-10-9 D: 5-3-11

V65-1- Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Norskeide 8 Classic Tile har fått to løp i kroppen etter vintertrening og beviste sist at han kommer til å bite bra fra seg dette året også. Nå skal Enjoy Lavec-sønnen ut på en kjapp sprint for første gang på lenge og fra et dårlig spor er han litt avhengig hva konkurrentene gjør. Med kun ni hester i feltet blir du uansett ikke sittende så langt bak og blir tempoet dempet, så sender Svanstedt nok den norskeide vallaken frem for å låse løpet utvendig leder. Normalt en topp vinnersjanse, selv om han møter noen spesialsprintere.

1 Ryan Trot har tetgaranti, men nå spørs det hva kretsen rundt hesten ønsker da han ikke har startet på over 1 ½ år. På sine yngre dager bare ruste Ganymede-sønnen av gårde i tet og noen ganger så holdt det inn noen ganger ikke.

3 Cash Winning Vita er i strålende form noe han bekreftet sist da han satt fast med alt igjen. Paw Mahony er optimist foran dette løpet og han kunne si at han var ikke redd for å havne utvendig for Ryan Trot hvis de ønsket å kjøre foran med han for hans hest var i kanonslag. Normalt tar 8 Classic Tile disse ned på ren styrke, men han er sårbar hvis det blir speedoppgjør.
Vår rangering V65-1: A:8 B: 1-3 C: 4-5 D: 7-2-6-9

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V65-3 - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
Mange norske innslag i dette løpet som er et forsøk i den såkalte Dubbelcupen. 10 Torpa Jo hadde vært en bankerkandidat fra et spor i første rekke for da hadde det vært tetgaranti. Kolnes-traveren er i sitt livs form, men denne oppgaven er ikke den enkleste H.G Balder sønnen har hatt. Bakspor og 2140m er begge ting som taler i mot, men det sies at hester i form springer fra alle posisjoner over alle distanser. Nå skal Torpa Jo opp til bevis for vi mener han er sårbar med disse forutsetningene.

9 Odd Mollyn var langt bak favoritten når de møttes sist i Årjäng, men denne gangen er sporene og distansen en helt annen så synes Odd Mollyn skal regnes tidlig nå da han har fått tre løp i kroppen etter lengre pause. 4 Nordli Spik har stabilisert seg den siste tiden og da kommer resultatene for Spikeld-sønnen som har stor kapasitet. Sist han besøkte Årjäng så vant han helt overlegen etter å ha svept feltet på siste langside. Sist på Bjerke ble Mjølnerød-hesten sittende fast.

1 Tangen Jenny står litt interessant til og trolig Bokli Balder-datteren fordel av pisk. Blir normalt overflydd, men løser det seg litt er hun tung tilslutt. 3 Siv Sprintå var bra sist når hun møtte Torpa Jo og henger hun sammen i aksjonen har hun kapasitet for en plass helt der fremme. 11 Eldna skuffet med å gi seg fra tet sist, bedre med løp på vent.
Vår rangering V65-3: A:10 B: 9-4-1-3-11 C: 12-8-2-6 D: 7-5

V65-4 - Varmblodshester. 3140 meter voltestart.
1 Coktail Axe har vært som forvandlet i sine siste løp etter at Bjørn Goop gjorde om litt på balansen. Coktail Jet-sønnen springer fortsatt og skifter litt og er fryktelig tråkk bitvis. Han beholder tet og den lange distansen skal passe passe perfekt. e. Normalt skal Bjørn Goop ha en fin sjanse til å lede dette løpet rundt om. Det eneste som taler litt i mot er at han mangler fart i kroppen og da kan bli speedet ned.

12 Quantum Aramis er herdet fra harde selskap og formen er helt på topp noe han beviste sist da han speedet inn til en grei seier. Distansen byr neppe på problemer og bare han får de rette ryggene underveis speeder han fryktelig. 15 Treecko har gjort to brukbare løp etter pause. Glem det siste løpet da det ble for lavt tempo i første runden og en meget rask siste 500m, noe som ikke passer den sterke Kadabra-sønnen til Åke Svanstedt.

10 Nimbus Vang er i mye bedre form enn raden og Kolnes-traveren er jo herdet fra V75 selskap hjemme i Norge. Synes motstanden han møter denne gangen er enklere enn på lenge, men over denne distansen tror undertegnede at han må kjøres på sjanse med rygg i det lengste. Form til å vinne har Sj`s Photo sønnen uansett. 14 Mill Nitro er en vinnerhest som har fått løp i kroppen etter pause nå og må regnes på gardering.
Vår rangering V65-4: A:1 B: 12-15-10-14 C: 13-8-3-6-9-2 D: 5-7-4-11

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V65-5/DD-1 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
5 Tab Hall debuterer i Svanstedt regi etter 1 ½ år på side linjen med et oppløftende prøveløp i bagasjen. Cantab Hall-sønnen gikk 17,1/2140m og gikk jevnt i mål med gode Rutger Raket i det prøveløpet. Står tøft inne i dette løpet grunnlagsmessig, men Svanstedt hadde aldri starterklært ham til dette løpet hvis han ikke hadde tro på seier.

9 Laurier Dag har stor kapasitet for klassen, men han er fryktelig grønn til tider der han springer ut og inn. Bakspor er ingen fordel, men kretsen rundt hesten vurderer å sette på stengt hodelag slik han skal begynne å konsentrere seg om nettopp det å springe rett frem. En vinner hvis han gjør det han skal?

1 Hoboken kommer ut etter en liten pause, men er herdet fra tøffe V75-selskap innen og han har trent fint en periode. Litt usikker hvordan det blir fra dette sporet da han ikke er den kjappeste ut. I toppen hvis det løser seg. 11 Barcelona har form, men fra dette sporet er hun avhengig av tempo.
Vår rangering V65-5:A: 5 B: 9-1-11 C: 10-3-6-2-7-4-12-8

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V65-6/DD-2 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
2 Maximillan er ei fin travermerr som er i bra form. Nest sist gikk hun 12,5 siste 800m i sporene til seier, mens sist fikk hun luken for seint med fin fart over mål. Møter tøffere hester denne gangen så hun må heve seg, men kapasiteten er stor så hun skal ses med en fin vinnersjanse.

4 Idabel Celeber er en lillesøster til selveste Tamla Celeber som var ute i årgangsløpene som treåring der hun ikke strakk helt til. Det betydde at hun måtte gjøre årsdebuten i en poengjakt der hun vant på en meget fin måte etter fem mnd pause. Nå trenger ikke det trange fjerdesporet bli helt enkelt, men Tony Wallin mener det skal ikke by på noen problemer. Må krysses da hun har hardhet i kroppen.

15 Movie Q.C tjente mye penger i fjor og har trengt litt tid på å vokse seg inn i den klassen. Nå sist gikk hun 12,6 med full fart inn i mål. Springspor og Høitomt betyr normalt de får en fin posisjon direkte da hun er rask ut på voltestart. Synes Movie Q.C har en fin vinnersjanse mot denne gjengen. 7 Freia Bear har stor kapasitet, men trenger normalt løp i kroppen etter pause. Regnes med Goop fra springspor – tet fra start til mål?

11 Dilbas Delight går ned en klasse denne gangen for hun har vært ute i knalltøffe hoppløp der hun har gjort sine saker bra. Runder mange med litt klaff.
Vår rangering V65-6: A: 2 B: 4-15-7-11 C: 12-3-5-6-10 D: 1-13-8-9-14