Wassberg og Totland skrellet

Det meste gikk oppskriftsmessig for seg under kveldens løp i Bergen inntil Tore Totland og Svein Ove Wassberg skrellet i hvert sitt DD-løp.

Solid DD-odds
Det var i kveldens DD-løp at overraskelsene kom på Bergen travpark i kveld. Først vant Tore Totland med sjettevalget Løng Håpe. De fikk et perfekt løp i annet utvendig, og i siste sving kom åpningen. På oppløpet avgjorde de sikkert foran Aprilia H. Favoritten Ulknert fikk overta føringen ut av første sving. Han trøblet tidvis med aksjonen, og inn på oppløpet mistet han travet totalt og galopperte. Mye betrodde Fodnes Corrado var tidlig fremme i dødens etter galopp. Han ble sliten til slutt og ga seg.

I det andre DD-løpet ble det et meget spennende oppgjør. Yabadabado Zon angrep på siste bortre, og koblet grepet i siste sving. På oppløpet buttet det imidlertid noe, og han måtte nøye seg med femte. Ute i banen kom fire hester, og Waterhead Girl vant sikkert etter en god spurt. Leo One ble annen etter å ha fått veldig sen åpning, og en sterk spurt. Favoritten Digital Charcoal ble overflydd fra start. Fikk åpningen i siste sving, og fullførte ok til knepen tredje. Verdt å merke seg er også at Sunflare avsluttet godt i sitt første løp i Bergen.

Dagens kusk
Svein Ove Wassberg ble dagens kusk med tre seire. I tillegg til at han vant kveldens første løp med Vulcano Transs R, innledet han med å vinne V5-1A med Torv Stjerna. Hun galopperte på startsiden og havnet sist. Etter en solid sisterunde vant hoppa relativt sikkert, selv om Alsaker Bølla forsøkte å kontre til slutt. Leoleks var god tredje etter en tung reise underveis.

For pappa Ove ble det "bare" en seier denne gangen. I løpet for de beste varmblodshestene ble det en sikker seier med Zeus etter et fint løp i annet/tredje utvendig.

Styrkedemonstrasjon
Lykkesiv sto for en skikkelig sterk prestasjon. Claus Olsen sendte henne fremover fra køen mot andre sving. De ble hengende i tredjespor til de kom ned i dødens i siste sving. På oppløpet forsvarte ledende Storler Stjerna seg med galopp, og da ble det en enkel seier for Lykkesiv. Hun hadde trolig vunnet uansett.

Favorittduoen gjorde opp
Kveldens femte oppløp ble en severdig duell mellom Kolnes Mai og Starelv Kvikk. Førstnevnte satte kraftig trykk på ledende Athena Kos på siste bortre, og overtok føringen. Mot den siste svingen kom Starelv Kvikk opp i ryggen, og på oppløpet kjempet de lenge likt. Mot mål avgjorde Starelv Kvikk, og vant med hode og hals.

Reservekusken innfridde
Rune Wiig skulle kjørt storfavoritten Lillruben, men meldte forfall, og dermed fikk Jan Ove Olsen overta oppsittet. Han gjorde ingen feil. Lady Amber stakk til tet, og ble nær sagt som vanlig stri og dro friskt avgårde. Olsen og Lillruben skygget inntil de gikk ut og overtok teten 800 igjen. Inn på oppløpet fikk de en luke, og seieren ble av det overlegne slaget.

Odd Storetvedt kunne også bokføre en seier denne kvelden. Ut av den første svingen fikk han overta teten med Mirastjerna. Tekno Kongen travet utvendig, og på oppløpet forsøkte kusk Ove Wassberg å dra utover i banen. Ekvipasjen fullførte tappert til klar annen, men Mirastjerna forsvarte seg fint, og vant med en sikker og drøy lengde.

Utbetalinger:
V5A: kr. 417
V5B: kr. 7.804
DD-odds: 364,65

Her finner du komplett premieliste fra løpene.