Wiig-show på Forus

Foto: hesteguiden.com

Rune Wiig har flere flotte vinnersjanser på Forus tirsdag kveld og sitter opp bak begge våre V5-bankere.

Sportspills meny tirsdag:
V65 Jägersro: Vinn eller forsvinn i Malmö
Lunsjtrav Bjerke: Frode åpner dagen!
Oddstips: Norge kan overraske

Tirsdagens travmeny fra Norsk Rikstoto er innholdsrik og det hele starter med V4 fra Eskilstuna og fortsetter med lunsjtrav fra Bjerke. Til kvelden er det dobbel V5 fra Forus og V65 fra Jägersro.

Mandag presenterte vi en strålende banker for dere i form av fjerdevalget Seval i Drammen, men dessverre fikk vi ikke betalt for det glimrende bankerspillet og måtte gå tomhendte hjem. Sånn er det å være travspiller, det er brutalt fra tid til annen, selv når man har sjokoladeobjekter.

På Forus tirsdag er det Rune Wiig som trolig regjerer ettersom champion Åsbjørn Tengsareid befinner seg på sydligere breddegrader. Og Wiig som hadde et bra åt i 2012, sitter blant annet opp bak begge våre V5-bankere.

Innleveringsfrister Forus:
V5A kl 18.30
V5B 19.40
DD kl. 20.40

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Mye forbedret i Wiig-regi
Først handler om 7 Harbour L. og Rune Wiig som dukker opp i V5-5B. Seksåringen etter S.J.'s Photo har funnet et nytt gir i Rune Wiig og etter å ha innledet med tredjeplass i et tøft V75-løp i debuten for Wiig 15/12 i fjor, var hesten glitrende sist på Forus 1. nyttårsdag. Landet på råsterke 14.4/1600m den dagen og så lysende ut i målgangen. Harbour L. kan flytte beina seg ned startsiden og selv fra spor sju er tetsjansene gode. 5 Grey Man kan bli en liten nøtt å overfly, men vi må formode at Tom Erga tar til fornuften og slipper til Wiig'en.

Det store motbudet til vår banker heter 4 Romarino, men denne utstyres med Ove Wassberg. Og med all respekt for Wassberg senior, det er et minus at den faste kusken Åsbjørn Tengsareid ikke kjører i kveld og vi tror ikke Romarino kan holde ute Harbour L. ned startsiden. Vi tror så hardt på Harbour L. i kveld at vi må teste et bankerspill på hesten som overraskende nok blir favoritt i V5-spillet.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 7 B: 4-5 C: 3-12-9-6-8-2-1-11-10

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Vinner tross sjanseartet spor
Det er ikke spesielt lett å være V5-spillet i A-spillet, men etter grundige overveielser velger vi Rune Wiig også her. Nå med formsterke 7 Gigant Nico i V5-1A. Står litt sjanseartet til spormessig i dette eliteløpet, men vi har en veldig god følelse for at det er stallkompisen 4 France Lavec L. som når teten her og da er normalt veien til tet åpen for Gigant Nico. Gigant Nico har støtt på steintøff motstand på slutten. Sist var det sølvdivisjonsfinale på Bjerke og der var hesten uheldig i sisterunden.

Nest sist hang Gigant Nico flott på svært gode Winmecredit på hjemmebanen og tredje sist var hesten solid treer i et V75-løp på hjemmebanen. Fjerde sist vant Gigant Nico lett etter et løp i køen på Sørlandet. Kun åtte hester til start i dette eliteløpet og dersom Rune Wiig mot formodning ikke fyrer av Gigant Nico fra start, får han en fin posisjon underveis. De fleste konkurrentene her liker ikke å gjøre veldig mye selv og skal ha det litt servert. Gigant Nico holder toppform og skal normalt ta seg av dette løpet. Vi bankerspiller i V5A.
Rangering V5-1A: A: 7 B: 4-2-8-1 C: 6-4-3

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-2A - Kaldblodshester. 2040 meter voltestart.
Enda mer Wiig i V5-2A nå bak 9 Kolbergs Lillefot som vi prøvde et bankerspill på under V75-løpene på 15/12 i fjor. Men vallaken måtte gi tapt for vanskelige værforhold den dagen og kom aldri til start (transporthinder). Gjorde et pangløp nest sist og vant overlegent på sterk tid. 40 meter tillegg i kveld, men i et felt som kun teller 10 deltagere blir ikke veien fram veldig strevsom. Vi tror en feilfri Kolbergs Lillefot er en vinner i dette løpet, men hesten er ikke til å stole på.

8 Grøtte Troll varslet vi kraftig for i Bergen nest sist og Djøseland-traveren sporet som vi antok hele veien da. Sist gjorde hesten et flott løp til andre fra dødens, kun gode Ulsrud Rigg ble for sterk den dagen. Grøtte Troll utfordrer vår favoritt her. 3 Røste Henrik lanserte vi som en alternativ banker sist tirsdag på Forus, men det var i betydelig enklere omgivelser enn dette. Veien til tet ligger igjen åpen her, men Røste Henrik må forbedre seg for å vinne dette. 1 Vestpol Draupner er i klar fremgang nå og viser fart mellom galoppene. Svein Ove Wassberg opp igjen i kveld og utgangsposisjonen kunne ikke vært bedre.

10 Lauvås Bild hadde vi kanontro på nest sist og hoppa innfridde. Skal hente 60 meter på strekhestene i kveld og 20 meter på vår favorittduo, det er tøft. Sammen med svært fornuftige Kristine Kvasnes (må være landets beste kvinnelige travkusk) kan det gå i et lite felt. Helt borte er heller ikke 6 Skogfaks eller 2 Årsvoll Prinsen, begge viser fin fart mellom galoppene.
Rangering V5-2A: A: 9 B: 8-3-1-10 C: 6-2-5-4-7

V5-3A - Varmblodshester. 2040 meter voltestart.
Med to løp i kroppen og klare formvarsel må vi sette 6 Bella Rose først i dette svake feltet. Står riktignok på 20 meter tillegg og har et litt uggent andrespor i volta. Men Svein Ove Wassberg fikser som kjent det meste og Bella Rose er normalt svært travsikker. Kan løse godt fra start og satt altså bom fast sist.

1 Center Forward ble tatt ned av hesten i lederryggen sist og burde vel strengt tatt vunnet. Wiig-traveren har uansett gjort to fine løp nå og holdt greit unna for Bella Rose nest sist (men da gikk Bella Rose sitt første løp etter sju måneders pause). 7 Thai Orlando tetvant en meget bedrøvelig poengjakt sist tirsdag på Forus, men hadde verken vist kampglød eller vinnersting i startene før. Nå er det tillegg og her må seksåringen gjøre mer av jobben selv. Kun tredjevalg for oss. Og nå er denne blitt strøket. Vi tar dermed med også 3 Maksi Lane på våre forslag i kveld. Vi hadde opprinnelig tenkt å stå på tre hester her.

Helt ute på kanten kan det være smart å krysse for 8 Hot to Handle (jevn og sikker og fin form), 3 Maksi Lane (kunne vunnet sist om ikke Løkken hadde blitt for ivrig i den siste svingen og står fint til), 11 Lucky Power (viste noen glimt som treåring i fjor) og 5 Gigantess (åtte ganger på trippelen på ni starter, men har aldri vunnet). Men normalt tror vi tre hester gjør opp i V5-3A.
Rangering V5-3A: A: 6 B: 1-3 C: 8-11-5-9-12-10-2-4

V5-4B - Kaldblodshester. 2040 meter voltestart.
Et meget svakt felt innleder V5B-spillet og når notorisk ustabile 3 Våler Odin blir stor favoritt, forteller det det meste. Med kun fire hester på strek, øker sjansene for feilfri avgang for den kapable Djøseland-traveren, men denne kan aldri stoles på. Vi har ingen bedre alternativer som favoritt og setter hesten først.

2 Alm Tarita fungerte ikke noe spesielt godt sist, men det var første løpet etter nesten fire måneders pause. Også Tom Ergas fine hoppe drar fordel av få strekhester. Tom Erga har imidlertid ikke vunnet løp siden 23.oktober 2012 og er ikke i slag om dagen. 9 Nordli Busa så meget bøs ut sist på Forus og satt bom fast over mål med krefter spart. Kan være med i kampen om seieren i kveld i billige omgivelser. 10 Kleppe Dolly var flink første gang ut etter lang pause 4/12 og er nok ytterligere forbedret i kveld. En av mange fine vinnersjanser for Rune Wiig i kveld.

6 Øyseira har ikke vist noe på evigheter bortsett fra det helt sensasjonelle seiersløpet tredje sist. Så farlig ut sist 500 meter fra mål, men var over 50 meter bak vinneren i mål. Med Svein Ove Wassberg opp som kusk i kveld, kan likevel hoppa være verd en gardering, 1 Hage Trygga kan være en liten fidus fra sitt fine startspor og var uheldig sist. 5 Modina holder sin fine form og er i tillegg svært travsikker. Selliken skal ikke helt avskrives i dette svake feltet.
Rangering V5-4B: A: 3 B: 2-9-10 C: 6-1-5-8-4-7-11

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
Variabel kvalitet er det også på V5A-finalen, om ikke formsterke 2 Fluberginden gjør kort prosess. Solid toer bak gode hester som Ruth Reerstrup og Temptation As i sine to første starter i ny regi og møter ingen av det kaliberet her. Men kan bli overflydd og selv om Pål Buer tok to flotte seire sist tirsdag, er han ikke mannen vi setter hele budsjettet på.

6 Nikita satt bom fast sist i det lengste sist (Olfert De Hess sitt løp) og vi har en mistanke om at Svein Ove Wassberg kan være sugen på å teste hoppa i tet i kveld, dersom han kommer dit. Nikita har kommet til mål flere ganger på slutten med krefter spart og det kan være dags i kveld. Fra vanskelige spor er 12 Dickie Dick Dickens en luring. Seksåringen spurtet fryktelig fort mot mål sist etter å ha sittet langt bak innledningsvis. 11 Lucky Double T. satt bom fast nest sist og således var det ikke spesielt overraskende at seieren kom sist. Ellevtespor er dog et klart minus.

9 Express Salt varslet vi kraftig for i en poengjakt tredje sist, men da skuffet hoppa fra tet. Sist fikk vallaken alt sydd opp og vant lett. Klart tøffere imot i kveld, men vi minner om at denne femåringen viste svært lovende takter tidlig i treårssesongen før skadeproblemer satte ham tilbake og det kan bli en fin sesong for Bjaanes-traveren om han finner tilbake til de taktene. Vinneren skal være nevnt på disse fem om ikke Eirik Sund mot formodning skulle få fart på 1 Yor De Landerije.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 2 B: 6-12-11-9 C: 1-7-4-10-8 D: 5-3

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V5-3B - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
Einar Nedrebø ble ikke helt enig med seg selv de siste 500 metrene av J.Golds løp sist tirsdag og presterte å kjøre seg fast oppunder mål (løpet som ble vunnet av Shantis Lorentz K.). Det var uansett en kraftig formbeskjed fra 4 J. Gold i hestens første løp etter over tre måneders pause. J. Gold er bra fra start, men det er en viss risiko for dødens her. At Nedrebø har den beste hesten her er vi rimelig sikre på, men det er som kjent ikke alltid slik at den beste hesten vinner.

2 Down Under bankerspilte vi fjerde sist på Forus (2. oktober i fjor) og hoppa gjorde et helsvett oppløp den dagen. Overraskende nok har ikke den Ove Kenneth Karlsen-hoppa fulgt opp den prestasjonen og vært mest på det jevne i de tre påfølgende startene. I kveld er dog betingelsene helt perfekte og hun må ha en flott vinnersjanse her. Bak disse to er det sju formløse hester på farten, men favorittduoen vår er litt sårbar så det er nesten to eller alle her.
Rangering V5-3B: A: 4 B: 2-7-5-1 C: 6-3-9-8

V5-4B/DD-1 - Kaldblodshester. 2040 meter voltestart.
Svein Ove Wassberg har en bråte med vinnersjanser innenfor V5-spillene i kveld og vi setter ham også først i V5-4B bak formsterke 3 Ulsrud Rigg. Ikke fordi det er beste hesten, men fra strek vil taktisk overlegne Svein Ove kunne lure både Geir Gudmestad og Bernt Øksnevad. Ulsrud Rigg har aldri vært bedre enn han er nå og her blir det trolig tet og deretter lederrygg (på Doktor Jaros når denne kommer).

Nevnte 4 Doktor Jaros hadde en kanonsesong i fjor og startet 2013 med seier på direkten. Gudmestad-traveren er normalt travsikker og tåler også å bli brukt underveis. 10 Sylv Spika opplevde en ny vår i høst og tok tre seire i løpet av kort tid. Fullførte strålende til sølv både nest sist og sist på Bjerke i V75. Hoppa er dønn travsikker og kan vinne dette. Svært tvilsom form holder 9 Spydermann Ø.K. som foreløpig ikke har klart å bære de 500 000 kronene han fikk for seieren i DNT's store femårsløp. Men Øksnevad-traveren viste vel litt tegn til bedring sist og lite felt her trekker opp.

11 Komnes Judo holder hysterisk form om dagen og speedet forbi både Spydermann Ø.K. og Rinde Kvikken nedover oppløpet forrige tirsdag og da må vi spandere et kryss på hesten her.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 3 B: 4-10-9-11 C: 1-7-6-2-5 D: 9