Vidunderet fra Dovre

Lannem Silje jager sin femtende strake seier når Bjerke byr på en praktfull V75-omgang lørdag.

Sportspill meny lørdag:
V5 Bjerke: Herlighet for et vorspiel
Tippetips: Skjebnekamp for Solskjær
Oddstips 1: Festen er over for Southampton
Oddstips 2: Nå mener Leeds alvor

Med storløpene HM Kongens Pokal og Jacob Meyers pokalløp som de store sportslige høydepunktene byr Bjerke travbane på strålende sport førstkommende lørdag. I V75-spillet venter det fortsatt gedigne 37 milioner kroner til en eventuell alenevinner.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Vi er fristet til å si at det handler om å finne seks vinnere i V75-spillet denne helgen all den tid supertalentet 7 Lannem Sillje starter i V75-5. Fireårshoppa til Ola M. Skrugstad på Dovre har smadret all motstand i sine 14 siste løp og vært umenneskelig god. Den godeste Skrugstad har avlet frem en rekke topphester i sitt liv, men dette er once in a lifetime-hesten. Vi bruker ikke mer tid på V75-4 dette. Vinneren heter Lannem Silje.
Rangering V75-4

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.


Ruth hamler opp
I en V75-omgang som er alt annet enn lettløst må vi ha to bankere og vår andre V75-banker blir 2 Ruth Reerstrup i V75-5. Nå var hoppa kanskje ikke som best i seiersløpet sist på Leangen. Da kusket imidlertid treneren Bo Westergaard selv. Lørdag er Tom Erik Solberg tilbake i sulkyen igjen og Solberg får nok litt mer fart på hestene enn det Westergaard gjør. Dermed blir det trolig tet, og da blir det tøft for både 4 Sizzling, 6 Bold And Fresh og 10 Fleetfoot Hanover å hamle opp med den svært så seiersvante hoppa. Banker i V75-5.
Rangering V75-5/V4-2: A: 2 B: 4-6-10 C: 7-9-8-3 D: 12-11-5-1

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.


V75-1/V5-3 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Johan Widdings minneløp innleder lørdagens V75 og dette løpet er kun åpent for norskfødte 4-åringer. Vi setter 1 Starfish and Coffee ganske så klart først. Fireårshoppa til Hans Wilhelm Storås skuffet betydelig første gang ut i hans regi tredje sist på Bjerke, men var forbedret igjen nest sist. Sist gjorde hoppa en strålende sisterunde til sikker seier, og her kan det bli tet.

10 Thai Armani har vunnet to ganger og tatt to tredjeplasser i regi Frode Hamre. Dessverre for oss i Nettavisen har de to tredjeplassene kommet i de to løpene vi har bankerspilt hesten. Skuffet uansett litt på Leangen sist og det er aldri enkelt å hente 20 meter tillegg i løp som dette. 2 Dynamic Va Bene var god fra dødens sist og kan vinne med feilfri avgang og 8 Luzifer slo nevnte Thai Armani fra likestart sist de møttes. 3 Enjoytehwinner kan muligesn overraske fra tet, og er den siste vi ser med vinnersjanse.
Rangering V75-1/V5-3: A: 1 B: 10-2-8-3 C: 5-9-11-7 D: 6-4

PS. Artikkelen fortsetter under spillboksene


V75-2/V5-4 - Kaldblodshester. 2600 meter autostart.
Et glimrende spilleløp i grunncupen for kaldblodshester er rammen for V75-2, der vi setter formhesten 5 Super Gullet først. Vel vitende om at Tjomsland-hesten skal ha det servert underveis, men det kan kan få her.

2 Nordby Ask harf form og distansen er ikke noe minus. Kan vinne dette. 8 Bokli Vind bankerspilte vi sist på Bjerke med suksess. Nå er distansen 2600 meter og motstanden tøffere, men Flåten-traveren utvikler seg stadig. 9 Art Haaken har vært solid i vinter og kan legge denne gjengen på rygg. Det kan også 11 Gylden Knut og 4 Lauvås Blid, men vi synes disse seks skiller seg litt ut.
Rangering V75-2/V5-4: A: 5 B: 2-8-9-11-4 C: 6-3-10-12-7-1

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.


V75-3/V5-5 - Varmblodshester. Sølvdivisjonen. 1609 meter autostart.
Nytt herlig spilleløp i dette sprintløpet for de litt bedre varmblodshestene i grunnalg inntil millionen. Vi setter outsideren 5 Georgie Mae først vel vitende om at formen er klart bedre enn raden. Fra et flott startspor med Vidar Hop som makker kan dette bli dønn riktig.

Stallkompis 11 Single Sock blir kusket av sjefen sjøl Frode Hamre og kommer fra to imponerende seire. Men begge seirene er tatt fra tet og her er det opp til litt bevis for spillefavorittten. 1 Cantabharmony og 2 Wy Fi gynnes begge av gode startspor og er således tidlig aktuelle. 6 Megamuscle holder litt usikker form, men har kapasitet til å vinne. Vi er nødt til å gå litt tynt i noen løp, og dette er et av dem. Derfor stopper vi på fem hester.
Rangering V75-3/V5-5: A: 5 B: 11-1-2-6 C: 7-12-9-2-4-3-8

V75-6/V4-3/DD-1 - Jacob Meyer. Kaldblodshester. 2140 m voltestart.
200 000 kroner venter vinneren av dette meget tradisjonsrike løpet og med tanke på at seiersmaskinen 11 Tekno Odin ikke er varslet i full form, spiller vi vidunderhoppa 9 Ulsrud Tea først og bruker dama som DD-banker. Det er kanskje tøft, men Tekno Odin var svak i fjorårets sesongdebut og da kan han være det nå også. Dessuten går Ulsrud Tea fra klarhet til klarhet og da må vi sette et DD-spill på henne til flotte oddser.

Øystein Tjomsland matchet Tekno Odin tøft i slutten av fjorårssesongen og nå har hesten hatt pause siden 9. november. Tekno Odin er naturligvis seierskatuell direkte. 6 Neslands Loke er den svært sannsynlige tethesten og sammen med 4 Hallsta Lotus (svært positiv årsdebut, men fjerdespor volte er et minus) og fjorårets Derbyvinner 8 Timian Scott (helt bortkjørt sist) aktuelle på videre gardering.
Rangering V75-6/V4-3/DD-1: A: 9 B: 11-6-4-8 C: 1-10-3-5-7-2-12

V75-7/V4-4/DD-2 - Varmblodshester. 2640 meter voltestart.
Det er flotte spilleløp over en lav sko lørdag og det aller beste spilleløpet er kanskje V75-7, der de aller fleste hestene kan vinne på en optimal dag. Vi gir et sjansetips til 11 Valley Ivan som Frode Hamre selv skal kuske. Valley Ivan avsluttet fint sist, og er helt klart aktuell i toppen her.

Stallkompis 4 Invictus advarte vi for sist som storfavoritt på Bjerke og fikk rett i det, all den tid Just Me vant løpet. Nå gjorde Invictus likefullt et strålende løp som toer, men her skal han hanskes med et trangt fjerdespor. 5 International Lover var uheldig sist, men har varslet form på slutten og er tidlig aktuell fra strek. Sterke 8 Pine News har møtt tøff motstand gjennom hele vinteren, og er uten tvil av de bedre her.

Spillerne gjør 2 Bear Beta til sin favoritt. Vi sier tja, og er usikker på om 2640 meter er den rette distansen. Bear Beta har imidlertid overbevist i sine to første løp etter pausen, og skal med på gardering. Bak denne gjengen er det slik vi ser det ingen sjanseløse hester og bred gardering kan vise seg svært lønnsomt i V75-7 på lørdag.
Rank V75-7/DD-2: A: 11 B: 4-5-8-2 C: 14-6-9-7-1-3-10-15-12-13