Wiigs favoritter innfrir?

Forus er favorittspillernes mekka. Det blir fort moderat utbetaling igjen, men vi tror vi kan lage god butikk av det likevel.

Klikk her for Nettavisens V5A-tips

Her kommer Nettavisen DD-tips

Det er kun på Østlandet det er nok hester til å fylle de uttallige V5-løpene som Norsk Rikstoto påtvinger banene. Når Forus i kveld arrangerer dobbel V5 tre dager etter lørdagens V75-stevne er det som å gi ris til egen bak. I fire kaldblodsoppgjør var det opprinnelig plass til 60 hester - kun 25 hester stiller på startstreken og da sier det seg selv at spilleproduktet blir svakt.

Våre to utvalgte bankere er begge trent og kjørt av banechampion Rune Wiig. De møter meget enkel motstand, og vi tør påstå at det er sikre vinnere i feilfrie utgaver.

Wiig med to3-ere
Fjorårets kriteriedeltaker 3 Flytvinn har et gaveløp i V5-3. Riktignok stiller Pål Even-sønnen på 40 meter tillegg, men det er bare to hester foran ham. Det betyr at veien frem blir "lugna gatan", og vi har veldig vondt for å se 4-åringen tape dette tidsløpet mot begredelig motstand. Kan slite litt med travet til tider, men mot denne gjengen vinner han selv om han ikke er helt på topp.

3 Alpha Town er en meget spennende nykommer i Wiig-regi. 4-åringen etter elitehoppa Small Town Girl slet med helsen på Østlandet i fjor, men de gangene han fungerte var det flott stil over hesten som vant 3 av 12 løp. Treningsrapportene er positive, og tet fra start til mål er veldig nærliggende. De som ønsker å gardere må nesten krysse alle, og da velger vi heller å spille samlebongvarianten.

Åsbjørn Tengsareid var den eneste av hjemmekuskene som vant i V75 lørdag, og som vanlig har den hardtarbeidende karen flere gode sjanser.

8 Vår Frøya blir stor favoritt i hoppeløpet tross 40 meter tillegg i V5-3. 6-åringen etter Moe Odin har speeden som sitt sterkeste våpen, og med bare syv konkurrenter i feltet bør det ligge an til fin reise - og ny spurtseier. Selvom Vår Frøya har vært stabilt god i mange løp på slutten stoler vi aldri helt på damene. De kan ofte variere i prestasjonene, og må som regel ha riktig reise. Både 5 Tangen Tina og 7 Il Flora er veldig gode når de har dagen, og vi ser ikke bort fra at en av dem kan tukte storfavoritten.

De to øvrige løpene er ganske åpne, og vi spiller syv hester i V5-innledningen samt seks i V5-4 på alle forslag.

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre spilleforslag på hhv 126, 420 og 1.260 kroner. De to største er samlebonger der vi prøver å ta V5 ti ganger.