Vinn eller forsvinn

Foto: Hesteguiden.com

Vi trår til med banker allerede i V65-1 på Biri fredag og tror på en hest som var brenngod sist.

Delta i Sportspills Facebook-konkurranse og vinn en iPad2!

Sportspills meny fredag:
V75 Bjerke:To vinnere i jakten på 34 millioner
Oddstips:Vi håper på jubel for Viola

Biri travbane inviterer til både V65 og V5 fredag kveld. De tre siste V5-løpene inngår også i V65-spillet og vi finner vår banker allerede i det første V65-løpet. Det er ikke ofte vi bankerspiller hester fra åttendesporet bak bilen på sprint, men i en rebus med svært få bankerkandidater må vi gamble.

Klikk her for å se våre V5-tips til Biri

Det handler om den sparsomt startende sjuårige Americanese-sønnen, 8 American Sine. Til tross for at hesten er blitt sju år gammel, har han kun startet 24 ganger. Skader har ødelagt mye for denne kapable hesten, som var meget solid tredjehest i et V65-løp på Bjerke nest sist. For en drøy uke siden hadde vi bra tro på hesten i et lunsjløp til tross for ellevtespor og American Sine leverte en strålende siste 700 meter da fra de bakre regioner. Vant overlegent og overbeviste stort. Møter slik vi ser det enklere motstand denne fredagen og selv om sporet er sjanseartet, har American Sine ved gjentatte anledninger vist at han tåler å gjøre mye selv. Vi tror Hans Christian Holm sitter bak en vinner her og bankerspiller. 9 Sunray Shadow er en bra hest, men nå er formen usikker og sprint er ingen fordel. 1 Quantum Bowler vil muligens lede i det lengste, men også der er formen usikker. Vi satser på HC i V5-3/V65-1.
Rangering V5-3/V65-1: A: 8 B: 9-1 C: 10-5-6-3-2-12-11-4 D: 7

Klikk her for å se våre V65-tips til Biri

V5-1 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
3 Hot Gun kommer til å bli V5-spillets største favoritt på bakgrunn av to strake seiersløp. Fireåringen har vunnet lett og det må naturligvis dreie seg om en flott vinnersjanse påny, men to måneders pause gjør formen litt uviss og vi spekulerer litt selv om motstanden er svak.

9 Katarina K. vant etter en flott spurt tredje sist, galopperte seg bort nest sist, men satt bom fast med mye krefter på lager sist. Hun er ikke verst denne hoppa, og vi setter henne nærmest den store favoritten. 11 Going Royal så ut som vinner midt i den siste svingen sist, men klarte ikke helt å fullføre og måtte nøye seg med tredjeplass. Motstanden er svakere her og Flåten-hoppa kan ta karrrierens første seier i det tiende forsøket.

5 Bar B.Q. skal testes mot tet, lykkes Steinseth i å komme seg foran øker vinnersjansene. Formen er fin på vallaken. 2 Miss Independent var meget bra i et lunsjløp på Bjerke nest sist, men trøtnet litt etter tungt løpsopplegg sist. Her er sporet perfekt.
Rangering V5-1: A: 3 B: 9-11-5 C: 2-7-1-4-12-10-8-6

Annonse: Øivind Grøstad vekker spille-Norge i V65-1 og byr på et helrått spilledrag

V5-2 - Varmblodshester. Monteløp. 2600 meter autostart.
Det er ikke så ofte vi ser monteløp skrevet ut over distansen 2600 meter, men i den andre V5-avdelingen får vi et sjeldent unntak. Likevel synes vi løpet ser oversiktlig ut. Det er vanskelig å ikke sette 7 Monica først. Forkerud-hoppa viser både form i monte og travløp for tiden og skal ha et bra bud på seieren her.

5 Sense Of Beauty gjorde en flott sisterunde i et travløp på Biri sist fredag og bekreftet form. Har gjort flere fine løp i monte, og selv om distansen er lang er hoppa seiersaktuell. Det er også 10 Baltic Jet som ble toer over nettopp denne distansen i et monteløp i sin nest siste start. 9 Hobo Crown er variabel, men har en god rytter. Det hjelper alltid. Også 6 Dream Turbo har vist at han behersker distansen (ble treer nest sist).
Rangering V5-2: A: 7 B: 5-10 C: 9-6-2-8-4-1-3

V5-4/V65-2 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Etter to flotte seiersløp måtte 6 Lyngens Obelix gi tapt i V75 sist. Måtte da trave utvendig for favoritten Lome Jokeren underveis og var slått når galoppen kom inn i den siste svingen. Her skal det være bra muligheter for tetkjenning direkte og derfra trives hesten klart best. Innsatsen sist var dog litt betenkelig og hesten viste ved en rekke anledninger i Bergen at han er ustø på beina.

11 Nebbenes Pil hang på vår V65-banker Holterjerven (to uker tilbake) så godt han kunne, men var aldri i nærheten av å kunne utfordre til tross for smygløp i lederryggen. Møter ikke Holterjerven her, og skal være med å gjøre opp om seieren. Det skal også egenrådige 10 Tenoren som var overrraskende løpsvillig i Drammen sist. Bakspor trekker ned, men på fart er Tenoren helt klart blant de beste her. 3 Raukvin må stort sett innom galoppen i hver eneste start, men han er ikke så aller verst denne vallaken. Skulle han mot formodning holde seg på beina, kan han vinne.

1 Lauvås Spretten ga opp fra lederryggen i sitt siste løp på Leangen. Har imidlertid tidvis gjort bra løp, og vil få et flott løp fra sin perfekte utgangsposisjon. 5 Modig R.B. er ikke så aller verst, men Austevoll-hoppa har vist seg svært sårbar i sluttfasen.
Rangering V5-4/V65-2: A: 6 B: 11-10 C: 3-1-5-8-2 D: 4-9-7

V5-5/V65-3 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
Hun har varierende stridsmoral, 1 Frøyu Tuva, men sprint og førstespor er perfekte betingelser. På Biri-banen er det slett ikke umulig at det holder helt hjem. Distansereduksjonen skal uansett være en klar fordel (har gått full vei i sine fem siste løp). Vår favoritt i et åpent løp.

Best på kapasitet er nok 8 Schuvablessa, men denne har normalt ikke fordel av sprint. Bunnsolide i seiersløpet i V65 nest sist, sist var det tilbake til gamle galoppsynder. 7 Hunstad Elden galopperte seg bort i debuten for Erik Killingmo, men kom da flott tilbake etter tidlig galopp. Kan være voldsomt forbedret her, og skal selvsagt på bongen. Vi registrerer også litt bedring for 5 Torpa Jo nå. Femåringen hadde en skuffende fjorårssesong, men holdt fint til fjerde mot bra hester sist (Kampen Blessen vant).

6 Hornmo Blessen er i knallform om dagen, men er fortsatt ikke veldig glad i å være først over målstreken. 11 Borhaug Blesa har møtt gode hester i det siste og kan være en liten fidus om det klaffer på veien fra bakspor.
Rangering V5-5/V65-3: A: 1 B: 8-7 C: 5-6-11-9-12-4 D: 3-2-10

Annonse: Øivind Grøstad har innhentet strålende info på en 20-oddser i V75-2 på Bjerke lørdag

V65-4 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Fra Leangen kommer det en riktig fin femårshoppe i dette løpet i form av 7 Kap Tulla. Hoppa har levert to bunnsolide seiersløp. Har dessverre vist seg litt dårlig fra start, men Kap Tulla går til mål så det suser og vi setter trønderhoppe først et svært uoversiktlig løp.

Jan Martin Bjerring opplevde en fantastisk sesong som både trener og kusk i 2012 og her sender 60-åringen ut 9 Tangen Jerkeld i årsdebut. Hoppa gjorde en flere fine løp i fjor vår, men har faktisk hatt pause i åtte måneder nå. På kapasitet skal hun rekke langt her. 4 Arnsilver viste ikke allverden i et par løp hjemme på Leangen i fjor høst, men var kraftig forbedret i et seiersløp i Østersund for knappe to uker siden. Står fint til på strek og er under utvikling. 12 Hesby Kvikk vant lett på Bjerke sist og Flåten-traveren er under fin utvikling.

8 Mini Albert galopperte under avansement sist fredag på Biri. Hadde nok ikke vunnet uten den galoppen, men har vist fin fart i to seiersløp før det. 10 Bottem Viktor er litt tråkk, men vant to av fire løp i fjor og er interessant direkte etter pause. 2 Rapp Odin står igjen fint til på strek og er i en viss fremgang nå.
Rangering V65-4: A: 7 B: 9-4-12 C: 8-10-2-6-11-3 D: 1-5-13

V65-5 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Hans Christian Holm varsler at han vil satse alt på å forsvare sitt innerspor med 1 Chip Line. Skulle HC lykkes med det, tror vi det er bra vinnersjanse for Gulbransen-traveren. Gjorde en klart godkjent årsdebut som treer i et V65-løp på Bjerke for to uker siden. Uansett får hesten et fint løp her.

4 Baron Chance vil nok også satse mot tet. Etter et par løp på det jevne, var hesten rågod vinner på Biri i sin siste start. Baron Chance er opp og ned i prestasjonene, men unngår Andover Hall-sønnen dødens er han helt klart en vinnerkandidat her. 8 C.C. Crystal Jet skuffet som vår V65-banker sist, etter et strålende seiersløp nest sist. Fra spor åtte blir det ryggløp, men det kan bli langt fram.

5 Lobella B.B. gjorde sitt beste i regi Kristian Skullerud sist på Bjerke og hadde kun en sterk Super Fighter foran seg i mål. Seiersaktuell. 6 Obtain har ikke veært på topp i sine to siste løp, men Sagholen-traveren er trolig hesten med størst kapasitet i dette fine spilleløpet.
Rangering V65-5: A: 1 B: 4-8-5 C: 6-3-9-11-2 D: 10-7

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Biri

V65-6 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Etter å ha varslet form i flere løp lyktes det endelig for 10 Gyllstjern på Momarken for halvannen uke siden. Når Gyllstjern holder seg på beina er han stort sett med i seierskampen. Motstanden denne fredagen er ikke like tøff som sist, og det må være en flott vinnersjanse påny for Gyllstjern.

1 Faste Hellin ledet i det lengste i seiersløpet til Gyllstjern på Momarken sist og vil nok lede i det lengste også denne gangen. Biribanen skal favorisere Faste Hellin og løp i kroppen har sikkert gjort godt. Kanonform holder 2 Røeds Gnisten. Vallaken måtte tidligere ha det veldig servert, men sist måtte hesten tåle hardkjør underveis. Kan ta sin første seier på flere år her. 7 Gobbi dukker opp i regi Erik Skaug. Startet ikke i fjor og leverte et intetsigende prøveløp. Men Gobbi er en bra hest, vi setter hesten på outsiderplassen første gang ut.

9 Turbo Prins gjorde et solid seiersløp nest sist, men skuffet mye gangen etter. Kan vinne dette. 12 Sodin har tapt sportrekningen og det ser tøft ut herfra, mens 6 Egestø Gutten er en luring dersom han unngår dødens.
Rangering V65-6: A: 10 B: 1-2 C: 7-9-12-6-5-3-11-8 D: 4