*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Vi tror på hjemmeseier i Bergen

Foto: Hesteguiden.com

Vår V65-banker i Bergen jager sin femte strake seier. Sjekk våre V65-tips

13.05.11 13:19

Sportspills meny fredag:
V75-Bjerke: Håkon gir helt grønt lys på en danske

V75-Bjerke: Sjekk hva "Charter-Svein" tror på

Oddstips fredag: Tett og jevn playoff-kamp

Oslo Grand Prix: Her er Norges håp

Det er V65 i Bergen fredag kveld, før festen for alvor inntar Bjerke lørdag og søndag og det er slett ingen enkel meny i Vestlandets hovedstad. Det er slett ikke enkelt å finne bankeralternativ og da må vi støtte oss på det som trolig blir omgangens største favoritt.

Klikk her for å se våre V65-tips til Bergen

I V65-3 skal 9 Ulfaks prøve å ta sin femte strake seier, og skal vi dømme ut fra årsdebuten på Bergen travpark for fjorten dager siden, der fireåringen perset med 3,7 sekunder og landet på 29.9 som overbevisende vinner må dette være en topp vinnersjanse. Nå er vi ikke veldig begeistret over å spille Øyvind Austevoll banker (vi liker best å spille toppkuskene), men Ulfaks ser veldig stabil og travsikker ut om dagen.

Fredag debuterer riktignok Ulfaks bak startbilen, men fra niendespor kan Øyvind Austevoll kjøre litt på sikkerhet fra start og uansett skaffe seg en fin posisjon. Det er ikke mye "mat" i motstanderne her, selv om 11 Månåsens Morten viser fin fart og kan en del. 6 Ulsrud Rigg er den vi ser verst imot, men 2100 meter er normalt ingen fordel for denne galopplystne krabaten.
Rangering V65-3: A: 11 B: 6-11-3 C: 10-2-1-7-8-12-5-4

V65-1:
7 Cosmo Marie kan være en bankerkandidat i den første avdelingen. Seksårshoppa som får sine daglige treningsdoser i Hyllestad på nordsiden av Sognefjorden er uten tvil den beste hesten i dette feltet. Gjorde sitt første løp etter et par måneders pause på Bergen travpark for tre uker siden, men galopperte da fra start og gjorde et bunnsolid løp etterpå. Cosmo Marie har fra tid til annen hoppet bak startbilen i startfasen og det har hun selvsagt ikke råd til her. Men traver hun feilfritt er hun god nok til å vinne selv fra dødens.

Teten tar trolig 3 Nibley L.B som står med en flott rad. Dersom ikke Tvedt-hesten ligger for hardt på underveis kan det holde hele veien, men han har vært lur oppunder mål i sine starter og må være forbedret for å vinne dette. 10 Fast Brown Talk avsluttet meget bra til annen i V75 tredje sist, var under pari nest sist, men god igjen sist. Tåler å gjøre litt selv og kan vinne dette. 2 Conchnito har vært overraskende god på Forus i et par av de siste løpene. Perfekt andrespor bak bilen og selskapet er ikke avskrekkende.

8 Sundbo Kaktus har tapt sportrekningen, mens 9 Born To Compete plutselig har mistet alt som ligner på form. 1 Sir Valley C.B var knapt middels i Bergen nest sist, og heller ikke bedre sist på Forus og blir kun en ørliten outsider her.
Rangering V65-1: A: 7 B: 3-10-2 C: 8-9-11-1-4-5 D: 6-12

Annonse: Øivind Grøstad hentet 36 158 kroner til sine kunder torsdag. Lørdag jakter han 42 mill i V75

V65-2:
To hester skiller seg ganske klart ut her og vi setter pausehesten 3 Baron Sign først. Åtteåringen er sparsomt startet de siste årene, men vinnerskallen er det ingenting i veien med. 11 seire på 21 starter gir en seiersprosent på over femti. Gjorde kun tre løp i fjor, men ett av dem endte med seire. Treningsrapportene er fine og her skal tetsjansen være god.

1 Lovestrong vant et V75-løp på Forus 15. januar i år etter å ha overtatt teten midtveis. Også denne karen har vinnerskallen i orden med sju seire på totalt femten starter i karrieren. Kan trolig ikke forsvare sitt innerspor, men det løser seg nok underveis. 5 Yankee's Wish har flott form om dagen, men mangler stadig det lille ekstra for å blande seg inn i seierskampen. 9 Lukas Elhom er i noenlunde samme kategori og kan være seiersaktuell om de to favorittene skulle gjøre seg bort.
Rangering V65-2: A: 3 B: 1 C: 5-9-11-7-6-2-8-4-12 D: 10

V65-4:
Fjerdevalget 7 M.T. Extra Special blir vår klare favoritt her. Windsong Legacy's sønnen satt bom fast i årsdebuten på Forus som treer i mål. Sist på Bergen ble hesten regelrett nedkjørt i føringen etter 500 meter. Spor sju er ikke gullkantet, men det lukter tempo i dette løpet og M.T. Extra Special tåler hardkjør.

6 York Hornline var helt usannsynlig forbedret sist etter et en elendig debut i Bergen en måned tidligere. Tredjespor stort sett hele veien sist, men vant likevel enkelt. Det var en meget sterk prestasjon og hesten må spilles på bakgrunn av den prestasjonen. 4 Pomodoro Gibb blir spillernes favoritt. God toer første gang ut for Ove Wassberg og solid vinner fra dødens sist, men møter klart skjerpet motstand i kveld.

Annonse: Øivind Grøstad har et vanvittig objekt fra den røde boken i V75-3 på Bjerke lørdag

2 Pay Back Money vant sist fra tet, uten å imponere et dugg. Fireåringen til Åsbjørn Tengsareid er ingen tøffing, og må nok ha et snilt løp for å vinne her. 9 Wonder Boy A. skuffet veldig sist etter å gått i nærkamp med gode Nibley L.B. fra dødens nest sist. Men vi slipper ikke Wonder Boy enda.
Rangering V65-4: A: 7 B: 6-4-2 C: 9-8-10-3-1-11-5 D: 12

V65-5:
5 Support Vacation har utviklet seg flott etter ankomsten til Bergen og hang strålende med til fjerde på Biri sist i et knallsterkt V75-løp. Nest sist avsluttet hoppa flott til andre bak en tettravende France Lavec L. og formen er uforandret fin på Dream Vacation-hoppa som ser ut som et svært godt kjøp.

9 Montana F.H. måtte åpne 14.9/1000 sist og hadde ingen mulighet til å ta imot styrkefenomenet Balder Exclusive nedover oppløpet. Tredje sist var Haugesund-traveren knallgod som tok ned Conrads On Line i en lynrask avslutning. Har kusken Harry Åge Søfteland litt is i magen for engangs skyld og kjører et løp på vent, blåser trolig Montana F.H. disse tilslutt. Men kusken er trolig vel offensiv igjen.

3 Santiago kommer tilbake etter fem måneders pause. Og fungerer han sånn noenlunde er han på nivå med våre to favoritter kapasitetsmessig. Normalt burde jo 4 Shining Lantern ha et solid bud på førsteplassen i dette løpet, men de to siste startene har ikke vallaken fungert optimalt, men det skal tillegges at løpsopplegget har blitt feil også. Vi gir Tvedt-traveren en ny sjanse her. Flere vinnerkandidater kan vi ikke se, selv om 6 Super Charming er i hyggelig form, så matcher han foreløpig ikke disse.
Rangering V65-5: A: 5 B: 9-3-4 C: 6-7-1-10-8-2 D: 11

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bergen

V65-6:
Spillerne kommer til å gjøre 1 Kjenner Tor til V65-omgangens nest største favoritt, og her må vi bare rope varsko. Trener og kusk Åsbjørn Tengsareid mener at formen er uforandret fin på Kjenner Tor, men den kjøper vi ikke. Greit nok at han har møtt knalltøff mostand i sine to siste starter, men det har ikke sprudlet i det hele tatt av Moe Odin-sønnen. Vi setter ham først, men banker det er han ikke.

12 Moe Granar ble "hektet" ut av den siste svingen på Forus tirsdag og gikk glipp av en topplassering. Får Moe Granar de riktige ryggene i sisterunden her, er han meget seiersfarlig. 15 Jærvsøviking vant overbevisende sist, men i kveld er betingelsene litt verre. 500 meter kortere distanse og flere hester å runde. 13 Mjølner Faks stivnet betenkelig mye de siste hundre metrene i det samme løpet, etter å ha sett ut som en klink vinner ut på oppløpet. Formen?

5 Krøsus risikerer igjen å havne i dødens, unngår han det kan han være farlig. 4 Gjerde Åsar kan få sitt optimale smygløp her og da kan han vinne. 8 Lykkesiv står 20 meter tøffere til kontra Kjenner Tor fra sist de møttes og er kun en minioutsider her. 2 Heffalompen er en "mil" bedre enn raden, men galoppene kommer fryktelig tett for tiden.
Rangering V65-6: A: 1 B: 12-15-13 C: 5-4-8-2-9-10-6-14 D: 11-7-3


Annonsebilag