Voldsomme penger i omløp

Blixtsnabb og kusk Gunnel Fredriksson etter seieren i kvalifiseringen til DNT's femårsløp for to uker siden.
Blixtsnabb og kusk Gunnel Fredriksson etter seieren i kvalifiseringen til DNT's femårsløp for to uker siden.

37 millioner venter en eventuell alenevinner, mens Nettavisens V75-bankere jakter gedigne førstepremier i lørdagens V75 fra Drammen.

Sportspills meny lørdag:
V5 Drammen lørdag: Hamre har V5-bankeren
V65/V5 Leangen: Herlig kveldsmeny i Trondheim
Tippetips: Ny 12-er i dag?
Spill her: SuperLotto og Gull-Lotto samme kveld!
Serie A: Lørdag starter Italia, les vår forhåndsanalyse

Det er altså hele 37 millioner i vente på en eventuell alenevinner til lørdagens V75-løp i Drammen, der to store femårsløp for kaldblodshester er de sportslige høydepunktene i omgangen. 250 000 kroner venter vinneren i V75-3 som er DNT's 5-årsløp for hopper, mens gedigne 500 000 kroner venter vinneren i V75-6 som er den åpne klassen i DNT's 5-årsløp. Kvalifiseringene ble kjørt for snaue to uker siden og vi spiller banker i begge femårsløpene.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksenFørst ut er 12 Lidå Ø.K. i V75-3 som altså er hoppeavdelingen. I hoppeavdelingen ble det kun kjørt en kvalik og Lidå Ø.K. ble ikke bedre enn nummer fire i kvalløpet. Men da hadde håpet også lagt inn en svært tapsbringende galopp midtveis i løpet (var på vei til tet på det tidspunktet) og lørdag varsler Tom Erik Solberg justering av sjekken. Tom Erik Solberg trives ekstra godt når det er mye penger å kjøre om og vi er ikke det minste i tvil om at 12 Lidå Ø.K. er den beste dama i V75-3 og bankerspiller i både V75 og V5.
Rangering V75-3/V5-5: A: 12 B: 10-1-2-6-11 C: 9-7-3-4-8-5

Reiser ikke forgjeves
Gunnel Fredriksson reiste 120 mil en vei for å kvale inn 1 Blixtsnabb i den åpne avdelingen og det gjorde hun helt rett i. Til tross for et tøft løp i dødens, var Blixtsnabb en bunnsolid vinner i sitt kvalløp og med tanke på at det var hestens tredje start i år, er det ingen grunn til å lure på at hesten kan ha enda mer å gå på. Det tror vi faktisk ikke hesten trenger, for gjentar Blixtsnabb prestasjonen fra kvalen, så taper han ikke dette løpet.

Tre hester står alene på strek, og ingen rygg er bedre å gå i enn 1 Blixtsnabb. det betyr garantert tidlig tetkjenning ved feilfri avgang, og da skal de stå tidlig opp fra tillegg for å utfordre. I en ellers svært krysskrevende V75-omgang fra Drammen, spiller vi to bankere denne lørdagen og 1 Blixtsnabb står da følgende alene på kupongene i V75-6.
Rangering V75-6: A: 1 B: 10-6-5-15-3 C: 4-11-14-12-11-7-8-9-13-2

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksenTeten avgjør?
I V75-1 som er et løp i hoppedivisjonen, tror vi tetkampen kan avgjøre og vi har bra tro på at Kristian Malmin kan forsvare sitt innerspor med 1 One By One. Litt rusten programrad er det på hoppa nå, men lørdagens oppgave er ikke spesielt tøff.

2 Sanna Bob satt bom fast sist og skuffet kanskje litt i Bergen nest sist. Var imidlertid strålende toer bak Dreaming Princess i Bergen tredje sist og har en flott oppgave på papiret lørdag. 5 Miss Young har utviklet seg voldsomt i det siste og gjorde en gnistrende sisterunde til seier i Bergen sist. Fra spor fem utfordrer Miss Young om tet og kommer hun dit, blir hun vrien å slå i nåværende forfatning.

Vi står på tre hester på samtlige spilleforslag i V75-1, vel vitende om at 7 Warrawee Lizzy holder kanonform (men spor sju er mildt sagt tungt i Drammen) og 3 Run For Gold varslet form sist. Men pengesekken vår er som kjent ikke utømmelig og da tror vi det skal holde med tre hester i V75-1.
Rangering V75-1: A: 1 B: 2-5-7-3 C: 8-11-12-10-9-4-6

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.

V75-2 - Varmblodshester - Bronsedivisjonen - 2100 meter autostart.
Lite spilte 3 El Jaros blir vår frekke tipsener i V75-2. Gunnar Austevoll tror på tet og melder at han skal sitte der om han kommer foran. Vi tror Gunnar får tet og selv om hesten kanskje er aller best på sprint, kompenserer 800-meters banen Drammen mye for det og El Jaros er kanskje et av lørdagens mest interessante objekter.

8 Bonjovi B.R. har ikke tur i sportekningen, men er samtidig en tøffing og selv fra spor åtte (og muligens dødens), syns vi Tjomsland-hesten er et hett seiersobjekt her. Folkehesten Klosterskogen 9 Osceola pådrar seg mye spill. Femåringen holder fortsatt solid form, selv om hesten kanskje ikke er like vass som han var for noen måneder siden.

Vi står på disse tre på de to minste V75-forslagene, mens vi på det største også betaler for 5 Arc Va Tout som er tilbake etter et par måneders pause.
Rangering V75-2: A: 3 B: 8-9-5 C: 1-6-7-12-2-4-11-10

V75-4 - Varmblodshester. Grunndivisjonen. 2100 meter voltestart.
Meget svak klasse på V75-4 og her kan det smelle. 3 Love Spin og Tom Erik Solberg blir vårt småfrekke vinnertips, all den tid vi tror hesten kan få tet.

1 Prince Va Bene imponerer kanskje ikke alltid, men spor en, Eirik Høitomt og middels motstand er klare plussfaktorer. 9 Ringo Star M. vant til nesten 20 ganger pengene i Årjäng i sin siste start og skal jo duge mot denne gjengen her. Hardt betrodde 10 Amarone slo et svakt felt på Biri i sin siste start. Spor ti og bakspor i Drammen trekker kraftig ned her.

Disse fire får plass på vårt minste V75-forslag, mens hestene 2 Darcy Classic, 6 Ideal Va Bene og 7 What A View får plass de større forslagene.
Rangering V75-4/V4-1: A: 3 B: 1-9-10-6-2-7 C: 4-5-8-11-12

V75-5/V4-2 - Kaldblodshester - 2100 meter voltestart.
Klar fordel strekhestene i dette kaldblodsløpet som er skrevet ut over tre distanser. Vi innbiller oss at en feilfri 3 Spang Molvin vinner dette. Hesten viser voldsom fart mellom galoppene og klarer Ole Johan Østre å lose hesten feilfritt ut fra start er mye gjort.

4 Philip Rex falt blytungt som 1,3 oddser som storfavoritt i et V75-løp på Klosterskogen i sin siste start. Ville ikke søke fremover den dagen og fikk helmaks som tredje. Fra en flott utgangsposisjon kan det bli revansje direkte lørdag. 1 Gandolf blir spillefavoritt, men Sagholen-hesten hadde nok tapt for Moe Kringsjå sist på biri om ikke denne hadde galoppert. Gandolf kan nok vinne, men skal vel ikke være favoritt her.

Disse tre hestene får plass på de to minste V75-forslagene, men på det største tar vi med ytterligere fire hester. 9 Vestpol Dronninga (radikalt forbedret sist), 13 Pingo Ø.K. (stadig fremgang, men 40 meter på gode strekhester er tøft), 6 Ulan Bator (kan kjøres på sjans nå) og 10 Tomtegubben (kun på mistanke og gammel storhet).
Rangering V75-5: A: 3 B: 4-1-9-13-6 C: 10-2-7-11-8-5-12

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksenV75-7/DD-2- Varmblodshester. 2100 meter autostart.
En sportslig og spillemessig perle avslutter lørdagens V75-omgang når tolv flotte hester skal ut i Sølvdivisjonen. Slik 3 Rafolo opptrer om dagen, må vi nesten sette hesten først. Har regelrett lekt med en hest som Sejr Gammelsbæk i sine to siste seiersløp og selv om det kanskje ikke blir tet lørdag, har Rafolo vist at han tåler å gjøre mye selv. 

5 McSteamy er muligens beste hesten i feltet, men har vært strøket siden sist og holder således litt usikker form. Også McSteamy er i stand til å vinne et slikt løp fra dødens. 1 M.T. Good Looking lekte med deler av norgeseliten for hopper sist lørdag på Sørlandet. Fra spor er taktikken gitt på lørdag, men hun møter knallltøffe konkurrenter lørdag.

8 Photo Va Bene var utrolig tapper toer fra dødens på meget gode Denver i sin siste start og kan få et "snilt" løp lørdag. sammen med vår frekke V75-banker fra Bergen travpark for fjorten dager siden, 4 Zarbara Boko, hører de hjemme på bongene.
Rangering V75-7: A: 3 B: 5-1-8-4 C: 9-11-7-6-10-12-2