Klikk her for å se våre V65-forslag.

Utviklingen de siste årene med alt for mye sprintløp og en varmblodsrase som etter hvert har blitt veldig preget av ”early speed” har gjort sitt til at vi alt for sjelden ser hester som kan levere overdådige prestasjoner over lengre løp, men noen unntak finnes fortsatt.

En type som har vist seg å sette veldig pris på distanser lengre enn 2100 meter er 7 Super Challenge i V65-4 i kveld, og selv om han aldri har vært ute over velvoksende 3140 meter er vi ikke i tvil om at den ekstremt sterke Super Arnie-sønnen ikke finner den distansen for lang. Vi har fortsatt til gode å se at 5-åringen har vært ekstremt trøtt i målgangen i sine feilfrie løp, og etter den superfine innsatsen til sølv på flotte 15.6 full bak Bullchip i et V75-løp i den siste starten etter litt pause, har vi vondt for å kunne se at noen skal kunne tukte Hamre-traveren ved denne anledningen.

Helt nydelig inne på pengene i dette løpet, og vi mener således at det er ned en liten klasse denne gangen. Tapte kun for svært gode Orali i sitt nest siste langløp, og det finnes ingen hester som er i nærheten av et slikt kaliber i dette løpet. Litt sjanseartet innerspor, men vi regner med at makker Frode Hamre løser den floken relativt tidlig. En viss galopprisiko finnes, men i følge treneren skal ikke sjansene for at det skal bli feil gangart være spesielt store. Vi tror han maler dagens konkurrenter i stykker siste 1200, og vi var vel i grunnen aldri i tvil om bankervalget denne onsdagen.

Vår rangering: A: 7 B: 1-6-11-8 C: 5-13-2-4 D: 9-10-15-3-14

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (artikkelen fortsetter under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V65-1, 1100 meter autostart
Vi har en ekstremsprint for noen av våre bedre varmblodshester å se frem til i innledningen, og her kommer det til å gå unna. Det er naturlig nok flere av dagens deltagere som er ute etter føringen i dette løpet, og da ser vi for oss en fryktelig heftig startside. En som kan profitere på en meget luftig åpning er 8 Enzo, og da synes vi Killingmo-traveren er vel lite spilt med sine lusne 8 %! Vunnet to av to forsøk i denne typen løp tidligere, og 8-åringen er jo da også fryktelig effektiv på en kortspeed med løp i rygger.

Vi er slett ikke sikre på at 6 S.J.`s Gold inntar føringen i løpet, og med en forventet steintøff åpning i beina er vi litt redd for at det kan bli stive bein siste 100. Selv om distansen kun er 1100 meter melder melkesyra seg fortere på en ekstremt kort distanse i forhold til ved en ordinær sprint, og Malmin-traveren har vel vist ved nok anledninger at han ikke lenger er typen som tauer et felt rundt om (lett for å spytte bittet siste biten uansett tempo underveis). Vi snakker da etter vårt skjønn om en overspilt 75-prosenter, men uten vinnersjanser er selvfølgelig ikke den etter hvert aldrende traveren (vist hyggelig form i de tre siste startene).

Hesten i første rekke å overfly ned startsiden for favoritten er 3 Uppercut Flevo, og det kan bli vanskelig nok. Enorm fart i beina på sistnevnte, og med dokumentert form i kroppen skal Tap In-sønnen krysses tidlig. Et uromoment er innersporets 1 Energy Ås snakk om i årsdebuten, og uten at vi har stålkontroll på sprintferdighetene til Dream Vacation-sønnen kan aldri hester fra stallen til Bo Westergaard regnes helt bort. Helt iskaldt er det heller ikke for 7 Joker C.N. som viser en oppadgående formkurve i regi dyktige Per O. Midtfjeld, mens fartsfyllte 5 Ramona`s Express er den siste vi krysser av for på vårt store system.

Vår rangering: A: 8 B: 6-3-1 C: 7-5 D: 4-2

Annonse: Øivind Grøstad har jobbet fram et helt sykt objekt i V65-4 på Bjerke.

V65-2, 2140 meter voltestart
Vi støter på et litt småekkelt tidsløp for kaldblodshester fordelt over hele fem distanser i den andre avdelingen, og vi tyr til bred gardering. Vi hadde ikke fått med oss at 3 Tidrande hadde vunnet en lokalkjøring på 34-tallet (ikke lett å ha kontroll på alle disse løpene) forut for den siste starten, og i det løpet i Skien ble det en sikker seier på enkle 36.3 etter en kjapp avslutning på løpet (åpnet i 38-fart). Det var snakk om en fin type som trolig vil bli veldig bra på sikt, og når kretsen rundt hesten mener at en lav 33-tid er innen rekkevidde allerede setter vi 22-prosenteren i spillet fremst.

Det har vært litt stang ut for 10 Gylden Tina nå på slutten, men noen fare med formen er det neppe. Likte ikke helt en hard bane sist, og da endte det i galopp midt i den siste svingen ved fjerdeplassen på fine 29.9 full vei. Ekstremt mye fart i kroppen, og selv om det aldri er helt enkelt å hente inn lange tillegg synes vi Haakenstad-traveren skal tilmåles solide vinnersjanser.

En oppløftende debut til seier på 30.9 full vei i regi Kjetil Helgestad leverte 12 Tord Viking (gikk veldig fort siste 600 i det løpet), og den kapable Spikeld-sønnen er neppe noe dårligere til kveldens dyst med det siste løpet innenfor vesten etter lang pause.

Oppløftende treningsrapporter kommer 5 A.B. Rusken ut med etter litt pause, og vi synes 15-prosenteren i spillet står veldig interessant inne i dette løpet. Kapasiteten er udiskutabel, og da krysser vi tidlig. I rivende utvikling er 9 Myklejenta, og selv om hun står litt tøft inne i løpet tør vi ikke avskrive henne av den grunn (vunnet sprettlett de to siste gangene, og fartsressursene virker til å være enorme).

Langtfra stabil er 11 Nygaards Thea som kommer tilbake etter litt pause (Jan R. Mjølnerød har dog hestene alltid vel forberedt), og når den lovende 4-årshoppa blir litt mer voksen kan det bli riktig bra.

Vår rangering: A: 3 B: 10-12-5-9-11 C: 13-8-1 D: 2-15-14-7-4-6

V65-3, 2100 meter autostart
Vi er rimelig trygge på at vi har plukket vinneren på våre fire utvalgte i den tredje avdelingen, og en naturlig favoritt i sitt comeback må svært kapable 6 Panter Neo bli. Treningsrapportene er gode, og på en arena 4-åringen har vist seg veldig stabil på tidligere i sin karriere (tre feilfrie løp på rad i fjor) er det snakk om hesten å slå i en feilfri utgave.

Tilbake etter lang pause kommer også 5 Vegas Yankee, og selv om hesten i følge Per Oleg Midtfjeld skal kjøres på sjanse (og da kan han fort sitte fast) tør vi ikke avskrive ham av den grunn. Viste litt sviktende stridsmoral på slutten av fjoråret etter noen tøffe løp i innledningen på karrieren, men en god vinterpause med mye trening kan ha gjort godt.

Fra Danmark dukker svært dyktige Gordon Dahl opp med 3 Pedro, og dette skal etter sigende være snakk om en hest som har fryktelig tunge avslutninger å by på. Karakterboken er veldig fin, og da er 4-åringen snakk om en opplagt gardering. Overflydd ned startsiden blir trolig 1 Running Lindy, men det trenger ikke å bli helt feil i et løp som trolig vil åpne seg opp til slutt (veldig kvalitetsforskjell på hestene her). Strålende avslutning via sporene til tredje på 17.5 full vei fra køplass i den siste starten, og dette er snakk om en hest vi liker skarpt.

Vår rangering: A: 6 B: 5-3-1 C: 2-7-8-11 D: 4-10-6

Nettavisens V65-forslag til løpene på Bjerke kan du få levert her.

V65-5, 1640 meter autostart
Et flott sprintløp for kaldblodshester venter oss i den femte avdelingen, og vi tror hestene i de fineste sporene gjør opp om den gjeveste sjekken. Best på kapasitet tror vi 6 Veiset Mina er, og i en feilfri utgave tror vi fjerdevalget (kun markert på hver femte kupong) er snakk om en vinner. Amatørmessig av Geir V. Gundersen å prøve å begi seg inn i tetkjøringen med startkatapulter som Mille Mollyn og Engesve Odin som kom utenfra i knalltøft lag i den siste starten, noe som resulterte i en galopp. Full stopp ut i oppløpet i en rygg som ga seg etter det, og vi synes innsatsen uten å få premie på fine 29.3 var mer enn godkjent (klart enklere i mot i kveld).

Tilbake etter litt pause kommer startkjappe 3 Høvåg Loke, og på full form står ikke Bokli Eld-sønnen tilbake for noen på kapasitet i dette løpet. Treneren har alltid hestene vel forbredt, men vi syntes 4-åringen har vist litt sviktende stridsmoral siste biten ved flere anledninger (og da skal han ikke være favoritt med sine 60 %).

Nydelig til i løpet står 2 Bakkeli Grim, og hvis vi ser bort i fra den siste innsatsen (var etter sigende syk) har 6-åringen vist veldig fine takter. Vi tror ikke 1 Skogbryn Røsten (satt litt fast sist) kan forsvare sitt innerspor, men med luker til slutt er det ikke utenkelig med seier. Vi syntes ikke en del spilte (28-prosenter) 8 Seier Kongen ligner noen sprinter, og fra et dårlig spor setter vi Mjølnerød-traveren ned som C-hest på vårt store system.

Vår rangering: A: 6 B: 3-2-1 C: 8-10 D: 7-5-9-11-12

V65-6, 1640 meter autostart
Et heftig sprintløp for varmblodshester avslutter denne rebusen, og etter rapportene fra Bo Westergaard å dømme skal 3 Photo Bear dreie seg om en klink vinner. Hoppet seg vekk før bilen slapp feltet i debuten for dansken, men etter sigende en strålende opphentning til andre (men var disket) etter den fadesen. Vi opplevde dog S.J.`s Photo-sønnen som en hissig nervebunt i starten på Bjerke i mai i fjor ved tredjeplassen på 15.2 full vei, og vi kan ikke gi noen garantier på et feilfritt løp (og da tyr vi til noen garderinger på våre to største spilleforslag).

Vi synes 2 Zippe Chip var mer enn godkjent ved fjerdeplassen på fine 15.8 i Skien i et V75-løp fra en iskald utgangsposisjon (tolvtespor) i den siste starten, og med langt bedre forutsetninger i kveld må det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse. Gordon Dahl har også med seg 7 Mathias Møllegård opp fra Danmark, og når det ble seier i årsdebuten på 16.2 full vei tror vi ikke 7-åringen er noe dårligere i kveld (og da får han en plass på vårt store system på tross av et spor litt langt ute). Ikke all verdens form på de norske deltagerne i dette løpet, og vi blir veldig overrasket dersom vinneren nå ikke er nevnt.

Vår rangering: A: 3 B: 2-7 C: 1-6-10 D: 11-5-4-8-9-12

Spilleforslag
Til V65-løpene på Bjerke har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 96, 384, 768 og 2028 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 18.00 (løp 1-6)
V5 kl. 19.00 (løp 4-8)
DD kl. 19.18 (løp 5-6)

Kjøp en bong og se løpene fra Bjerke på NRK2 kl. 19.20-20.10 i kveld.

HTML EMBED