*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Viking på nytt seierstokt

Foto: (Hesteguiden.com)

Seiersmaskinen Tord Viking støter på slett motstand i Drammen i kveld, og da skal det normalt ikke være snakk om saken. Sjekk våre V5-tips her.

21.11.11 14:15

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Sportspill har lagt bak sg to fantastisk fine uker på tipsene med solide 258 000 kroner innspilt på foreslåtte spill, og Kurt Leirvågs bragd ved å sette V5 på Biri på fredag på vårt største spilleforslag, er et av årets store høydepunkter.

Når bankeren French Destiny strøk først over mål i finalen kunne vi bokføre en gevinst på hele 171 000 kroner den dagen (les mer om gevinsten her ), og da går vi på en ny uke med friskt mot!

Denne uken innledes med trav både på Leangen og i Drammen i kveld, og på begge baner kan det ligge an til fine penger. Det er en del veldig krevende løp i begge rebusen i kveld, og selv med dagens største favoritter (som vi bankerspiller) i boet, tviler vi på lave utbetalinger.

Les også: Vi må stole på sjefen

Vi kan ikke gardere
Nei, selv om 3 Tord Viking i den fjerde avdelingen er snakk om en storfavoritt synes vi det ser tungt ut å gå i mot 7-åringen, og etter alt å dømme bokfører den flotte Spikeld-sønnen årets syvende triumf i kveld.

Gikk etter vårt skjønn sitt beste løp så langt i karrieren i den siste starten, men Helgestad-traveren måtte nøye seg med sølv på 27.9 full vei bak tetløpende Kosak ved den anledningen. Det var uansett snakk om en gnistrende siste 600 vår soleklare banker gikk fra køplass ved den anledningen, og vi har knapt sett hesten finere noen gang.

Dagens arena er ingen fordel for hesten (ingen kløpper fra start), men på dagens lange distanse (2500 meter) har han god tid på avgjøre løpet til sin fordel. Det er klart enklere i mot kontra det siste løpet, og vi blir veldig overrasket dersom noen av dagens konkurrenter klarer å vippe favoritten av pinnen.

Vår rangering: A: 3 B: 6-2-5-10 C: 7-9-8-1-4

Annonse: Grøstad lanserte åttendevalget Monty Vic som førstevalg i Drammen sist mandag og kupongforslaget betalte ut kr 33 439 kroner

V5-1, 1700 meter autostart
Vi støter på et fryktelig vanskelig sprintløp for kaldblodshester å vurdere i innledningen på denne rebusen, og veldig bred gardering er da å anbefale (på vårt store system stryker vi da ingen).

Veldig fint inne i løpet står 4 A.B. Rusken, og vi synes at 4-åringen skal være snakk om en naturlig favoritt. 4-åringen var tøft ute i et V75-løp (hvor Tidrande var en vinner) i den nest siste starten uten å kunne gjøre seg gjeldende til slutt, mens innsatsen til fjerde på 33.4 full vei med innlagt galopp i den siste starten var godkjent. Intet stabilt kort, men i en feilfri utgave bør Bø-traveren kjempe som seieren.

Trekker klar fordel av dagen distanse tror vi at 11 Huseby Sofie gjør, og da er etter vårt skjønn 6-årshoppa alt for lite spilt med sine 8 % Ga seg litt for lett i den siste starten (uplassert på 32.3 full vei), men Spikeld-datteren gikk godkjent til fjerde på 31.7 full vei forut for den starten.

Det sprudlet ikke av 2 Spikduva etter lang pause på Biri på fredag (uplassert på 33.4 over aktuell distanse med innlagt galopp), men løp i kroppen kan ha gjort veldig godt. Sporet er perfekt i kveld, og selskapet er ikke verre enn at 6-årshoppa kan være seiersaktuell.

Det vrimler av minioutsidere i løpet, og vi nevner i rekkefølge: 3 Høy Eng (positiv til sølv på 30.6 over aktuell distanse i den nest siste starten), 5 Trysil Knut (har i følge eieren trengt litt tid etter kastrasjon, og fartsressursene er udiskutable), 8 Tun Lykke (står sjanseartet til, men formen er fin) og 9 Mysil (gjør sine beste løp fra tet, men vi tør ikke å avskrive den fartsfyllte 7-åringen i et løp som dette).

Vår rangering: A: 4 B: 11-2-3-5-8-9 C: 1-6-10-12-7

V5-2, 2100 meter voltestart
Et litt ruglete varmblodsløp i lavt grunnlag venter oss i den, og vinnerkandidaten er veldig mange. 4 Diamond Hurricane sitter trolig i føringen ut av den første svingen, og da skal det i så fall normalt kunne dreie seg om en solid vinnersjanse.

Leverte et solid løp til sølv på 18.4 full vei etter litt pause i den siste starten, og løp kroppen har da normalt gjort godt (veldig kjapp i vei fra start den gangen, og det lignet en type som skal takle et litt trangt spor veldig greit).

Det kan ligge an til en optimal reise underveis for 1 Face The Question, og 3-åringen går ned en liten klasse denne gangen (virker dønn stabil, og det kan Brinch-traveren score på her).

Tidlig aktuell skal sprinsporets 7 My Laddies Legacy også normalt være, og i en feilfri utgave tror vi at 3-åringen kan duge. Skal etter sigende kunne klart bedre enn vist, og Gentle Star-sønnen bør kunne heve seg et hakk med et par løp i kroppen etter litt pause.

Kapasiteten er ikke så verst på 9 Quapower E.J. (skrellkusk Gunnar Austevoll opp!), mens det ser ut til at 8 Viva La Diva hever seg litt for hvert løp hun går i regi Eirik Høitomt. Svak i den siste staren var 11 Secret Power, men 3-årshoppa var ute i relativt tøffe løp hele veien forut for den starten (og gikk da godkjente løp).

Vår rangering: A: 4 B: 1-7-9-8-11 C: 10-2-3-6-12

V5-3, 1700 meter autostart
Et flott sprintløp for varmblodshester forbeholdt amatørkusker venter oss i den fjerde avdelingen, og vi synes at tre hester hever seg litt over mengden (på vårt store system krysser vi dog av for hele seks hester).

To flotte løp til sølv på 15-tallet over aktuell distanse i de to siste starten har 2 Lill Q.C. gått (solid fra ”dødens” i den siste starten), og i kveld står 5-årshoppa ypperlig til. Det bør således kunne dreie seg om en solid vinnersjanse for Kolnes-traveren, og vi har god tro på at årets tredje triumf kan være innen rekkevidde i kveld.

Kanonform holder 6 Novize (vant på solide 17.0 full vei i den siste starten), og kusk Adrian S. Akselsen har et meget godt tak på 6-åringen (vunnet to løp med Blomquist-traveren tidligere). Sporet er ikke det beste i kveld, men det er uansett til slutt Imposant Sund-sønnen gjør løpene sine.

Kjenner sin hest veldig godt gjør Espen Grohs bak 9 Valley`s Troubador, og det er alltid en fordel i denne typen løp. Bekreftet fin form ved å bli tredje på 17.4 i et tilsvarende løp i den siste starten, og sporet ved denne anledningen er helt perfekt med tanke på et optimalt smygløp.

Vår rangering: A: 2 B: 6-9-1-2-3 C: 4-12-8-11-7-10

V5-5, 2100 meter autostart
Vi finner seks vinnerkandidater i det avsluttende varmblodsløpet, men vi har klart mest tro på fire hester. Det kan ligge an til litt tøff kjøring om posisjonene innledningsvis i dette løpet, og det kan i så fall 10 Siddharta profitere på til slutt.

5-åringen får klart godkjent for innsatsen til sjette på fine 15.7 full vei fra ”dødens” i sitt siste løp i Norge, og etter den starten har Adams Hall-sønnen ikke fått noen uttelling i to veldig tøffe løp i Sverige før pausen.

Kanonform på denne tiden i fjor (vant da to løp på hhv Bjerke og på nettopp dagens arena), og da synes vi at 15-prosenteren i spillet må krysses på alle bonger (og vi setter da et DD-spill til solide odds!).

Ute etter føringen i løpet er trolig både 1 Rex Santana og 3 Olivia Fair, og den av de to som sitter i føringen ut på den første langsiden uten å ha brukt alt for mye krutt, må tilmåles solide vinnersjanser. Førstnevnte har vist stabil god form nå på slutten, og ny kusk Vidar Hop vet nok å utnytte et godt spor.

Sistnevnte trøblet litt med aksjonen til slutt ved triumfen på 16.2 over en sprint på nettopp dagens arena i den nest siste starten, og når da 5-årshoppa slo på en galopp i den påfølgende starten blir vi litt skeptiske.

Fungerer Solberg-traveren på topp er det dog ingen tvil om at hoppa er hesten å slå, og når vi også krysser av for variable 4 Game Over Land (klart god nok på sitt beste) på våre to minste spilleforslag, ja så tror vi at vi skal vi være godt dekket.

Vår rangering: A: 10 B: 3-1-4 C: 2-9-11-12-7-5-6-8

Spilleforslag
Til V5-rebusen på Drammen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 168, 504 og 1800 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Drammen
V5 kl. 19.05 (løp 3-7)
DD kl. 20.05 (løp 6-7)

Kjøp en bong og se løpene fra Drammen gratis på www.rikstoto.no i kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag