Wiig og Høitomt dominerte

Rune Wiig tok tre seire, mens Eirik Høitomt vant begge DD-løpene på Forus tirsdag kveld.

Mangeårig Foruschampion Rune Wiig åpnet den første løpsdagen på hjemmebanen på beste måte med å vinne tre løp.
Med Tronjatrym ble det galopp på startsiden, men ekvipasjen var allikevel tidlig å finne i annet utvendig. Mot siste sving ble angrepet satt inn, og da ledende Eskeladden forsvarte seg med galopp tidlig på oppløpet ble seieren klar. Tronjatrym hadde nok vunnet uansett.

Atlantica var en av dagens klare favoritter, og også her fant Wiig tidlig annet utvendig. Tidlig på siste langside dro de ut i tredjespor, og i siste sving overtok de føringen. På oppløpet svarte ekvipasjen sikkert opp utfordrende Highway Brodda, som fullførte bra til soleklar annen.
Princess Angelica galopperte umotivert i tet i nest siste sving. Kom bra tilbake, og kunne muligens vunnet uten den utskeielsen. Er klart spillbar fremover.

Dagens skrell
Rune Wiig ga Grace Volcano et perfekt løp i lederryggen, og gikk ut i annetspor mot siste sving. Da ledende Mr. Alex Buffoon galopperte i seierskampen på oppløpet, ble det en enkel og overraskende seier til den 4-årige hoppa.
Favoritten Wisky galopperte i utgangen av første sving, og fikk siden ikke aksjonen til å stemme.

Råsterk vinner
Timor innledet i annet utvendig, men kusk Bernt Øksnevad ville ikke la Grini Troll få dirigere i tet, og gikk tidlig frem i dødens. Etterhvert la han kraftig trykk på lederen. Grini Troll forsvarte seg meget bra, men Timor avgjorde på sterkt vis mot mål.

Solid comeback
Red Mile er en vinnervant vallak, men har slitt med skader. I fjor startet han kun en gang, og nå kom han tilbake etter pause. Etter å ha innledet som fjerde styrte Geir Mikkelsen ut i dødens på siste bortre. Inn på oppløpet skaffet de seg overtaket, og seieren ble enkel. Et riktig fint comeback.
Favoritten U.S. Funds fikk kjøre 1.18.5 første 1000 i tet, og skuffet ved å gi seg endel til fjerde på oppløpet.

Kveldens poengjakt gikk til Tombola's Wish med Svein Ove Wassberg i sulkyen. De vant sikkert etter et løp i annet og tredje utvendig.

Begge dobbel-løpene til Høitomt
Favoritten Mixen fikk overta teten ut av den første svingen. Etter å ha åpnet 1.23 de første 500 meterne, dempet Eirik Høitomt til 1.27.5 den første kilometeren. Inn i den siste svingen trøblet Mixen med aksjonen, og måtte se seg passert av Norheim Svarten. Eirik Høitomt fikk imidlertid hesten på bedre tanker, og inn på oppløpet tente han til igjen. Godt understøttet av kusken ble det en klar seier.

Aimar innledet uten rygg, men fikk snart annet utvendig. Da det gjensto en runde måtte de igjen trave i dødens. I sluttfasen stakk de unna til en enkel seier.
Arn Jaros og Barka Elden fullførte fint til annen og tredje.
Mye betrodde Vestpol Faxen måtte slippe føringen midtveis. På siste langside klappet han helt sammen i aksjonen, og brøt feilfritt.

Utbetalinger
V5A: kr. 2.447
V5B: kr. 1.422
DD-odds: 6.52

Her finner du komplett resultatliste fra løpene.