Vi tror på en vinner direkte

(Hesteguiden.com)

T.T. Va Bene har et fint løp i V5-1 i en vanskelig lunsjomgang. Sjekk våre lunsjtips.

Torsdag og lunsjtrav er ensbetydende med Bjerke travbane og nær sagt som vanlig er vanskelighetsgraden høy når landets hovedbane inviterer til lunsjtrav. Svært åpne løp og hester med usikker form er krevende betingelser.

Klikk her for å se våre V5-forslag til Bjerke

Vi lanserer bankeren direkte i form av 3 T.T. Va Bene som kun en har en start bak seg i 2011. I det løpet galopperte Thai Tanic-sønnen som godtgående inn i den siste svingen da en lite våken Johan Herbjørn Undem nesten kjørte opp i dødenstravende Delicious Daughter. Og femåringen så forholdsvis frisk ut på det tidspunktet.

Vil du være med å kjempe om gigantpotten i V75 lørdag? Kjøp en andelskupong her

T.T. Va Bene hadde en fin fjorårssesong i 2010, og var blant annet finalist i Jarlsberg Grand Prix (endte uplassert). Sin beste prestasjon gjorde han trolig som toer i et løp på Sørlandet 15. august, da han regelrett slo Frode Hamres treårsstjerne Glideable Volo i samløp. Femåringen har opptrådt variabelt, men møter direkte skrøpelig motstand i V5-1.

Tom Erik Solberg setter seg opp i sulkyen igjen torsdag, har kjørt hesten i sju tidligere og vunnet med den en gang. Tre seire har T.T. Va Bene i karrieren og alle har kommet over distansen 2100 meter. Spor tre bak startbilen torsdag er perfekt, og en feilfri T.T. Va Bene må ha en ypperlig sjanse her.

4 Confess Party gjorde det brukbart for Dagfinn Aarum i Sverige, men viste ikke noe spesielt i monteløpet sist (havnet i norsk regi) og hadde heller ingen sterk fjorårssesong. 5 Zuvara Boko går mest på det jevne og 7 Aces Napoli har ikke vist noe på en "evighet".
Rangering V5-1: A: 3 B: 4-5-7-11 C: 8-2-12-10-9-1-6

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (artikkelen fortsetter under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V5-2:
3 Balderflya var brenngod i to sprintløp på rappen i januar og leverer hun noe tilsvarende her er det trolig ikke snakk om saken. Svært uheldig nest sist da hun satt i lederryggen bak ledende Garli Mollyn som stupte ut mot oppløpet og ødela hele løpet for en frisk Balderflya. Sist var hoppa ute i et V75-løp og gikk da på det jevne til sjette. Begge de to siste startene har vært over full vei. Torsdag er det sprint igjen og normalt en topp sjanse, men Balderflya har tidvis vært svært variabel og vi garderer.

6 Alm Nidar er sparsomt startet til tross for at han er ni år gammel (kun startet 25 ganger). Vant ett av sine to løp i fjor og har varslet form nå. God femte i V75 sist over full (sprint passer mye bedre) og settes nærmest favoritten. 2 Kalskalager er god fra start, men er ikke veldig seiersvillig. Men Høitomt og spor to er perfekte forutsetninger.

8 Spik Elden vant fire løp i løpet av fem starter tidlig på høsten i 2006 og seiret også i et løp i januar i 2007. Har ikke startet siden 8. november 2007 og er et stort spørsmålstegn etter et intetsigende prøveløp. Men hesten har vunnet fem av sitt livs 19 starter og kan være en outsider direkte. 9 Hunstad Elden og 4 Turbo Frøkna har begge en viss kapasitet og rangeres deretter.
Rangering V5-2: A: 3 B: 6-2-8 C: 9-4-12-1-10-5-7 D:11

V5-3:
Lovende ungdommer på farten i den tredje avdelingen og det skal være en bra sjanse for at den lovende fireårshoppa 6 Penny Grace Lane piler til tet. Gjorde flere fine løp i fjor som treåring og er muligens en hest for de norske hoppeløpene i høst. Det er et minus at treneren selv, Steinar Holm, setter seg opp. Ikke like god taktisk nå lenger, men fra tet er det lettere å disponere.

5 Ante er som de fleste av Tom Horpestads stallhester, umulige å bli kloke på. De varierer voldsomt i prestasjonene og kusken er også variabel. Ante var god vinner på Momarken tredje sist, etterpå har det blitt tull og tøys, men kapasiteten er bra. Det svinger heller ikke av trenernestor Hans Petter Tholfsens stallhester for tiden, men 1 J.C. Streetline har i det minste et fint startspor og viste i karrierens eneste seiersløp (på sju starter) at det finnes evner.

Ellers vrimler dette løpet av outsidere og både 11 Good Looking Guy (forbedret med løp i kroppen), 10 Gary The Man (lovende emne) og 12 Sweet Chapelle (veldig enkel tetseier sist, verre herfra) er aktuelle fra bakspor og også 7 Triple T. Trouble og 8 Boggy Lad har vist noe lovende takter.
Rangering V5-3: A: 6 B: 5-1-9-11 C: 10-12-7-8-3-2-4

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V5-4:
Ingen tvil om at dersom 1 Lavenir og Jonas Moberg forsvarer sitt innerspor så er dette løpet kjørt. Det er flott klasse i denne vallaken. Men både hest og ikke minst kusk er variable og begge årets starter har endt i galopp (sist som toer på Färjestad). Lavenir har vunnet sju av 38 løp og kan ta en etterlengtet seier torsdag.

Det er med respekt å melde svært skrøpelig motstand Lavenir møter, og da er det kanskje ikke så rart at trener Øystein Kruse mener at 9 Victory Bone skal være en klink vinner i dette løpet, men han har neppe kontroll på hva Lavenir kan, og dessuten så er Kruse alltid overoptimistisk på sine stallhesters vegne. Uansett så er Victory Bone første gardering.

7 Dream Sugar Boy kan være tethesten her, og hesten gjør normalt svært gode løp på Bjerke. Formen er imidlertid høyst uviss for den åtteårige vallaken. 10 Maggie Augustinu hadde en kanonsesong i 2009, i fjor gikk hoppa kun tre løp uten å løsne ei krone. Vi garderer på gamle meritter. 2 Pluton Du Goutier har et fint startspor, men det er lenge siden Teigen-traveren viste form, samtidig er det nok lenge siden han har møtt så skral motstand.
Rangering V5-4: A: 1 B: 9-7-10 C: 2-6-4-5-12-11-8 D: 3

V5-5:
Fin klasse er det derimot på V5-finalen og mange vinnerkandidater. Vi prøver en frekkis ( i den grad det er en frekkis å sette Eirik Høitomt først) med 3 Be My Power. Høitomt var fornøyd med hesten sist (ble da sittende fast og gikk frisk i mål). Nest sist vant hesten overbevisende fra tet og vi tror på god tetsjanse igjen.

2 Your Ideal vant uten å overbevise det minste som vår lunsjbanker i sin nest siste start. Sist ble det galopp i den første svingen. Løp i kropen nå og fint startspor. Andrevalget. 7 Scoreandevileye har overbevist i to strake seiersløp (begge lunsjløp), men motstanden har vært svak i begge disse løpene. Gjorde uansett et råsterkt seiersløp sist etter et umenneskelig løpsopplegg underveis. Torsdag er motstander klart skjerpet, sporet er igjen dårlig og Ottersen-traveren må atter en gang gjøre mye av jobben selv.

Fint til i annen rekke står 9 Evita E.J som jakter på en seier nå. Kan skli rett igjennom her fra start, og er normalt veldig effektiv på en kortspeed. 10 Siddharta vant et par løp i Norge i fjor, og utviklet seg flott under fjoråret. 6 K.L.M Prego van flink treer i V75 sist, og dersom Gunnar Austevoll får en bra posisjon fra spor seks (står raske hester på innsiden) er også Teigen-traveren en mulig seierskandidat.
Rangering V5-5: A: 3 B: 2-7-9-10 C: 6-4-5-1-12-11-8