Vinner med alt

Foto: hesteguiden.com

Siv Emilie Løvvold har vunnet 32 monteløp på 98 ritt i år og rir vår soleklare banker på Sørlandet søndag.

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Endelig opptur i Göteborg
V64 Solvalla: Vi byr på to bankere og et herlig drag i V64-5

Oddstips 2: Mjøndalen kan gå hele veien
Tippetips:Vålerenga kan overraske i Trondheim
Tippeligaen: Oversikt over skader og karantener

Sverige og Solvalla byr opp til V64 med Kriteriekvalifiseringer søndag og i motsetning til Derbykvalene, ser det betydelig mer interessant ut når treåringene jager finaleplass. Tips og analyser til de løpene finner du her . I denne artikkelen skal vi konsentrere oss om den doble V5-omgangen på Sørlandet som starter kl 18.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

En av fjorårets monteslagere var 5 Dreamcatcher som vant fire løp i 2011. Mistet formen utover vinteren og våren, men har sett helt lysende ut i to strake seiersløp nå. Først ut var nettopp Siv Emelie Løvvold med hesten her på Sørlandet for en måned siden, da Dreamcatcher spurtet til overlegen seier mot klart bedre hester enn han møtet i dag. Kom så ut igjen på Drammen for to uker siden for fremgangsrike Elisabeth Jensen og tok en ny overlegen seier. Søndag er Siv Emilie igjen tilbake på hesteryggen, Siv Emilie som vant to løp på Jarlsberg fredag (en i trav og en i monte) og både rir hester og kusker fremragende. Beste rytteren bak den overlegent beste hesten. Bankers i V5A-spillet.
Rangering V5-1A: A: 5 B: 10-9-6 C: 4-1-8-3-2-7

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Vår V5B-banker starter også i V5A-spillet, men siden vi ikke kan se Dreamcatcher tape velger vi noen garderinger der. Det handler om oppkomlingen og fireårige 5 Sky Air Born G.G. som ikke viste noe som helst som treåring. Startet kun tre ganger da og hadde skarve 2 500 kroner på konto når fireårssesongen startet. Den har til gjengjeld vært strålende. Seks seire på tolv forsøk og 149 000 kroner innkjørt. Seiersløpet fjerde sist når hesten galopperte fra start og likevel avgjorde i god tid før mål var det stil over. I de to påfølgende startene har hesten vært ute i et steintøft V75-løp på Jarlsberg midtsommers og i Derbykval for tre uker siden. Der gjorde ikke hesten seg bort som femte. Søndag er det tilbake til "vanlig" motstand og startsporet er bra. Uten galopp skal Face Of Speed-sønnen vinne dette. De sterkeste konkurrentene (Enhanced Credit og Estrella) viser begge kun middels form for tiden. Banker i V5-B, men de nevnte får plass på A-forslaget sammen med 10 Master Blaster, 1 Sancigar og 2 Alfi Prelong R.R.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 5 B: 4-11-10-1-2 C: 3-7-8-9-12-6

V5-2A - Kaldblodshester. 1640 meter voltestart.
12 kaldblodshester uten form og de fleste uten vilje i tillegg er rammen rundt V5-2A, der vi ikke er tvil om at 7 Alm Tarita er den beste hesten. Men hoppa til Tom Erga er svært langt unna å være travsikker og da blir det sjanseartet, men hun må settes først.

5 Hage Trygga gjorde et par veldig fine løp som treåring, men har stort sett hatt behov for Falken i år. Helt stingløs har hun vært, men på fart er hun uten tvil en av de beste i dette meget svake feltet. 6 Per Kvik varslet form nest sist som treer i et løp Willblesen vant. Sist ble det altfor tøft i V75. Bak disse er det vidåpent og på vårt største forslag må vi nesten helgardere her.
Rangering V5-2A: A: 7 B: 5-6-4-9-11-8 C: 10-12-2-4-3

V5-3A - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
To strake seire for 3 Amir B. som garantert går fremover med seiersløpene i kroppen. uromomentet her er hva Martin Soma finner på bak 2 Viking Generalen, men kommer Tom Erik Solberg seg foran med Amir B. tror vi på bra sjanse for den tredje strake seieren.

5 Adamo Kievitshof var sjanseløs mot nevnte Viking Generalen sist, det var på sprint fra likestart. Vant på trøtte bein gangen før og vi er fortsatt usikker på hvor bra denne hesten er. 2 Viking Generalen er i kalasform. 2100 meter er ikke noe pluss, men klaffer det for Martin Soma her kan han vinne igjen.

6 Pablo La Marc har ikke imponert i Hamre-regi foreløpig, men i et lite felt kan han duge. 1 Made To Move står fint til og er kanskje verd litt oppmerksomhet herfra.
Rangering V5-3A: A: 3 B: 5-2-6 C: 1-8-4-7

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
Mange spreke sprintere på farten i dette kaldblodsløpet, der det blir posisjonene som avgjør. 4 Tekno Elden kommer tilbake etter en liten pause og står fint til spormessig. Er formen konservert i pausen, skal det være en bra vinnersjanse.

7 Asteria har derimot ikke trukket et gunstig spor, men Bjørnerød-traveren tar turen til Sørlandet i absolutt toppform. Det er ikker hver dag det klaffer for Bjørnerød, men kommer Asteria inn i løpet fra dette sporet har hun vinnerform i kroppen. Hva med egenrådige 2 Argr G. da? Moe Odin-sønnen har bare gått monte på slutten og var sjanseløs mot monteslageren Umulius sist, men holdt farten fint til annen. Farten er det ingenting å utsette på, vår outsider.

9 Jeppes Odin satt bom fast sist og har ryggen til Argr G. fra start. Se opp. 1 Eld Lynet har trukket et sjanseartet innerspor, men er uansett svært spennende med Tom Erik Solberg i sulkyen. 6 Lykkje Kristin står sjanseartet til, men kan sprinte fort på gode dager. Vi ser nesten ingen sjanseløse hester her heller.
Rangering V5-4A/V51B: A: 4 B: 7-2-9-1 C: 6-5-11-8-3-12-10

V5-3B - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
2 Miss Coktail vant lett og overlegent i debuten på Bergen travpark torsdag, selv om det tidsmessig ikke var allverden. I et meget svakt felt setter vi treårshoppa først.

10 Pirate Smile har vært under middels to ganger i Norge for Frode Hamre, men var brukbar den tredje gangen da hun vant. Foreløpig er det ikke lett å plassere denne dama, men hun skal selvsagt regnes i disse svært billige omgivelsene. Veldig vanskelig å plassere er også 5 Alfi On Line T.R. som galopperte seg bort i Tjomsland-debuten. Løser hoppa er hun trolig god nok til å vinne.

7 Nero Express ga seg litt fra tet på Forus sist og voltestart er et problem. men på kapasitet er hun god nok. I utgangspunktet synes vi ddisse fire skiller seg litt ut, men det skjuler seg nok noen brukbare hester her bkak noen intetsigende prøveløp.
Rangering V5-3B: A: 2 B: 10-5-7 C: 4-1-13-9-8-3-12-11 D: 6

V5-4B/DD-1 - Varmblodshester. 1640 meter voltestart.
Ingen seire i år på den tidligere seiersmaskinen til Frode Hamre, 7 Cream Of Arnie. Men søndag tror vi det er dags. Han har mer eller mindre sittet fast over mål i sine tre siste starter og selv om han kanskje er sist ut, syns vi han skal ta ned denne gjengen. Alternativ banker.

8 Løb Cowboyland har igjen funnet et nytt gir for n'te gang i karrieren. Imponerte stort da han tok ned frontrunneren Conrads On Line på Forus tredje sist og har fulgt opp med gode løp mot bra hester i sine to siste. 5 Bar Story er den sannsynlige tethesten og pleier å gjøre gode løp derfra. Men har kanskje ikke vist 100 prosent toppform på slutten.

Etter en fin start på norgeskarrieren har det ikke fungert for 9 Casanova Chip på slutten, men Gottling-traveren får likevel plass på kupongen.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 7 B: 8-5-9 C: 6-2-1-10-11-4-3

V5-5B/DD-2 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
3 Troll Viktor kommer til å bli dunderfavoritt I B-spillets siste avdeling da han står fint til på strek. Dog er det 2100 meter og det er vi ikke like sikker på at Troll Viktor setter like stor pris på. Han må settes først, men vi advarer for en favoritt i fare.

Absolutt knallform er det på 7 Lodda og lykkes Frode Hamre i å få henne avgårde fra et litt trangt fjerdespor på tjue meter tillegg, er denne dama tøff til mål. 11 Flyveren er i sitt livs form, men har dessverre trukket andre rekke på tillegg. Det svekker vinnersjansene. 2 Langaard Eld kommer til å få fin haik i ryggen til favoritten. Langaard Eld bekreftet atter form på Jarlsberg fredag og liker seg når han får smyge med.

10 Åspe Viktor så forbedret ut sist og er skummel feilfri. 13 Havsalt må ha det litt på sine premisser. Lykkes Tjomsland med det, kan han speede fort. bak favoritten Troll Viktor synes vi dette ser skummelt ut.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 3 B: 7-11-2-10 C: 13-6-5-12-14-1-4-15-8-9