Vi tror vi har funnet tre vinnere

Det er svært sjelden vi lanserer tre bankere, men i kveldens V5B på Momarken gjør vi et unntak.

Klikk her for Nettavisens V5B-forslag

For andre gang på kort tid var det kun små tilfeldigheter som gjorde at vi ikke fikk inn samlebongene på Drammen. Vi tror ikke det blir særlig store premier på mysen i kveld heller, og velger følgelig samlebongsvarianten på de to største forslagene.

Maler i stykker konkurrentene
Vår hovedbanker kommer ut i V5-1 og heter 6 Jotun.
Som Sandefjordsgutt vet jeg det meste om malingfabrikken, men også hesten har gitt et meget solid inntrykk. 6-åringen kom sent igang med karrieren, men har utviklet seg flott denne sesongen. Fem seire og fem annenplasser på 19 starter har gitt Kruse-traveren hele 168.000 innkjørt. Høiby Kongen-sønnen er meget sterk og fullfører alltid helt til mål. I sin siste start var vallaken bedre enn noensinne da han lenset unna til overlegen seier på ny rekord 28.3/2100a på den trege Drammensbanen. Vi kan ikke se at noen av motstanderne kan måle seg med Jotun, og storfavoritten vinner et slikt løp minst 8 av 10 ganger.

Tet hele veien
1 Fine Carre holder meget fin form, og Halle-traveren har en perfekt oppgave foran seg i V5-3. Fra førstespor i volten med mesterkusk Høitomt tror vi ingen nekter 7-åringen føringen. Derfra har vi vondt for å se en gjeng gamlinger har mot til å ta ned favoritten.

I V5-finalen har vi tror på nok en favorittseier. Erik Killingmo er som sin far Brede en kløpper med kaldblodshestene, og nye hester som kommer inn på stallen er alltid verdt ekstra oppmerksomhet. 3 Voje Nido var da også meget fin i Killingmo-debuten til overlegen seier. Den fintstammede Moe Odin-sønnen er veldig god når han er i godlune. Et miljøskifte har nok gjort underverker for Øverdal-traveren, og vi tror 5-åringen tar karrierens tiende seier. Vanligvis nøkterne Killingmo har da også god tro på hesten som takler full distanse i den formen han viste sist.

Etpar smeller gjør susen
Når vi har veldig god tro på at en storfavoritt innfrir er det alltid nærliggende å vurdere samlebonger. Det skal ofte skje mye rart for å forsvare høye innsatser med folkebankeren i boks. Det gjelder å spille litt på tvers av massene, og samlebonger er det heldigvis relativt få som benytter seg av. De to gjenværende V5B-løpene er ganske åpne, og vi maler godt på for å føle oss sikre. Selv med tre favoritter i boet blir det fort fin utbetaling med etpar overraskelser - ihvertfall når vi kan legge til en null.

Eksperforslag
Vi har satt opp tre spilleforslag på hhv 90, 360 og 900 kroner. De to siste er samlebonger på hhv 36 og 90 rekker som vi spiller 10 ganger.