En fantastisk flott V75-omgang står foran oss på Jarlsberg lørdag ettermiddag. Det sportslige høydepunktet er uten tvil Hans Petter Tholfsens minneløp i V75-6 som er for norskfødte treåringer og kan skilte med en førstepremie på hele 200 000 kroner. Jevnt over er det meget bra klasse på V75-løpene lørdag og jeg spiller med to bankere i omgangen.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Leder hele veien
Min første banker kommer ut i V75-5 som er et fireårsløp for varmblods med hele 75 000 kr til vinneren. Kun sju hester stiller opp bak startbilen og 4 Custom Cheval har vunnet sportrekningen kontra sin største konkurrent 5 Cicero T.G. Henry Rorgemoens fireåring har gjort to starter i Norge i år. Det endte med en knallsterk seier nest sist på Sørlandet og i V75-løpet sist på Jarlsberg avviste hesten lett meget gode Marveloous Tooma mot mål. Tok lett tet i det løpet og fra fjerdespor er det teten som gjelder igjen. Ingen tvil om at Cicero T.G. er en klassehest, men jeg tror ikke Gundersen-hesten tar ned Custom Cheval fra dødens. 4 Custom Cheval blir den ene av mine to V75-bankere på Jarlsberg lørdag.
Rangering V75-4/V4-1: A: 4 B: 5 C: 2-3-6-7-1

Husk at du ser alle V75-løpene fra Jarlsberg gratis på Nettavisen. Sendingen starter kl 13.00 lørdag ettermiddag.

Yngst - men likevel best?
Øystein Tjomsland velger å ta ut fireårige 9 Tangen Bork mot eldre hester i V75-3/V5-5 og selv om dette aldeles ikke er hestens viktigste løp denne sesongen, tror jeg Kriterieevinneren legger dette feltet på rygg. Han vant helenkelt etter ledelse hele veien i årsdebuten på Sørlandets travpark for tre uker siden. Bakspor tror jeg ike betyr allverden. 8 Førlands Odin står med tre strake seire i regi Tom Erga, men har ikke imponert i de to siste seiersløpene. 3 Sambo Ø.K. er en bra hest, men har vel kanskje ikke sprudlet den siste tiden. Jeg tror Tom Erik Solberg sitter bak vinneren i V75-3 og 9 Tangen Bork blir min andre V75-banker på Jarlsberg lørdag og bankerspilles også i V5-spillet.
Rangering V75-3/V5-5: A: 9 B: 8-3 C: 1-3-10-7-4-6-5

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-1/V5-3 - Varmblodshester. 2600 meter voltestart.
Kun ni hester velger å stille i langløpet som innleder V75-spillet lørdag. Tre hester skiller seg litt ut og jeg setter 9 Tayno Destrier først på min rangering. Kai Johansen kusket sist og kusker også lørdag. Var tilbake på sitt beste i sin siste start etter vekselvis lederrygg/dødens og tapte kun med hode til Frick.

Nevnte 8 Frick blir nok ganske klar spillefavoritt i løpet. Blåste til tet sist, nå er det voltestart og 20 meter tillegg. Volte er et usikkerhetsmoment, vallaken til Gjermund Gravdal har galoppert i tre av sine fire siste volteløp. 1 Mama's Real Deal galopperte fra start i debuten for Marius Høitomt på Jarlsberg for to uker siden, men kom strålende tilbake til tredje. Står 20 meter foran favorittduoen og kan fort lede dette løpet hele veien.

På det største V75-forslaget velger jeg også å betale for 7 Easy Winner, til tross for at trener og kusk Frode Hamre har liten seierstro. Hesten i form, gjør nesten aldri dårlige løp og klaffer det maksimalt kan han vinne.
Rangering V75-1/V5-3: A: 9 B: 8-1-7 C: 6-4-3-5-2

V75-2/V5-4 - Varmblodshester. Hoppeløp. 2100 meter autostart.
Kristine Kvasnes-trente 3 Stand By Me Ås imponerte i flere løp i fireårssesongen i fjor, men etter seiersløpet på Jarlsberg i november i fjor, skuffet hoppa i en rekke løp. Vant riktignok en svært billig poengjakt på Bergen travpark fjerde sist, men først i den nest siste starten på Sørlandet, var Stand By Me Ås tilbake slik vi kjente henne fra fjorårssesongen. Spurtet flott til tredje da. Forrige tirsdag ble det en meget imponerende V75-seier på Jarlsberg. Eirik Høitomt har kusket i de to siste løpene og er Stand By Me Ås like bra lørdag, må det være topp vinnersjanse.

9 So Superb er klart største motbudet. Eier og trener Severin Aarskog tror hans hoppe er en klink vinner, men klink er kanskje vel optimistisk. Uansett var hoppa kanongod toer fra dødens i sin siste start. Bo Westergaard har med seg flere hester til Jarlsberg lørdag, blant annet 1 Lousiana som vant på 13-tallet i Odense i sin siste start. Litt vanskelig å sette inn i dette løpet, jeg tar henne uansett med på de fleste V75-forslagene.

6 Ayita blir en del spilt. Hoppa holder flott form, men skal gjerne ha det litt servert. Fra et sjanseartet sjettespor bak bilen, nøyer jeg meg med å ta henne med på det største V75-forslaget.
Rangering V75-2/V5-4: A: 3 B: 9-1-6 C: 2-4-5-7-10-8-11-12

V75-5/V4-2 - Kaldblodshester. 1600 meter voltestart.
Et herlig sprintløp for kaldblodshester venter i V75-5. Jeg betaler for fire hester på de to minste V75-forslagene og ytterligere en hest på de to største.

3 Ness Tjo Odin hadde ikke startet på ni måneder da han dukket opp i et V5-løp på Bergen travpark i slutten av februar. Det endte med overlegen seier og deretter er det blitt ytterligere tre seire. Sist stod vallaken i tolvtespor bak bilen på sprint på Klosterskogen, men vant likevel lett. Betydelig skjerpet motstand denne lørdagen, jeg nøyer meg med å sette favoritten først.

8 Kleppe Varden slo meget gode hester da han vant V75-løp på Forus i sin siste start. Satt i rygg leder underveis da, nå det 20 meter tillegg, sprint og voltestart. Feilfritt er naturligvis Erga-traveren en het vinnerkandidat her. 9 Lille Helge var tilbake på sitt beste i seiersløpet sist på Biri. Før Eirik Høitomt vinnerhesten avgårde sånn noenlunde fra start kan han vinne igjen. 10 Brenne Røn innfridde som storfavorit i årsdebuten uten at det sprudlet av hesten. Med løp i kroppen er nok Weberg-hesten forbedret lørdag. Fjerdevalget.

2 Rein Flax vant overbevisende på Biri nest sist og det var nok seieren som glapp også sist, når hesten galopperte i fin fart på siste bortre sist. Klart skjerpet motstand lørag, men Mjølnerød-traveren har nok mer å gå. Tas med på de to største V75-forslagene.
V75-5/V4-2: A: 3 B: 8-9-10-2 C: 14-6-5-1-15-12-7-4-13-11

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-6/V4-3/DD-1 - Hans Petter Tholfsens minneløp. 2100 meter autostart.
Lørdagens sportslige høydepunkt der vinneren altså kvitterer ut velvoksne 200 000 kroner. Jeg garderer ganske bredt og tar med sju hester på de to største V75-forslagene.

Min favoritten kommer fra stall Gundersen og heter 9 Readyforwine. Gundersen-stallen har dominert de unghestløpene for varmblods det siste tiåret og denne hoppa har sett strålende ut i sine to seiersløp hittil. Har vunnet fra tet begge gangene, men Gundersen-hestene er bra trent og tåler å gjøre jobben underveis. Jeg velger å bankerspille 9 Readyforwine i DD-spillet.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Tom Erik Solberg har garantert ambisjoner med Tjomsland-trente 5 Thai Manhattan som kanskje er den største tetkandidaten i løpet. Fra tet er det snakk om god vinnersjanse. Bo Westergaard skryter voldsom av 3 Charleston Volo og tror denne går ned på 14-tallet. Min outsider i løpet. Westergaard har også med 1 Fairytale E.P. Førstespor bak bilen i slike løp er sjelden feil og Per Oleg Midtfjeld er solid gjestekusk. 8 Casartelli imponerte voldsomt i seiersløpet på Åby i debuten, men fungerte ikke i det hele tatt som 1,1 oddser på Sørlandet sist. Åttendespor er sjanseartet, men Hamre synes ikke han skal regnes bort.

Ytterligere to hester får plass på de to største V75-forslagene. 10 Anita Sensation har levert to meget fine løp og så hellekker ut i seiersløpet sist på Jarlsberg. Skulle forhåndsfavorittene rote seg bort, kan hun overraske. 11 Fortnite har vist fart og kapasitet for Jeppe Juel i Danmark. Lørdag setter Eirik Høitomt seg opp som kusk. Får også plass på de to største V75-forslagene.
Rangering V75-6/V4-3/DD-1: A: 9 B: 5-3-1-8 C: 10-11-7-12-2-4-6

V75-7/V4-4/DD-2 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
En vidunderlig V75-finale venter der jeg streker for seks og sju hester på de to største V75-forslagene.

10 Bråtnesfaks var fenomenalt god i seiersløpet på Biri forrige fredag. Det var første gang vallaken gikk skoløs og er han i nærheten av en lignende prestasjon lørdag, må det være topp vinnersjanse. 1 Mellem Tyr har innledet året med to flotte andreplasser og går som kjent alltid til mål.

5 Torben vant sprettlett sist. Det var et V75-løp på Jarlsberg forrige tirsdag. Da var det sprint, 2100 meter er mer sjanseartet for seiersmaskinen og motstanden er knalltøff. Tredjevalget. 7 Frier Birk får opp Eirik Høitomt som kusk for første gang i karrieren. Solid toer bak Bråtnesfaks på Biri forrige tirsdag. Kanskje Høitomt får bedre fart på hesten fra start, da øker også vinnersjansene. 3 Kolbu Kæsj gjorde ett kruttsterkt seiersløp sist på Klosterskogen og fortsetter å imponere. Garderingshest.

11 Langlands Odin imponerte nest sist, men var ikke like bra sist. Blir det tempo i løpet, styrker det sjansene. Tas med på de to største V75-forslagene. 2 Gomnes Faks rader opp seire, men lørdag er det opp en klasse og vesentlig skjerpet motstand. Jeg tar med seiersmaskinen på det største V75-forslaget.
Rangering V75-7/V4-4/DD-2: A: 10 B: 1-5-7-3 C: 11-2-4-8-12-9-6