Gå til sidens hovedinnhold

Vinner med Bobtail?

En kusk man skal følge nøye i V75 på Momarken er Erik Adielsson. Nettavisen har pratet med toppkusken.

36-åringen leder den svenske V75-ligaen etter en fantastisk åpning på sesongen. Lørdag kjører han blant annet favoritten Bobtail i Steinlagers æresløp.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Toppkuskene på plass
Det svenske stjernegalleriet blant kuskene er på plass på Momarken. Erik Adielsson, Ørjan Kihlstrøm og Bjørn Goop utfordrer de beste norske kjørerne. Mest suksess av samtlige har i øyeblikket Erik Adielsson som kan vise til en fantastisk sesong hittil. Etter at han startet sesongen med tre ukers ferie har Malmø-gutten kommet voldsomt tilbake med hele ni V75-seire og topper den svenske V75-ligaen. Hovedpersonen selv er naturligvis svært tilfreds med resultatene.

Flying start
- Det har gått fantastisk bra i hele år. Jeg vant den svenske V75-ligaen så sent som i fjor og jeg må si at det ligger stor prestisje i å vinne med tanke på hvor mange gode kusker man konkurrerer mot. Jeg har vunnet ni V75-seire hittil i år og jeg håper ikke det stopper der, sier Erik Adielsson til Nettavisen.

Sålangt i sesongen har han vunnet hele 52 løp og kjørt inn over fem millioner kroner til hesteeierne. Seiersprosenten på 24 er enormt bra med tanke på hvor mange løp stjernekusken kjører. Enda bedre er det når svensken har en seiersprosent på 86 med favorittene!

- Jeg kjører løp for noen fantastiske trenere som har et utrolig bra hestematriell, og jeg må virkelig berømme mine kolleger der. Likevel skal jeg innrømme at man skal jo også vinne med favorittene, så jeg må jo gjøre en bra figur selv også, ler superkusken.

Stor tro på Bobtail

-Selvsagt gleder jeg meg. Nå er det blitt varmere i været og det er herlig å reise rundt. Momarken er en fin plass å kjøre på og hestene jeg skal kjøre flere fine hester, sier Erik som sitter opp bak 3 Bobtail som blir favoritt i Steinlagers æresløp i V756.

- Bobtail er en flott hest som har utviklet seg hele tiden hos Stig H. Johansson. Sist vant hun i gulldivisjonen på Axevalla etter reise utvendig for lederen. Hoppa var riktig bra den dagen selv om det ble et spesielt løp. Jeg har naturligvis stor tro på henne og hun er helt klart min beste sjanse for dagen selv om vi møter flere gode konkurrenter.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Svenskenes wonderboy er ikke fremmed for at det kan bli flere seire på Momarken. Her er hans vurdering av sine øvrige sjanser.

Hardy Ribb kan vinne
- Jeg innleder med 9 Hardy Ribb (V75-1). Han er på gang og viste form i den siste startene selv om vi kjørte uplassert. I en lynrask 1.10-avslutning kom han i stor fart i mål med krefter igjen. Jeg blir slett ikke overrasket om han vinner. I V75-2 skal jeg kjøre 11 Ekets Patrik. Jeg synes han har vært bra hele tiden, men han har trukket et dårlig spor. Uansett mener jeg bestemt at han skal duge i denne klassen og han bør strekes.

Tiffany Brodda en fidus
12 Tiffany Brodda (V75-4) har vært strålende og tatt to svært fortjente seire på rad på Solvalla. Jeg tror hun runder til en plass i toppen. Hun er sterk og reel, men jeg har stor respekt for 6 Moonlight Kronos som jeg tror vinner løpet. Det kan være dagens banker. Garderes hesten til Kolgjini skal min hest på kupongen. Når det gjelder den siste avdelingen så har jeg vondt for å bedømme sjansene med 3 Akjas Funnyforward siden jeg ikke har kjørt han tidligere, sier Erik Adielsson som er godt forberedt når han kommer til Momarken.

- Jeg har full kontroll på de svenske motstanderne og er dessuten oppdatert gjennom de svenske fagbladene. Jeg har dessverre ikke tid til å følge de norske hestene gjennom året, men jeg har gode venner i Norge som gir meg god informasjon på motstanden.

Klikk her for å se våre Nettavisens V75-forslag.

Norske hester
Tror du de norske hestene har noen muligheter på lørdag?
- Vanskelig å si. Det er urettferdig å sammenligne norske hester mot de svenske siden bredden i Sverige er enormt stor kontra den norske. Dermed er også de svenskene hestene tøffere med tanke på at de herdes i hardere konkurranser, sier superkusken Erik Adielsson. Lørdag kan du oppleve han i årets første internasjonale møte i Norge på Momarken.

Kommentarer til denne saken