*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Viser hvor skapet skal stå

Foto: hesteguiden.com

Yarrah Boko sviktet som storfavoritt i årsdebuten. Fredag blir det orden på sakene igjen. Sjekk våre V65-tips.

Det er Jarlsberg travbane og V65 som gjelder denne fredagen og flotte løp som tilbys spillerne. Vår klart beste varmblodshest Yarrah Boko gjør fredagen ekstra spennende sportslig, og vi ser ingen grunn til å gardere elitehesten selv om han tullet seg vekk på galopp sist.

Klikk her for å se våre V65-tips til Jarlsberg

Motstanden denne fredagen er svært overkommelig, og det er nok kun en galopp type stor som kan hindre 4 Yarrah Boko i å ta årets første seier. Fra spor fire bak bilen vil nok Kai Johansen kjøre på sikkerhet fra start, og etterhvert kjøre seg til tet. Trener Trond Anderssen har et håp om at Yarrah Boko kan bli invitert til Olympiatravet på Åby, og har varslet at det kommer til å tempo i løpet og skal Yarrah Boko få et såkalt wild card til Åby, så må han nok prestere ned mot 12-tallet.

Uansett tempo underveis. Dette vinner Yarrah Boko, og vi ser ingen grunn til å spekulere. 2 Cream Of Arnie håper å haike med til andreplass, resten av feltet er ikke i nærheten av å matche Yarrah Boko.
Rangering V65-5: A: 4 B: 2 C: 9-3-1-8 D: 7-5-6

Nesten like stor favoritt kommer 7 Acolyte Hanover til å bli i V65-3. Fireåringen til Frode Hamre har stort sett levert varene hver gang og vel så det, bortsett fra et sprintløp i V75 på Drammen tredje sist. Ved den anledningen hadde Windsong's Legacy-sønnen et svært vrient ellevtespor i Drammen, og på den arenaen er det nesten en håpløs oppgave. Nest sist var Acolyte Hanover fenomenalt god på Leangen og landet på råsterke 14.9 over full vei. Sist i den felles nordiske V75-omgangen på Momarken ledet fireåringen i det aller lengst over uvante 3140 meter, men ble tatt ned tilslutt og endte som toer.

- Jeg tror jeg vinner dette selv fra dødens. Hesten levert et strålende treningsjobb sist uke, og her søker jeg framover etter at startrushet har lagt seg, kunne Frode Hamre fortelle Sportspill torsdag kveld.

Men vi har riktignok fine notater på 9 Cadabra Tooma, og på det største forslaget så hekter vi på en gardering også for den svært formsterke Halle-traveren, som gjorde et pangløp til annen sist bak Nimbus Vang i et V65-løp på Bjerke. Vallaken har vist knallform i det siste, og dersom det blir litt feil for den store favoritten her, står Cadabra Tooma klar til å overta. 1 Thai Quest og Steinar Holm varsler på forhånd at de ønsker å sitte foran, vi tror ikke hoppa er god nok uansett mot Acolyte Hanover og Cadabra Tooma. 11 Overlover ble langslått av Dorado på Klosterskogen sist, og virker ikke helt i toppform om dagen.
Rangering V65-3: A: 7 B: 9-4-11 C: 1-3-6 D: 2-8-5

V65-1:
V65-omgangen innledes med et spillemessig pangløp, der det vrimler av outsidere. 14 kaldblodshester i lavt grunnlag (3 Eos Harmoni er strøket) møtes til dyst, og dette er vrient.

Vi setter 8 Romhus Molly først. Hoppa gjorde en fenomenal opphenting til tredje sist etter stort terrengtap underveis. Feilfritt kan hun vinne dette, men opponentene er mange. 2 Ekfax kommer ut i regi Kjetil Helgestad (han trener også Super Tail og Lars Even blant annet). Ekfax har stort sett galoppert i alle sine ni starter, bortsett fra 12. april på Drammen i fjor. Da var det flott stil på hesten, og en så god hest som Varg Spik ble slått. Ekfax gjorde også et fint prøveløp for et par uker siden, og fra en flott utgangsposisjon kan dette bli helt riktig.

15 Gingvar var et soleklart objekt for oss sist og innfridde da også med stil. Nå har dessverre fireåringen trukket bakspor på tillegg og det kan bli langt fram til strekhestene. Men Gingvar er under rivende utvikling og kan vinne selv herfra. 13 Løkki Vilma blir igjen kjørt av sin eier, Vilde M. Kals. Den oppgaven løste Vilde strålende sist hun kjørte, i hoppas nest siste start. Da vant Løkki Vilma overlegent på Klosterskogen. Sist på Drammen kunne ikke Løkki Vilma følge vinneren Schuvablessa i sisterunden, men holdt koken flott til andre fra dødens. Fra spor sju i volta kan dette bli riktig, dersom Vilde treffer fra start.

12 Store Johan tåler en runde i sporene, og holder flott form. Kunne ikke helt gå i nærkamp med ledende A.B. Rusken nest sist, men stod på flott til sølv. 1 Annegull fikk ikke opp farten før på oppløpet sist, men hadde fin fart over mål. 11 Kengu fikk det veldig servert i seiersløpet sist, helt andre forutsetninger i dag, men er under utvikling. 6 Kapfrøkna satt fast over mål sist og kom da fint tilbake etter startgalopp. Løp i kroppen nå, og kan være en smell her.

10 Ull Rigel dukker opp i regi Øystein Kruse. Ull Rigel har vunnet tre løp, alle tilbake til treårssesongen i 2007. Kruse er forsiktig optimist, Høitomt setter seg opp. Say no more.
Rangering V65-1: A: 8 B: 2-15-13-12-1 C: 11-6-10-9-7-4-14-5

Annonse: GRØ går bananas! 13,9/500m, og lekkert inntrykk! Kanskje ikke på 10 på topp i V75-2 på Leangen lørdag

V65-2:
Monteløp der kun ni hester kommer til start nå som 6 L.O. Zonett Scott er blitt strøket. Tre hester skiller seg noe ut på forhånd, og det er vanskelig å ikke sette 4 Dreamcatcher først etter dennes sugende langspurt på Sørlandet søndag der vallaken innhentet rømlingen Glide. Dreamcatcher avsluttet også gnistrende både nest sist og tredje sist, og må ha en flott vinnersjanse påny.

Det må også 3 Mr. News ha, som tok sin andre strake seier sist på Drammen, og sin tredje monteseier på de fire siste startene. Virker veldig stabil og fin om dagen vallaken, og Johanne Ulrica Øveraasen er en flott makker. 1 Dream Turbo er mer ustabil i prestasjonene, men viste i sin nest siste start at hun kan flytte beina. Vant da ukjørt og overlegent. Liv Pedersen tilbake som rytter igjen nå, og må regnes her.

8 Tichy's Tale har galoppert seg bort i sine to siste monteløp, men har vist bra fart og kan være aktuell her. 7 Life Line var kun et par lengder bak Mr. News i sitt siste løp, og ble da brukt hardt underveis. Skal ikke helt overses her.
Rangering V65-2: A: 4 B: 3-1 C: 8-7-9-2-10-5

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Jarlsberg

V65-4:
Vi har et spennende objekt i denne avdelingen, i form av tredjevalget og fjorten-prosenteren 4 Frønes Arne. Lome Elden-sønnen har alltid vært variabel, men sist var det klar fremgang å spore. Galopperte da fra start, ble med i tredjespor 800 igjen, og holdt koken flott til fjerde bak gode hester. Har trukket et flott fjerdespor bak bilen i kveld, og det er ikke umulig at Geir Vegard Gundersen kommer seg til tet her, og da skal det være en bra sjanse for Teigen-traveren som vant tre løp i fjor.

2 Egestø Gutten gjorde et fint løp for Geir Flåten sist, det var første starten i regi Flåten. Galopperte da fra start, men hadde fin fart i målgangen til femte. Løp i kroppen skal ha gjort godt, sporet er i tillegg fint i kveld og her kan det bli seier. Usikker form er det på 5 Lars Even. Galopperte helt umotivert på siste bortre sist, og var vel ikke vært som best i de to foregående startene heller.

11 Eld Pål fullførte flott nest sist, etter å ha angrepet på siste bortre. Sist ble det maks i et V75-løp på Sørlandet mot gode hester. Spor elleve er sjanseartet, men vallaken holder form. 9 Spang Odin gjør sin andre start i regi Bjørn Gulbransen og kan være forbedret, vi synes den skal passes litt i kveld. Frontrunneren 12 Eirik har ikke vist toppform i det siste, og herfra må det løse seg veldig om den variable Spikeld-sønnen skal hevde seg.
Rangering V65-4: A: 4 B: 2-5-11-9 C: 12-1-7-6-10 D: 3-8

Klikk her for å se våre Dagens dobbel-forslag til Jarlsberg

V65-6:
Vi støter på en overspilt favoritt i V65-finalen i form av 3 A.T.M. Angie. Nå holder riktignok hoppa knallform om dagen, og en så god hest som Royal Behaviour (vant V75-7 sist lørdag) var sjanseløs til å gå i nærkamp med henne sist. Det ligger an til tet igjen, men vi synes det er bra klasse på flere av konkurrentene i kveld og 78 prosent er voldsom i øyeblikket. Men vi setter henne først.

Den flotte hoppa til Kjell Erik Tangen, 6 Cyrilja, avlegger sin årsdebut i kveld. Cyrilja vant fire av sine sju løp i fjor, har vunnet ni av sine totalt 19 løp, og er uten tvil ei hoppe med solid vinnerinstinkt. Tåler å gjøre en god del selv, og kan vinne direkte i årsdebuten.

Vinne kan også Hans Petter Tholfsens flotte fireårshoppe, 9 Dressedforsuccess. Yankee Gilde-datteren avsluttet fjorårssesongen med å bli firer i Bergen Travparks treårsfestival (Glideable Volo vant). Dressedforsuccess gjorde en rekke flotte løp i fjor, og må regnes direkte. Vi må også sette 5 Dancing Girl D.E tidlig på kupongen. Kun markert på elleve prosent, men formen er strålende på Forkerud-hoppa. Satt bom fast nest sist i tøft selskap, og sist syns vi hoppa holdt koken strålende til tredje etter et tungt løp. Se opp.

8 Mavril SAA har vinnerform i kroppen, satt bom fast sist på Kloster og var flott å skue i seiersløpet nest sist. Frode Hamre kommer nok til å være med litt på startsiden her, og dersom det blir ltt kjøring i front, og Frode finner en bra posisjon med hoppa kan hun vinne. 1 Paolo Santana står lekkert til i førstespor og skal ikke oversees, mens 10 K.L.M. Linedancer kanskje ikke holder den samme toppformen nå, men med overpace er det ikke helt utenkelig å se henne først på streken her.
Rangering V65-6: A: 3 B: 6-9-5-8 C: 1-10-11-4-7-12 D: 2


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag