Vorspiel med Brækken

Izon Rags og Noralf P. Brækken.
Izon Rags og Noralf P. Brækken.

Hyperkapable Izon Rags blir vår klare V5-banker når Leangen byr opp til fest lørdag.

Sportspills meny lørdag:
V75-tips og analyser:Vi går for Teddy Gutten Støen
Oddstips 1: Nå er det dags for QPR
Oddstips 2: Rennes burde vært favoritt
Dagens oddsdobbel: Burnley var ikke ferdige
Tippetips: Liverpool kan ikke stoles på
Premier League: Oversikt skader/karantener

Leangen byr opp til fest lørdag. Norsk Rikstoto byr på dobbel sjuerpott til  V75-omgangen. Det innebærer at Rikstoto putter tilsvarende beløp i sjuerpotten som det vil ligge ved spillestopp. Ved en antatt V75-omsetning på for eksempel 15 millioner, vil det da være 3,6 mill i sekserpotten i en ordinær omgang. Med dobbel sjuerpott vil det da være 7,2 millioner kroner i sjuerpotten og det innebærer strålende forutsetninger for spillerne. Men før den tid skal det også handle om V5 og det skal handle om Noralf Brækken.

Dønn overlegen på kapasitet
Det er ihvertfall helt udiskutabelt at 3 Izon Rags er dønn overlegen sine konkurrenter i V5-1. Med bare tre strekhester i volta, øker sjansene betydelig for feilfri avgang og uten tull og tøys så taper ikke Izon Rags V5-1 lørdag. Vår soleklare V5-banker.
Rangering V5-1: A: 3 B: 1-6-5-4 C: 2-7-10-9-8

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


V5-2 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Kapasitetshesten 2 Remix blir stor favoritt i V5-2, men det opp en klasse for fireåringen lørdag og da velger vi å spekulere litt.

5 Hammer Stjernar går ned en liten klasse lørdag og har vist at han duger godt de dagene han legger godviljen til. 4 Åsajerka har ikke vist mye i år, etter en bra treårssesong, men trener Ola Martin Aasen varsler om ei hoppe som er forbedret i trening. Sammen med pausehesten 1 Spang Jerkeld får hun plass på våre forslag.
Rangering V5-2: A: 2 B: 5-4-1 C: 3-7-10-6-8-9

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.


Må spekuleres
Med ca 750 000 kroner omsatt i V75-spillet fredag formiddag, er det mye som tyder på at 3 Mr. X.F. Royal blir omgangens største V75-favoritt. Nuvel, sier jeg. Har hesten virkelig imponert i det siste? Jeg synes ikke det. Så er det jo slik at hvis Lars Anvar Kolle makter å overfly 1 Triple Crown fra start, så er det ikke lett å se hesten tape.

Men jeg er svært usikker på om Mr. X.F. Royal makter å overfly 1 Triple Crown og skulle Gunnar Austevoll makte å forsvare teten med meget formtoppede Triple Crown, så må det være fordel nettopp Triple Crown. Så er det denne 12 Rafolo da, hvor god er egentlig denne hesten? Til tross for spor tolv, så betaler jeg for hesten på samtlige forslag. Det lange oppløpet på Leangen, må være en klar fordel for Rafolo.Tre hester skal normalt vært heldekk i en ujevn V75-1.
Rangering V5-3: A: 1 B: 3-12 C: 7-6-11-5-4-8-9-10 D: 2

Helt andre forutsetninger nå
14 Røste Lill
var nesten helt uspilt når hun detonerte en bombe i et V76-løp på Bjerke 12. november og lett holdt unna for storfavoritten Ulsrud Tea. Den samme Ulsrud Tea som på tirsdag viste at storformen er på hell og det setter også prestasjonen til Røste Lill i et litt annet lys. Sist var det tet hele veien, nå er det 40 meter tillegg, men motstanden er ikke skarp, så vi setter hoppa først.

Henrik Kulblik produserer fine travere på løpende bånd, og i dette løpet starter han med 2 Finnskog Oda. Fra strek blir det garantert et fint løp og i et løp som er svært vanskelig å lese (hvor gode er 1 Bogvinna og 3 Liza i slike omgivelser), synes vi Kulblik-hoppa er den beste fra strek (verd å merke seg at Edvard Kristiansen bak Liza mener han sitter bak den beste strekhesten),

12 Madicken undervurderte jeg sist, og det ble kostbart (22.11). Hoppa gjorde et kanonløp for Edvard Kristiansen. Lørdag setter treneren Roar Walsøe seg opp igjen. Hun er tøff denne dama, og tåler å bli brukt underveis.
Rangering V5-4: A: 14 B: 2-12-3-10-1 C: 6-11-5-4-8-9-7-13

Burde vunnet sist
4 Tender Love
var også en av de hestene jeg vurderte et bankerspill, men jeg synes hoppa burde vunnet på Bjerke sist for å få fullt godkjent. Lørdag er det litt enklere imot, men jeg velger likevel å gardere.

Lite spilte 3 Sweet Commander går opp noen klasser kontra sine siste løp. Men det er en riktig fin type dette og strekhester er alltid verd å vise ekstra oppmerksomhet i slike løp. Skrellkusk og formkusk Gunnar Austevoll er kusk lørdag. 14 F.X. Pips skuffet betydelig sist, men manglet trolig løp i kroppen. Hoppa til Husbyn hadde vært et klart førstevalg her, men er kanskje inne i en liten downperiode. Hoppa som har gitt Nettavisens lesere så mange gleder, skal uansett på bongen.

9 Take It All Easy kommer med sterke rapporter fra Danmark og kusk Kim Pedersen er en kusk jeg virkelig liker. Under tvil står jeg på disse fire hestene på mine to minste spilleforslag, og så betaler jeg også for ustabile 8 Republique på det største V75-forslaget.
Rangering V5-5: A: 4 B: 3-14-9-8 C: 15-5-1-2-11-10-7-6-13