Vi tror på en Jetman

Foto: Hesteguiden.com

Kapable Jetman har fått to løp i kroppen nå og tirsdag tror vi på seier. Sjekk våre lunsjtips.

Bjerke travbane overtar atter stafettpinnen for tirsdagens lunsjtrav og det er påny en krevende V5-rebus som skal løses. det er mildt sagt vrient å finne sikre holdepunkter. Vi finner vår banker i V5-4.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

Det handler om kapable, men fortsatt sparsomt startede 4 Jetman. Kun nitten løp har vallaken etter Coktail Jet gjennomført hittil, selv om han straks blir seks år. Fire av disse nitten løpene er vunnet. Har galoppert i begge sine to starter etter lang pause, men sist var det kun en kort startgalopp. Kom flott til i andre par utvendig etterhvert og så seiersfarlig ut mot oppløpet. I en svært jevn sluttstrid endte Jetman som treer. Han burde muligens vunnet det løpet, men kanskje han trengte også den blåseren. Vi synes tirsdagens motstand er billigere enn sist (bortsett fra Dornenkønig) og fra et flott fjerdespor bak bilen, tror vi Geir Vegard Gundersen sitter bak en vinner her. Vi prøver et småfrekt bankerspill i en ellers bankerfattig omgang.
Rangering V5-4: A: 4 B: 5-1 C: 6-11-10-9-2-12-7-8 D: 3

V5-1 - Varmblodshester 1609 meter autostart
Fartsfylte, men svært usikre 4 Prada Vang blir igjen favoritt. Skuffet fra tet på Biri nest sist, og ville ikke trave sist. Sprint passer selvsagt perfekt, startsporet er perfekt og motstanden svak. Sett i det lys må nesten Prada Vang settes først, men noe mer enn førstevalg blir hun ikke før hun opptrer mer stabilt.

9 Mayan Mystica dukker opp i regi Odd Arne Sagholen. Har faktisk startet 26 ganger til tross for at hun er bare tre år (gikk mange løp som toåring) og har ikke vunnet. Svært positiv treer i en kvalifisering til Hoppekriteriet 6. september og fra et fint smygspor synes vi hoppa er spennende her. 10 Beak's Princess er ei annen treårshoppe som har startet flittig, men ikke vunnet. Har tidvis vist fine tendenser, og skal regnes tidlig her.

2 Pitch Black er ikke så verst, og fra et fint startspor kan vallaken dukke opp i striden (er strøket). 7 Temptaion Tendenza og 8 Tropican kan begge litt, men har trukket krevende startspor. Kan være aktuelle om favoritten roter seg bort igjen.
Rangering V5-1: A: 4 B: 9-10-2 C: 7-8-3-6-12-1 D: 5-11

Annonse: Øivind Grøstad drar til med et rått drag i V5-4 og setter en trolig 30-oddser først

V5-2 - Kaldblodshester 2100 meter autostart
8 Jentungen blir vår favoritt her. Etter to løp på det jevne, var det klar fremgang i årets tredje start sist på Bjerke. Til tross for tøffe betingelser fra tillegg i et skarpt V65-løp, avsluttet hoppa flott til tredje. Her er motstanden svært mye mer behagelig og til tross for et litt kludrete åttendespor bak bilen, synes vi hun er en berettiget favoritt her.

Ikke minst siden fartsfylte 2 Frøyu Tuva er i voldsomt galopphumør om dagen og stiller med svært usikker form. Nå prøver Eirik Høitomt seg bak hoppa etter Sjefen og feilfritt er hun trolig vinneren. Men innsatsen i de tre siste løpene har vært betenkelige. 6 Lome Linn henger med så godt hun kan. Hun verken kan eller skal gjøre for mye selv, tirsdag setter Tom Erik Solberg seg opp og han vet selvsagt dette. 7 Skøylill er den siste vi ser med vinnersjanse her, men hun er fortsatt nesten umulig å få feilfritt rundt en travbane.
Rangering V5-2: A: 8 B: 2-6-7 C: 5-4-3-1

V5-3 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Her er det bare å trekke i hatten og sette alle tolv hestene på. Særdeles vrient og det sier jo sitt når 4 Candybar S.E. blir favoritt. Hoppa til Tom Forkerud har vært høyst middels i sine tre siste starter og Forkerud sliter med å få hoppa til å ta i for fullt. Candybar S.E. er bra fra start og får et svært knepent vinnertips av oss.

2 Hot In og 1 Disastermydream settes nærmest. Det har vist seg gang på gang at sporfordelen er svært avgjørende i disse lunsjløpene og hestene som får billige løp profiterer kraftig på det. 10 Flicka Extreme er ikke i nærheten av formen hoppa hadde i sommer, men trenger neppe være det for å duge her. 11 Photo Flash, 6 Dust Me, 8 Fluberginden og 5 Elken Norva var alle positive sist og kan være aktuelle i et svært åpent løp.
Rangering V5-3: A: 4 B: 2-1 C: 10-11-7-6-8-5-12-9-3

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V5-5 - Varmblodshester 1609 meter autostart
Som i V5-3, så er V5-finalen vidåpen og det vrimler av seierskandidater. Vi setter pausehesten 3 Hot Rocky først. Anderssen-traveren har et nydelig løp på papiret her og fra et flott startspor skal det være en bra vinnersjanse for åtteåringen etter Dell Ridge Image.

4 Riverside Royal blåser trolig til tet, men ga seg skuffende lett fra tet i debuten for stall Mikkelborg (som vi antydet på forhånd). Nå er det sprint, det er en soleklar fordel for femåringen. 7 C.C. Crystal Jet har hatt en skuffende svak fireårssesong, men på kapasitet er hesten helt klart blant de bedre her.

6 Mastery Ås er vanskelig å få først i mål og risikerer dessuten dødens her. 5 Aladdin Tooma kan en god del og fra et bra startspor kan årets første seier være innen rekkevidde.
Rangering V5-5: A: 3 B: 4-7-6 C: 5-10-9-11-2-8-12