Vinner i riktige omgivelser

Foto: Hesteguiden.com

Kendrick Jr med topp kusk vinner igjen i kveld. Sjekk våre travtips.

Drammen travbane tilbyr dobbel V5 søndag, og dessverre for oss spillere er det plassert to monteløp innenfor V5-veddemålene i dag og vi repeterer gjerne oss selv. Sett disse monteløpene utenfor V5-spillet. Det er bingopreg over disse løpene og trav skal være et kunnskapsspill.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Drammen

Bankeren var vi uansett ikke mye i tvil om, den finner vi i V5-5A/V5-2B i form av 3 Kendrick Jr. Den femårige vallaken som blir trent av Vidar Engebretsen har vist strålende utvikling gjennom høsten og vinteren, og gjorde trolig karrierens beste løp i et V75-løp på Biri i sin nest siste start. Fra spor tolv gjorde hesten en strålende siste 700 fra køplass og vant egentlig helt uanstrengt på flotte 14.9. Sist var hesten ute i den felles nordiske V75-omgangen på Momarken og møtte rett og slett for gode hester.

Klikk her for å se våre V5B-tips til Drammen

Nå er det ned et par klasser igjen og når Kendrick Jr i tillegg har fått den kanskje beste kusken, Dag Sveinung Dalen, som makker i et ungdomsløp ser det ut som en svært god vinnersjanse. Startspor tre bak startbilen og svært moderat motstand gjør oppgaven enda bedre og dermed blir Kendrick Jr vår banker i både V5A og V5B spillet.
Rangering V5-5A/V5-1B: A: 3 B: 5-8-11 C: 2-6-9-1-11-7-4

V5-1:
Det starter med et monteløp med fjortende startende hester, der to hester skiller seg ut. 3 Mr. News har to seire på sine tre siste starter i monte og utstyres med dyktige Johanne Ulrica Øveraasen igjen (hun har ridd ved begge seirene). Vallaken har møtt billig motstand i begge seiersløpene og møter ikke særlig skarpere motstand i kveld og vinnersjansen synes god igjen fra et fint startspor.

7 Dream Turbo vant overlegent sist, da var det Liv Pedersen som var rytter. I kveld er det svært urutinerte Eini Sevaldsen Linn som får oppgaven og det er et usikkerhetsmoment. De flinke femårshoppene 11 Next Step og 14 Pricey G.T debuterer begge i monte i kveld. Kapasitetsmessig skal jo begge duge i disse omgivelsene, men det er naturligvis vrient å sette dem inn i dette løpet.

13 Surfing Superb var bra toer bak Adrenalin i sitt nest siste monteløp og skal regnes på den prestasjonen. 5 Speedster Plane har vært toer i sine to siste monteløp. Står fint til i kveld og kan muligens ta sitt livs første seier (på 32 forsøk) i kveld.
Rangering V5-1: A: 3 B: 7-11-14-13-5 C: 10-4-2-6-9-8-1-12

V5-2A:
11 Schuvablessa blir tung favoritt i dette løpet. Den svært lovende fireårshoppa innfridde lett som vår favoritt i et V65-løp på Biri sist. Schuvablessa er under rivende utvikling og er meget mulig en Hoppederby-kandidat til høsten. Møter imidlertid noen bra konkurrenter i kveld og vi velger å gardere.

7 Løkki Vilma er ei annen hoppe under rivende utvikling. Tok en bunnsolid seier for sin eier Vilde Kals sist, i kveld får Johan Herbjørn Undem sjansen. Undem som presenterte en meget opplagt McCormick på Jarlsberg fredag. Dersom Løkki Vilma kommer bra avgårde fra sitt innerspor på tillegg, duger hun her. Svært overbevisende var også 5 Ariella Stjerna i seiersløpet sist. Fra strek vil nok Eirik Høitomt prøve å lede så lenge som mulig, men motstanden er betydelig tøffere i kveld.
Rangering V5-2A: A: 11 B: 7-5-12-8 C: 3-9-2-1-13-10-6 D: 14-4-15

V5-3A:
Enda mer monte i den tredje A-avdelingen, men dette ser mer oversiktlig ut. 3 Eldsjur holder knallform og har vunnet lett i sine to siste starter. Igjen er det Johanna Ulrica Øveraasen som får sjansen, og hun kan meget vel vinne begge monteløpene i kveld. Minuset er at det er 2100 meter i kveld, Eldsjur er muligens best på sprint.

Gamlingen 8 Rydell holder nok ikke den samme formen som den gjorde i fjor høst. Men satt litt fast over mål sist, og dyktige Liv Pedersen har fått fart på seiershjulet igjen etter skadeproblemene sine og Rydell går fortsatt til mål. 10 Skusviken har plutselig blitt en helt ny hest etter å havnet i storhopper Per Bergeruds hjembygd Svene i en alder av 12 år. Brenngod i tre strake travløp nå, og gjør en spennende montestart her.

7 Gyllstjern var klart slått av nevnte Eldsjur i sitt siste monteløp, men har jo velkjent kapasitet. Berås-hestene 6 Havtroll og 9 Lineas Elfin er begge aktuelle ved videre gardering, sammen med formhesten 2 Skuggfaks.
Rangering V5-3A: A: 3 B: 8-10-7 C: 6-9-2-1-5-4

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Drammen

V5-4A/V5-1B:
5 Highfive Kemp får et knepent førstevalg av oss her. Dersom Frode Hamre er litt offensiv fra start her, skal det være gode muligheter for at han kan innta føringen. Highfive Kemp satt fast nest sist og møtte knallhardt lag sist på en rask spirnt. 2500 meter tror vi er en klar fordel, og Highfive Kemp har fortsatt vinnerform i kroppen.

1 Hahnemann får tet eller lederrygg, alt etter hva Geir Vegard Gundersen velger. Hahnemann har ingen problemer med distansen, og løp i kroppen har garantert gjort godt. Vi setter den tidlig på. 8 New Varenne L.A hadde en svært variabel sesong i fjor, og var aldeles ikke som best i sine siste starter. Kommer nå tilbake etter lang pause, og er den meget naturlige outsideren her.

9 Nice Spender har et bedre løp enn på lenge på papiret og dersom det klaffer litt med ryggene underveis, er 12-åringen fortsatt hvass tilslutt. 7 Owen tåler ikke å gjøre mye selv lenger, og er avhengig av maksimalt smygløp for å vinne dette selv om motstanden er veldig riktig.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 5 B: 1-8-9 C: 7-4-6-2-3

V5-3B:
Svært moderat kvalitet på hestene i et lavgrunnlagsløp her og to hester skiller seg mye ut. I og med at 1 Caprice Touch er blitt strøket, er betingelsene vesentlig forbedret for 4 Yazid Boko som nå får bedre plass i volten. Nederlenderen som debuterte på det jevne for Cato Antonsen på Momarken sist, har nok gått kraftig fremover med løp i kroppen. Sist var hesten tråkk underveis, og en blåser pleier å gjøre godt da (og ikke glem at det var lørdagens V75-vinner World Wide Win som vant).

9 Dream Fighter har foreløpig mest operert i kulissene, men viste klar fremgang sist. Ble da sterk treer etter å ha galoppert fra start, og går jo ned minst en klasse i kveld i forhold til motstanderne. Vi synes disse to krabatene skiller seg slik ut, at vi nøyer oss med to hester i dette løpet.
Rangering V5-3B: A: 4 B: 9 C: 3-8-2-6-5 D: 7-10

Klikk her for å se våre Dagens Dobbel-forslag til Drammen

V5-4B:
Fjerdevalget og 15-prosenteren 3 K.N. Wind blir vår favoritt i DD-1. Seksåringen var flott vinner for Dag Sveinung Dalen nest sist. Sist ble det meste feil for vallaken og selv om han var klart slått av favoritten i dette løpet, 2 Royal Ducal, tror vi det endrer seg i kveld. Ikke helt utenkelig at Olav Mikkelborg kan komme seg foran i kveld og 2500 meter betyr lite.

6 Samuraj November elsker ihvertfall langløp. Har blitt mer stabil nå, og gjorde et råsterkt løp til annen sist bak den knallgode vinneren Luciano. Uten feil på veien er Samurajen en het vinnerkandidat her. Toppform er det definitivt også på 7 C.C. Coktail. Galopperte som godtgående i den siste svingen sist, og satt bom fast nest på Biri. Eirik Høitomt prøver for første gang i kveld, og landschampionen er i syk kuskeform om dagen.

2 Royal Ducal blir mye spilt, men vi har ingen tro på Ruttenborg-traveren i kveld. Vant på svært stumme bein sist, og har tjent masse penger de siste månedene. Helt der ute skal man kanskje ikke glemme 12 Becky's Joy (løp i kroppen nå og viste tendenser ved flere anledninge i fjor) og 11 Valley's Troubador (brukbar første gang ut og gjorde en rekke fine løp i fjor).
Rangering V5-4B: A: 3 B: 6-7-12-11-4-2 C: 10-5-1-8-9

V5-5B:
Klart førstevalg og bankeralternativ i V5-B finalen i form 13 Vesle Sjur. Fjorårets styrkefenomen gjorde en klart godkjent årsdebut på Biri sist (første start på fire måneder) og avsluttet flott til tredje da. Er nok vesentlig forbedret i kveld og tåler som kjent mange runder i sporene.

11 Høstbo Fredrik vant det løpet på Biri etter å ha kontrollert begivenhetene fra dødens. Det var en solid prestasjon. Må nok gjøre mye grovjobb i kveld også, men formen er på topp. Spillerne sender trolig 6 Tapio ut som favoritt. Også Tapio holder storform, men er nok aller best når han får ryggløp og er avhengig av å få det litt servert.

For øvrig vrimler det av outsidere her. 12 Linnelden avlegger årsdebut etter en middels fjorårssesong (Sagholen velger denne fremfor Ara Faks), 2 Ara Faks får stifte bekjentskap med Eirik Høitomts gudbenådede hender (det er nok grunn til å være på vakt), 1 Frekken står lekkert til i førstespor, 7 Bjørkespik melder Cato positive toner på igjen og 4 Smedbalder venter vi fortsatt på.
Rangering V5-5B: A: 13 B: 11-6-12-2 C: 1-4-7-9-8-3-5-10