Vinner direkte i årsdebuten?

Maid For Tag er et av de norske håpene mot Bobtail lørdag
Maid For Tag er et av de norske håpene mot Bobtail lørdag Foto: hesteguiden.com

Pine News skal være sine konkurrenter overlegne. Sjekk søndagens Biri-tips.

Det skal kjøres trav både på Biri travbane og på Harstad travpark denne søndagen, og på Biri er det dobbel V5. Og det er slett ikke noen enkel omgang på travbanen ved Mjøsa og det kan ligge fine kroner i luften.

Klikk her for å se våre V5A-forslag til Biri

Bankervalget var ikke enkelt, men vi endte tilslutt opp med pausehesten, 3 Pine News, i V54A/V5-1B. Det er mildt sagt svak motstand Mikkelborg-traveren møter og selv om hesten var variabel i prestasjonene i fjor, tok han to seire på kun sju forsøk. Pine Chip-sønnen er uten tvil kapasitetshesten i dette feltet og fra spor tre må det bli en fin reise underveis.

Normalt er det en bra sjanse for at teten erobres, men 6 Yamina Limburgia er kvikk på startsiden så Pine News kan bli overflydd. Da gjelder det for Olav Mikkelborg å kjøre i trav rundt den første svingen. Vi tror Pine News innleder femårssesongen på beste måte og bankerspiller.
Rangering V54A/V51B: A: 3 B: 1-5-6 C: 4-7-8-9-2

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (artikkelen fortsetter under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

To hester gjør opp i V5-3A:
3 The Seeker blir vår favoritt i det såkalte eliteløpet for varmblodshester. The Seeker gjorde et flott seiersløp på Sørlandet sist, og en hest som Kabir var sjanseløs til å følge nedover oppløpet. Der skal dog tillegges at Kabir fortsatt ikke er samme form som i 2009.

2 Enzo var Håkons glitrende objekt på Bjerke onsdag, og Enzo innfridde som fjerdevalg i en såkalt supersprint (1100 meter). Nå er distansen 1000 meter lenger, det er normalt ikke en fordel for Enzo (har ikke vunnet en 2100 meter siden 19.juli 2009). Men fra tet kan nok Enzo styre dette løpet i moderat tempo. 1 Auro News har vist litt fremgang i det siste, men fra innerspor bak bilen blir det sjanseartet, og vi er tvilende til om 6 Uppercut Flevo kan overfly Enzo på startsiden.
Rangering V5-3A: A: 2 B: 3-1-6 C: 4 D: 5

V5-1A:
Halvskummelt åpningsløp over en rask sprint, men best er nok 3 Lille J.'S Ylva som i kveld kjøres av Kai Johansen. Ylvar-hoppa er både rask og sterk og uten galopp må det være en flott vinnersjanse. Olav Mikkelborg kjører selv stallhesten 10 Tamarin, som har vært et mareritt for spillerne den siste tiden. Feilfritt er den toppstammede hoppa mer enn god nok.

Men begge forhåndsfavorittene er galopplystne, og vi synes begge strekhestene kan være verd å ta med seg i et slikt scenario. Nå er verken 1 Tina Elken (klart forbedret sist) eller 2 Ravnthea (fin kapasitet i denne dama) blant de tøffeste damene (rent hoppeløp dette) i sluttfasen, men de står så fint til at det kan lykkes for en av dem.

5 Remoly gjorde et kanonløp sist, men en overivrig kusk (eieren sjøl) brukte kruttet i den siste svingen. 6 Ellykke var svak sist, men har levert gode løp i vinter og kan vinne dette. Også 9 Schumari (kan få en pangstart fra dette sporet) kan dukke opp i seierskampen.
Rangering V5-1A: A: 3 B: 10-2-1 C: 6-5-9-7-4 D: 8

Klikk her for å se våre V5B-forslag til Biri

V5-2A:
Vi prøver en frekkis i den andre avdelingen i form av 3 Reejana Line som har gjort to løp i regi Andre Henning Stensen nå. Galopperte seg bort i den første starten, og satt bom fast som sprek sist. Fireårshoppa viste tendenser i noen løp på Leangen i fjor, og fra et fint tredjespor syns vi hoppa er interessant i dag som et femtevalg (kun markert på åtte prosent). 5 Born Hot blir gedigent kuskeforsterket med Kai Johansen og viste kapasitet i fjor.

10 Constantin W. skuffet ved å ikke vinne fra tet i årsdebuten. Bakspor er sjanseartet, men løp i kroppen har sikkert gjort godt. 9 Juliane K. var som ventet en overspilt favoritt sist, og blir kun en liten outsider nå.
Rangering V5-2A: A: 3 B: 5-10-9-4 C: 2-11-7-8-12-1-6

V5-5A/V5-2B:
Kun ni hester til start i dette hoppeløpet, men mange vinnerkandidater. Vi setter 9 Thai Quest først, som vant i sin tredje siste start (og innfridde da som vår V5-banker). Vi tror den Steinar Holm-trente hoppa er beste hesten i feltet, og bakspor trenger ikke bli feil mot forholdsvis moderat motstand.

2 Yvana R. står nydelig til spormessig, etter mye dårlige spor i det siste. Spurter godt med ryggløp og klart seiersaktuell her. Killingmo-duoen 4 Natalma Halbak og 3 Livi Candy rangeres noenlunde likt, førstnevnte er trolig best på kapasitet. 5 Debt Reduction har en viss kapasitet, men sliter med å få fullklaff.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 9 B: 2-4-3-5 C: 1-7-6-8

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Biri

V5-3B:
Fem av tolv startende hester har ikke tjent ei krone i dette lavgrunnlagsløpet i V5-3B, og det er håpløst at Norsk Rikstoto godkjenner slike løp i V5-spillet.

Henrik Kulblik kjører vår favoritt i form av 6 Tuxi Titus som gjorde en bunnsolid innsats til sølv på Bjerke onsdag (fikk formidable 25 000 kroner for den annenplassen) bak gode Tord Viking. Løser Kulblik volten fra tillegg, må det være en god vinnersjanse. Bak denne er det bare å gardere godt, da det er svært vanskelig å rangere denne urutinerte gjengen.
Rangering V5-3B: A: 6 B: 2-11-12-1-13-8 C: 3-7-5-10-4

V5-4B:
Med Gunnar Austevoll som trolig perfekt makker på 3 Engesve Odin, setter vi den egenrådige Holmen-traveren først i V5-4B i et flott sprintløp. Engesve Odin kan flytte beina fort på en kortspeed, og noe sier oss at Gunnar Austevoll evner å gi hesten et helt optimalt løp.

Tilbake etter pause kommer 5 Gårder Spiker'n som hadde en knallsesong i fjor (fire seirer og nesten 150 000 kroner innkjørt). Her bærer det rett til tet, så får vi se om Erland Holms øyensten har toppformen inne direkte. 1 Fautveien så litt seiersfarlig ut i tet ut mot oppløpet sist på Leangen i V75, men oppløpet ble for langt etter et krevende løpsopplegg. Dersom det løser seg fra innerspor har Fautveien vinnerform i kroppen.

10 Moe Linder leverer toppløp i Sverige med pisk, ikke like bøs uten pisk og vi nøyer oss med outsiderstempelet. 2 Ramstad Knerten holder uforandret fin form, mens kapable 11 Gikling Balder kommer tilbake etter pause. 7 Øylill får det tøft i dag mot klart skjerpet motstand.
Rangering V5-4B: A: 3 B: 5-1-10 C: 2-11-7-8-6-4-9 D: 12

V5-5B:
2 Melvin Zoot rappet med seg 50 000 kroner på Bjerke sist (i Johan Widding-løpet). I kveld er det spor to og sprint, og teten er nærmest garantert. Blir ikke Melvin Zoot for stri i tet, må det være en topp vinnersjanse (men han er nok best bakfra). Fra et nydelig førstespor synes vi 1 Grand Madam Ruth skal tidlig på kupongen. Er bedre enn raden, og i kveld kan det bli perfekt.

10 Baron Chance starter sjelden, men har uomtvistelig kapasitet og kan blåse denne gjengen på en god dag. 5 Mountain Beauty sjokkvant sist og gjorde mesteparten av jobben selv. 3 Tiger News skuffet mye fra tet i et lunsjløp sist, har alltid vært variabel, løp i kroppen nå.
Rangering V5-5B: A: 2 B: 1-10-5-3 C: 8-6-7-9 D: 11-4-12