Gå til sidens hovedinnhold

Viser hvor skapet skal stå

Det er eliteløp for begge klassene i helgens V75 og vi tror både Åsajerven og Yarrah Boko vinner. Sjekk våre V75-tips til Jarlsberg der en eventuell alenevinner drar med seg 24 millioner kroner.

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Fredag ble det levert strålende tips fra Kurt Leirvåg til Biri. Bankeren Thai Quest innfridde som vårt holdepunkt og sjuendevalget Fykeneld var vårt fjerdevalg og krysset på samtlige kuponger. Dermed satt V5-A klokkerent til en utbetaling på kr 30 619,-. Her kan du se tipsene.

Sportspills meny lørdag:
Lesertips: Lesernes V75-tips til Jarlsberg
Tippetips: Vi garderer ikke Manchester United
Premier League: Skade- og karantenerapport

Lesertips: Lesernes oddstips lørdag

Oddstips 1: Sunderland slår kraftig tilbake
Oddstips 2: Spisskrise i Aston Villa

Det er Jarlsberg travbane i Vestfold som er arena for ukens V75-omgang, og det er unghestene i to pengestinne 3-årsløp samt eliteløpene for begge raser som er de sportslige høydepunktene denne lørdagen. Vi går for to bankere ved denne anledningen, og begge skal etter vårt skjønn bli svært vanskelige å stå i mot til slutt i sine respektive løp.

Etter langt skadeavbrekk er 9 Åsajerven i ferd med å finne tilbake til gamle takter, og når vi tror den svært speedige Järvsöfaks-sønnen får det optimale løpet i et pent utvendig par i V75-1 banker vi. 8-åringen var rusten etter lang pause i comebacket, men ved triumfen på 24.0 full vei på Biri i den siste starten var Aasen-traveren langt kvikkere.

Formkurven peker således trolig bare en vei, og slik sporene er trukket i Arnt Haakestads Minneløp hvor 100.000 kroner venter vinneren, tror vi ringreven Tor Wollebæk er først på fotoet når pengene skal fordeles til slutt. Det er meldt fint vær i Tønsberg i helgen, og da får vår første banker for dagen de forholdene han er avhengig av å ha med fast lett fin bane.

I relativt dårlige rygger fra start står 11 Neslands Loke, og vi frykter at den formtoppede Moe Odin-sønnen fort kan havne i femte-sjette par utvendig fra denne utgangsposisjonen. Tidligere har ikke 7-åringen vært i nærheten av å kunne matche vårt holdepunkt, og med det scenario vi skisserer i dette løpet har vi ikke veldig tro på at Tengsareid-traveren knebler speedkula til Ola Martin Aasen til slutt denne gangen heller. Det blir trolig en tung tur rundt for 7 Mørtvedt Jerkeld fra et spor litt langt ute, og vi syntes i grunnen tetløpende 3 Feseth Lynet ligner hesten som er tøffest i mot.

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Vår andre banker dukker opp i den sjette avdelingen, og da snakker vi naturligvis om styrkefenomenet 9 Yarrah Boko. Coktail Jet-sønnen kunne ikke helt gjøre seg gjeldene til slutt i langløpet mot Maharajah & Co på Jägersro i den siste starten, men når vinneren la inn en sisterunde ned mot 10.5 sier det seg selv at 5-åringen da fikk det litt tungt. Nå er det tilbake i langt mer behagelige omgivelser for Anderssen-traveren, og selv om 1 Megaman Neo står forlokkende til, tror vi den steintøffe krabaten skal ha god kontroll på begivenhetene fra utvendig posisjon.

Jarlsberg har vært en god arena for favoritten tidligere (ikke tapt på fire starter), og vi satser på at den storvokste hingsten opprettholder den flotte statistikken på lørdag. Det meldes fra trenerhold om at draskylapper vil bli forsøkt for første gang, og det er spennende nok (bare han ikke galopperer i forfjamselsen når de blir dratt...).

Nettavisens spilleforslag til V75-løpene på Jarlsberg kan du få levert her!

To flotte unghestløp
I hhv V75-3 og i finalen braker 3-åringene sammen i Nils Østbys Minneløp og DNT`s høstfinale, og vinnerne av de to bataljene kan bokføre hhv 75 og 150.000 kroner hver seg på kontoen. I det førstnevnte oppgjøret ser det på forhånd svært åpent ut, og bred gardering er å anbefale. Det er her kaldblodshestene som skal i aksjon, og etter vårt skjønn er 5 Øyfrisk veldig spennende. Lars A. Kolle setter seg opp bak Sokna Troll-sønnen, og når 3-åringen har gått et meget oppløftende rutineløp etter den siste starten på fine 32.5 full vei med en sisterunde på rundt 30.0 på Biri 16. oktober tror vi på en solid vinnersjanse for Øyhaugen-traveren.

Spennende i ny regi er også 6 Jærvsø Ole, og selv om trener Lars O. Romtveit ligger relativt lavt med hensyn ti vinnersjansen er Järvsöfaks-sønnen snakk om en opplagt strek på kupongene. Kapasiteten er veldig fin på 3-åringen, og andrevalget i løpet ble matchet i litt tøffere omgivelser enn dette før pausen. På strek står 3 Gode Tider forlokkende til, og i en feilfri utgave skal den lovende Elding-datteren være tidlig aktuell. En hest vi liker godt er 2 Sagi Faks, men Holtung-traveren må vise seg litt mer stabil før vi skriker for høyt.

Annonse: Grøstad/Lerum`s V75-tips til løpene på Jarlsberg kan du finne her!

Så er det varmblodshestene som skal i aksjon i V75-7, og fra spiss er 6 Trivento hesten å fange. Jetstile-sønnen har vært litt variabel i sin debutsesong, men til tider har 3-åringen imponert oss stort. Etter litt pause i den siste starten vant Gundersen-traveren sprettlett på 17.5 full vei (så nærmest ukjørt ut ved den anledningen), og vi ser i grunnen bare en hest som kan utfordre favoritten til slutt.

Da snakker vi om 12 Triple Crown, og dette mener vi er sankk om et monster av en hest. Korean-sønnen gikk et formidabelt løp til femte på 15.5 full vei i Kriteriet etter tidlig galopp (og han hadde vel ikke helt fri bane til slutt den gangen?), og med løpesnor fra 20 meter tillegg ser vi ikke bort i fra at champion Eirik Høitomt sender Kolnes-traveren fremover direkte.

Nettavisens spilleforslag til V75-løpene på Jarlsberg kan du få levert her!

Øvrige vurderinger
V75-2: Bra klasse på flere av deltagerne i dette løpet, og på vårt store system krysser vi av for fem hester. Innfridde som vår herlige banker i V65`en i den siste starten gjorde 7 K.L.M. Brooklyn på sterkt vis, men sporet kunne med fordel ha vært litt bedre på lørdag. Det er uansett til slutt Lindy Lane-datteren gjør løpene sine, og dersom det ikke skulle bli helt feil fra dette sporet kjemper garantert 4-årshoppa om seieren også her. Tilbake etter litt pause kommer 9 Victor D`Estino, og på sitt beste skal den kapable Super Arnie-sønnen være hyperaktuell.

Ramlet igjennom i et tøft V75-løp på Færjestad i den siste starten gjorde 6 Galliano, men tilbake i slag er ikke Deliberate Speed-sønnen ueffen. Litt spennende er det med Eirik Høitomt opp bak 1 Amazing News, og dersom Isaksen-traveren viser noe tilsvarende av det han gikk ved triumfen på 16.0 full vei på sørlandet i sommer skal ingen føle seg for trygge (rapporteres å trene fint etter litt pause). Helt borte er heller ikke en feilfri 5 Lovely Story, men som stort sett alle hestene til Olav Mikkelborg finner Staro Showbiz-sønnen på mye tull.

V75-4: Fryketlig mye fart i beina på flere av deltagerne i dette heftige sprintløpet, og vi forventer å få se et løp med tøft tempo på forestillingen (noe som kan gjøre sitt til at løpet kan åpne seg veldig opp). Vi velger å tro at 3 Espresso ble felt av banen i den siste starten (løst i innersporet), og at han ikke fikk en reaksjon på det tøffe løpet i den nest siste starten slik vi fryktet. Super News-sønnen er brennkvikk i vei bak startbilens vinger, og selv om det står noen på innsiden som også er startraske tror vi Lars A. Kolle inntar føringen med 4-åringen.

Løftet seg mange hakk nå på slutten har 2 Scotch And Caviar gjort, og forutsetnignene for Lundstrøm-traveren kan ikke bli bedre enn de er på lørdag. Vi har blitt fryktelig imponert av 10 Mr. X.F. Royal, og selv om 3-åringen står litt tøft inne i løpet på pengene tror vi på en fremskutt plassering. Sprint er nok ikke den optimale distansen for Hamre-traveren, men overpace kan sørge for at Mr. Commissioner-sønnen kan komme inn i matchen.

V75-5: Vi støter her på dagens mest åpne løp, og det er bare å krysse i vei så langt lommeboken rekker. Vi tror Gunnar Austevoll sikter inn føringen med 6 Ra Tina, og selv om motstanden er litt skjerpet kontra de siste løpene til Lauvin-datteren, tror vi 6-årshoppa skal ha en fair sjanse til å holde unna helt hjem. Det ble en alt for tøff innledningen i den siste starten, men vi syntes Kingsrød-traveren holdt klart godkjent til fjerde på 30.5 full vei. En lav 29-tid er trolig innen rekkevidde på lørdag, og da skal i så fall de der bak slite litt for hente henne inn.

Spilleforslag
Til V75-løpene på Jarlsberg har vi satt opp fire spileforslag på hhv 162, 486, 972 og 2320 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Jarlsberg
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Jarlsberg på NRK2 kl. 18.00-18.45 på lørdag!

Kommentarer til denne saken