Vinn penger til lunsj

Foto: Hesteguiden.com

Jarlsberg travbane er vertskap for tirsdagens lunsjtrav. Sjekk våre lunsjtips.

Det er en meget innholdsrik travdag tirsdag. Det kjøres lunsjtrav på Jarlsberg travbane, og til kvelden er det travkjøring både på Momarken og på Forus travbane i Stavanger. Sportspill-redaksjonen kommer naturligvis med analyser og tips til samtlige av disse travkjøringene.

Klikk her for å se våre V5-tips til Jarlsberg

Det er forholdsvis tynne felter i de V5-løpene som det skal spilles V5 til på Jarlsberg (faktisk kun i V5-5 det er fullt felt). Det trenger ikke absolutt ikke bety at det er lettløst, men i en omgang med få gode bankeralternativer spiller vi bankerfritt, da det ser oversiktlig ut i et par av løpene.

V5-1:
Tre hester skiller seg forholdvis klart ut i den første avdelingen, og startsiden avgjør trolig mye. Vi sjansetipper 5 Cryptonite som satt bom fast i sin siste start bak ledende The Face og Morten M. Ottersen. Det var hestens første start på over fem måneder og selv om Gunnar Austevoll enkelt fikk teten da, valgte Gunnar å slippe til nevnte The Face. Første gang ut ønsket helt sikkert Gunnar å kjøre et snilt løp med hesten. Tirsdag tror vi det en bra mulighet for at Gunnar får teten og denne gangen slipper nok ikke Gunnar. Da tror vi på bra seierssjanse.

3 Viva Giddex åpnet sånn passelig sist (i sin foreløpig eneste bilstart), det kan selvfølgelig være at Tom Erik Solberg kjørte på sikkerhet fra start ved den anledningen. Uansett har hesten vist solide takter i sine to eneste løp den har gått til nå, og hadde vi vært bombesikre på at hesten fikk tet her, hadde vi nok bankerspilt hesten. 1 Piece of Sleipner er en danskegjest som årsdebuterte med seier. Gjorde en middels sesong i fjor og vant ingen av sine ti starter. Men møter nok billigere mostand her og er den tredje klare vinnerkandidaten.

4 Zorgwijk Kabota noterte tre tredjeplasser på fire forsøk i fjor (som treåring) i enkle omgivelser. Gjør nå sin første start på ni måneder og gjennomførte et helt greit prøveløp. Vanskelig å plassere etter så langt fravær, men er den fjerde og siste vinnerkandidaten vi ser i dette svært ujevne feltet.
Rangering V5-1: A: 5 B: 3-1 C: 4-7-9 D: 8-6-2

V5-2:
Kun ni hester til start også i den andre avdelingen og tre hester skiller seg klart ut her også. Best på kapasitet er nok danskegjesten 9 Osiris Sleipner (som i likhet med Piece of Sleipner trenes av Dan Friborg). Friborg er amatørtrener og på 110 starter på hestene han trener de siste fem årene, har det blitt fire seirer (tre av dem kom i 2009). Og en seier er det blitt i år, på nettopp Osiris Sleipner, som er en søster til Piece of Sleipner (samme mor). Sprint er muligens ingen fordel for denne dama, men selskapet er klart overkommelig og i et lite felt trenger ikke det bety allverden.

I spor to starter 2 Onimusha, som også er danskfødt. Gjorde sin første start i Norge for Jørn Olaf Olsen for halvannen måned siden, men forsvant da direkte i galopp. Kom med ålreite meritter fra Danmark og må være en klar seierskandidat her. 7 Lucky Dior fikk Gunnar Austevoll i vogna sist, og dermed ble det seier direkte etter en flott avslutning. Tirsdag setter Christian Kaasa (eiersønnen) seg i sulkyen igjen, det er et minus. Men fra spor sju kan det bli tet direkte og sprint passer utmerket.

Vi noterer ellers i dette løpet at 3 Tropican kjørte seg fast oppunder mål i et ungdomsløp i sin siste start og muligens er på rett vei igjen. Vi har bankerspilt denne vallaken to ganger uten å være i nærheten av å lykkes med det. 6 Shadow of the Wind trakk seg veldig enkelt fra tet i et lunsjløp på Bjerke 7. april og må være bedre for å duge her. 5 Mystifistisk innledet treårssesongen lovende i fjor, men har stort sett vist nedagående tendenser siden.
Rangering V5-2: A: 9 B: 2-7 B: 5-3-6-1-4 D: 8

V5-3:
Vi støter på omgangens største favoritt her i form av 6 Dino Dean og Frode Hamre. Det er ingen tvil om at dette er beste hesten i feltet, men på en rask sprint nøyer vi oss med et klart førstevalg. Dino Dean har gjort tre solide løp til sølv nå (tapt for gode hester hver gang), men er treg fra start og må stort sett gjøre grovjobben selv hver gang.

Kjell Teigen er ny trener på 3 Peter Skovgård (ble tidligere trent av Tom Erik Solberg). Gjorde flere fine løp i fjor og er den klare utfordreren til favoritten. Her kan det bli tidlig tetkjenning og da kan han bli vond å fange inn. 2 Vanda Palema er milevis bedre enn raden, men har galoppert seg bort i tre av sine fire siste starter (kan bety at noe ikke er som det skal det). Flink i vei fra start, Vidar Hop som kusk gjør at vi setter henne på.

8 Thai Online vant et svært billig løp fra tet sist, tøffere imot nå og spor åtte bak bilen er sjanseartet. 5 Johnny V. mangler fortsatt det lille ekstra og 1 Quasimodo Quid har skuffet mye i de to siste startene (vi hadde litt feeling for denne nest sist). 7 Lack of Limits er i brukbar form, men vinner fortsatt ikke travløp.
Rangering V5-3: A: 6 B: 3-2 C: 8-5-2-7

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Jarlsberg

V5-4:
Spillerne fikk 66 ganger pengene tilbake når 4 Hasse sjokkerte som vinner av et lunsjløp på Bjerke 24. februar. Det skulle vise seg at den seieren ikke var en tilfeldighet, han har gjort tre solide løp etterpå det. Og tredje sist tok han enkelt ned gode Tallas. Sist galopperte Hasse to ganger i sisterunden på åmål i Sverige, men var likevel firer i mål. Topp vinnersjanse her sammen med trener Jens Kristian Brenne.

2 Rødberg Prinsen gjennomførte et solid prøveløp på 32.1 for fjorten dager siden og Geir Flåten melder om en hest som trener fint. Har ikke startet siden juni 2009, men vi tar hesten på alvor direkte her. 8 Bjørntvedt Knekten overrasket spillerne med å vinne i sin fjerde siste start, men vant også nest sist på en svært overbevisende måte. Må spilles igjen. 9 Skøylill har trolig størst fart av alle hestene i feltet. Og dersom Espen A. Schem (som presenterte fireårige Norheim Odin i strålende forfatning i Årjäng 1. mai) får hesten feilfritt rundt er det trolig vinneren.

10 Haugestad Best ledet lenge sist og var klart forbedret. Formkusk Magnus Helland opp nå, lite obs på denne. 7 Lykke Berit holdt koken fint sist og er på vei oppover formmessig.
Rangering V5-4: A: 4 B: 2-8-9 C: 10-7-1-3-6-5

V5-5:
Lunsjens eneste fulle felt og det klart vanskeligste å vurdere. Vi er ikke overbeviste (har dårlig med alternativer), men vi setter favoritten 3 The Best As først. Hesten står med en sterk 14-tid i sin siste start, men vi synes ikke hesten imponerte veldig. Fikk det helt sydd opp i andre utvendig helt til oppløpet, men klarte ikke å legge inn et ekstra gir på oppløpet. Nest sist holdt hesten farten greit til tredje i et lusnjløp på Bjerke. Går ned en klasse nå, men må vise litt mer stridsmoral på oppløpet før vi setter alle pengene på ham.

8 Hahnemann vant et V75-løp på Biri med 100 000 kroner i førstepremie på Biri 31. juli fjor. Har hatt problemer med å takle sitt voksende grunnlag i etterkant og har ikke gnistret i årets fire første løp. Vi gir hesten en ny sjanse tirsdag mot svært billig motstand. 1 Virenque A. har vunnet sportrekningen, men selv om hesten har vunnet ni løp på 59 starter kom den siste seieren så langt tilbake som 20. april 2008 (over tre år siden). Virenque har startet 27 ganger siden forrige seier. Fra førstespor med Vidar Hop som makker (han har aldri kjørt hesten tidligere) setter vi den tidlig på.

7 Calcutta Hall spurtet veldig fint til andre etter sene luker i Bergen sist. Fra spor sju er det ikke helt utenkelig at Tom Erik Solberg klemmer til fra start i et håp om å komme seg tidlig foran. Formen er fin. 9 Interruption Vint henger greit med, men har ikke sprudlet i det siste. Må nok smyge med for å duge her, men kusken vet å disponere underveis. Med tempo i front er det ikke iskaldt for formhestene 10 Lovely Dancer (holdt koken flott fra tet sist) eller 12 Blue Story (bom fast sist) heller.
Rangering V5-5: A: 3 B: 8-1-7-9 C: 10-12-6-2-5-11-4