Vi var ringside

Foto: hesteguiden.com

Sportspill bivånet prøveløpet til en kapabel krabat som kommer ut i lunsjen på Bjerke i dag, og vi ble mektig imponert.

Det har vært en strålende tipsuke for Nettavisen/Sportspill og Espen Edvardsen i særdeleshet. Forrige mandag spilte Espen Edvardsens tips til V4-løpene på Åby og V65-løpene på Bollnäs inn over 400.000 kroner. Påskeaften ble det eventyrlig treff for travekspert Espen Edvardsens to systemspill under V75-løpene på Klosterskogen der begge betalte tilbake ca 127 000 kroner og totalt ble det over 300 000 innspilt lørdag.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten

Mandag var han på ferde igjen. Hele tolv av hans andelslag på Eksperten til V64-løpene i Halmstad suste inn med seks rette. Hvert andelslag betalte tilbake mellom 26 000 kroner og 35 000 kroner og andelene kostet 100 kr (to av disse gikk inn), 200 kroner (fem av disse gikk inn), 500 kroner (fire av disse gikk inn) og 1000 kr (kun et var satt opp med slik pris). Da får det heller gå at vi jaktet store penger under V4-løpene på Hagmyren tidligere på mandagen, da vi satt med alle hestene i siste avdeling, men måtte nøye oss med favorittseier.

Tirsdag er det både V4 fra Bergsåker og V65 fra Axevalla i Sverige, samt lunsjtrav fra Bjerke og dobbel V5 fra Forus her hjemme, så det er rikelig med vinnersjanser.

Innleveringsfrister Bjerke
V5 kl. 13.37
DD kl. 14.12

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Det så lekkert ut!
Ja, vi synes 6 Epower E.J. som kommer ut i den tredje avdelingen i lunsjen på Bjerke i dag så lekker ut i prøveløpet på fine 18.0 full vei, og mot mildt sagt skral motstand i dag, tror vi den kapable 5-åringen legger dagens konkurrenter bak seg til slutt. Sisterunden i prøveløpet gikk unna i 15-fart, og en hest som Thai Kosmos med 112 000 kroner i grunnlag, var klart slått av Kolnes-traveren der.

Det er sterke saker, og vi snakker her om en hest som ble kastet til ulvene i hvert eneste løp han startet som unghest. Det vitner om at kretsen rundt hesten hadde store ambisjoner med ham, man han var tydligvis ikke klar for de oppgavene. Det har tatt tid før han har kommet seg på beina igjen, men slik det så ut i prøveløpet, tror vi dette er snakk om en hest som kommer til å bite godt i fra seg utover nå.

Vår rangering V5-3: A: 6 B: 4-3-7-9-1 C: 12-8-11-5-10-2

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-1, 1609 meter autostart
Det lyser ikke akkurat form av de ti hestene som svinger seg opp bak startbilen i dette sprintløpet for varmblodshester i V5-1, og vi kan fort få en smell. Avsluttet flott til sølv på 17.0 over aktuell distanse i den nest siste starten gjorde dog 10 Pricey G.T., og på den prestasjonen må vi nesten sette 7-årshoppa fremst.

Hun er unasett ikke veldig seierssugen, men det er heller ikke de andre i dette løpet. Det var slik at 7 Spirit Scot ikke vant løp i hele fjor (fem sølv), men en billigere oppgave enn dagens får ikke 7-åringen. Han fikk maks som toer på 17.1 full vei i den siste starten, og viste med den innsatsen sterkt stigende form.

Pent til står 1 Væsterbo Mudcake og 3 Patriot Me (nå strøket!), men formen er dunkel på dem begge. Forutsetningene er i hvert fall de rette for dem i dag, og på sitt beste skal de kunne duge. God i hardt lag i den siste starten var 2 Sniper B., mens både 8 Danish Angel og 9 Goalpike, bør også hevde seg i et løp som dette.

Vår rangering V5-1: A: 10 B: 7-1-2-9-8-4 C: 5-6

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V5-2, 2100 meter autostart
Vi støter på et kaldblodsløp i lavt grunnlag i V5-2, og det er slett ikke lett å sette disse hestene opp mot hverandre. Vi tyr således til veldig bred gardering, men fremst setter vi 7 Filur. Han fikk tredje på fine 32.9 full vei i den siste starten, og slike tider er det ikke mange av dagens konkurrenter som kan matche.

En av dem er nok 8 Hauan Prinsen, men 3-åringen er urutinert. Han gikk fine 32.7 full vei i den nest siste starten, og det er neppe noe minus med Vidar Hop opp i sulkyen i dag. Forbedret med løp i kroppen etter lang pause er trolig 4 Art Land Fari (fikk fjerde sist), og han har tidligere vært nede på 31.9 full vei.

Fin fremgang viser 2 H.G. Jerker (sølv på 34.8 full vei sist), og han står fint til i dag. Vi synes 9 Odin Vinter var positiv til sølv på 34.6 full vei i debuten, og han bør vurderes tidlig. På videre garderinger er 1 Bjøreld (kan litt), 3 Prinse Ulvi (fartsfyllt), 6 Vitara (fast sist), og 10 Bjarnes Prins (god nok feilfri) alle aktuelle.

Vår rangering V5-2: A: 7 B: 8-4-2-9 C: 3-1-6-10-5-11-12

V5-4, 2100 meter autostart
Vi finner fem vinnerkandidater i dette varmblodsløpet i V5-4, men tre hester skiller seg litt ut. Vi tror 4 Giant Noark piler til tet, for så å slippe til 5 Pembroke, og da skal i så fall sistnevnte tilmåles solide vinnersjanser. 4-åringen satt lenge fast i årsdebuten, men han eksploderte ikke når luken kom.

Han gikk dog tross alt 16.0 over en sprint, og løp i kroppen etter lang pause har garantert gjort godt på den storvokste Søvik-traveren. Det er fin kapasitet (vant sprettlett i fra tet på 16.2 over en sprint i den fjerde siste starten) på 23-prosenteren i spillet, og vi bankerspiller ham på lillebongen samt i DD-spillet.

En flott vinter med fire triumfer på de fem siste startene har 1 Illusion S.E. hatt, og dersom det løser seg i fra et litt sjanseartet innerspor (vi tror hun blir overlfydd), skal den tøffe 5-årshoppa tilmåles solide vinnersjanser. Det er full form på 3 Jag De Man (tredje på 15.7 over en sprint sist), og han krysses tidlig.

Vår rangering V5-4: A: 5 B: 1-3 C: 11-9-8-7-10-2-4-6

V5-5, 1609 meter autostart
Det er flott kvalitet på flere av deltagarne i dette sprintløpet for varmblodshester som avslutter denne V5-rebusen, og vi har klart mest tro på fire hester. En strålende vinner på fine 16.2 over aktuell distanse i Skien (tilsvarer en 14.5-tid på Bjerke) var 5 Juliano Diamond i den siste starten, og han står perfekt til i dag.

Det må kunne dreie seg om en topp vinnersjanse med en tilsvarende innsats som i den siste starten, og normalt er ikke den storvokste 6-åringen blitt noe dårligere med løp i kroppen etter lang pause. Innfridde som vår banker i den siste starten gjorde 12 Lightsonlightsoff, men sporet på en kjapp sprint i dag er ikke gull.

Det kreves litt flyt på veien, samt tøft tempo på løpet for at Hamre-traveren skal kunne legge på til sin andre strake triumf denne gangen, men 5-åringen er såpass god, at helt utenkelig at det kan gå er det ikke. Helt perfekt til står 3 Negotiable (positiv til sølv på 16.2 over en sprint sist), og hun må krysses på alle bonger.

Vi tror formen er litt bedre enn raden på 9 Mr. Renati B.R. (matchet i tøffe lag hele veien, og sist ble han for hissig underveis i et langløp), og 6-åringen står spennende til i dag (sprint skal være midt i blinken). Fine rygger i fra start bør borge for en fin reise underveis, og vi synes han er latterlig lite spilt med sine 7 %!

Vår rangering V5-5: A: 5 B: 12-3-9 C: 2-7-6-4-11-8-10-1