Gå til sidens hovedinnhold

Wiig med seks V5-favoritter

Mangeårig banechampion Rune Wiig må trolig seiersdefilere opptil flere ganger når Forus arrangerer dobbel V5.

Dette mener han selv om dagens sjanser (kilde:rikstoto.no).

Den første favoritten Wiig setter seg opp bak er 10 Eirik i 4. løp/V5a-3. Som forrige tirsdag er det 2 Løkke Faks og 10 Eirik som får flest markeringer, men Rune Wiig advarer om en favoritt i mulig fare.

-10 Eirik var ikke som best sist og jeg er litt i tvil etter den innsatsen. Han har ikke galoppert før og jeg vet ikke årsaken til at han gjorde det da. Bakspor tror jeg er en fordel siden det er auto, men sprint er nok ikke den beste distansen. Han er mer sterk enn speedig og møter hester med høyere grunnlag denne gangen. I mine øyne er han bare en outsider, varsler Wiig.

I 5. løp/V5a-4 trener championen både første og andrevalget, 4 One Hot Minute og 6 Firzow. Han mener å ha valgt den beste hesten selv, men vil ikke utelate 6 Firzow av seierskampen.

-4 One Hot Minute er behandlet i et par koder og trener fint. Han har galoppert mye og jeg blir nødt til å safe fra start. Grunnkapasiteten til 4 One Hot Minute er større enn 6 Firzows, men han er desto mer ustabil. 6 Firzow, som skal kjøres av Geir Mikkelsen, gjorde et bra løp sist og viste seg fra en forbedret side. Han skal ha gått fram med det løpet i kroppen og har egentlig en vel så god vinnersjanse som favoritten. Begge mine bør regnes på V5-bongen, vurderer Wiig.

Forrige tirsdag årsdebuterte 1 Ronald Star (6. løp/V5a-5/V5b-2) på overbevisende måte. Det var spill mot ett mål og seieren ble av det svært enkle slaget.

-1 Ronald Star har fått et perfekt spor og har god mulighet til å forsvare teten. Han imponerte meg sist, selv om seieren ble enkel. Får vi teten, vinner han igjen, konkluderer Wiig om sin aller beste sjanse i kveld.

I 7. løp/V5b-3 har vi å gjøre med den blant annet den usikre og galopplystne 3 Beauty`s General og fjellstøe 4 The Sea å gjøre. Også her har treneren valgt det usikre framfor det sikre med 3 Beauty`s General, men Mikkelsen får sjansen bak 4 The Sea.

-3 Beauty`s General gikk brukbart etter galopp sist og er på gang formmessig. Voltestart er nok ingen fordel, selv om han aldri har gått det før, og jeg må konsentrere meg om å få ham feilfritt i gang. Hvis han ikke tuller for mye, er han garderingsaktuell og fortjener en plass på bongen sammen med min andre hest i løpet. 4 The Sea står med tre strake og har gått feilfritt i hele år. Sporet skal han takle, men han taper uansett litt ut. Han går alltid bra til slutt og han skal ikke glemmes tross sitt lave grunnlag, for hesten har utviklet seg fint i det siste, opplyser Wiig.

Kjell Håkonsen trener storfavoritten 9 Torpa Emil, og kusken er optimist på hestens vegne.

-9 Torpa Emil møter langt ifra så gode hester nå som i V75 og formen skal være fortsatt veldig bra. Jeg har tro på solid vinnermulighet igjen, uttaler favorittkusken.

Dagen avsluttes med den sjette og siste starthesten 4 Hammerdown (9. løp/V5b-5). Kapasiteten til sjuåringen har alltid vært høy, men vallaken har slitt med ei skjør helse hele livet. Nå er han operert i en framkode og resultatet så bra ut med utgangspunkt i aeieren sist.

-Operasjonen har vært vellykket så langt, men en vet aldri hvor lenge det varer. Det meste av behandlingsmetoder har vært prøvd, med varierende suksess. Jeg tar et løp ad gangen, men foreløpig ser alt bra ut. Han vant enkelt i debuten, men trengte nok løpet i kroppen og er nok forbedret nå. Løpet ser greit ut på forhånd og vi kjemper normalt om seieren. Om vi ikke får teten, tåler han også å gjøre litt selv, avslutter Rune Wiig.