Wollebæk på sjelden Bjerkevisitt

Foto: Ola Slåtsveen

Det er ikke ofte Tor Wollebæk er på lunsjtrav på Bjerke om torsdagene. Det tyder på seiersambisjoner. Sjekk våre V5-tips.

Det er Bjerke travbane som er sedvanlig lunsjarrangør denne torsdagen og omgangen ser slett ikke lettløst ut på forhånd. Vidar Hop sitter på tre gode vinnersjanser, men vi finner vår banker i den tredje avdelingen der er en fireårig vallak har et fint løp.

Vi snakker om 11 Hidalgo som normalt er sine konkurrenter overlegen på kapasitet. Tor Wollebæk (som holder til på Stange i Hedmark) har vunnet 2430 løp i en meget innholdsrik karriere, men de senere årene har han trappet ned betydelig på reisevirksomheten. Når 63-åringen likevel tar turen til Bjerke i ettermiddag for å kjøre Hidalgo forteller det om klare seiersambisjoner. Spor elleve er ikke gull, men Hidalgo har vist seg god i begge ender av løpene og hadde stått med tre seire på fire forsøk uten oppløpsgaloppen sist. Vi synes Hidalgo er dagens beste bankerbud og krysser kun en hest i V5-3.
Rangering V5-3: A: 11 B: 3-2 C: 4-1-12-9-5-6-7-8 D: 10

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-1 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Vidar Hop sviktet som vår V65-banker på Bjerke onsdag med en svak Thai Mahal. Men det var ikke Vidar Hops skyld og torsdag sitter altså den godeste Vidar bak flere fine vinnersjanser i lunsjen. 1 Striks blir ihvertfall vår favoritt i V5-1. Hadelandshoppa er ikke noe lyn fra start, så noe tet blir det ikke. Mot billig motstand blir Striks forholdsvis klar favoritt.

6 Tysvær Pål imponerte som vinner av et V65-løp på Jarlsberg i fjor høst, men etter den seieren har det gått i dur og moll. Torsdag er det en helt riktig oppgave. 7 Prinse Tora er kanskje feltets mest kapable og blir trolig et femtevalg. Skulle Prinse Tora for en sjelden gangs skyld holde seg på beina, er hun seiersfarlig.

10 Tinn Pålle får Eirik Høitomt som makker. Tinn Pålle går til mål og selv om formen er litt på det jevne, må han passes med Høitomt i vognen. 8 Bjørnli Ramona møter riktig motstand, men spor og usikker form trekker ned. 2 Horgen Svarten rader ikke opp seire, men utgangsposisjonen er ihvertfall fin torsdag.
Rangering V5-1: A: 1 B: 6-7-10 C: 8-2-3-5-4-9-11

V5-2 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Riktig fint spilleløøp i den andre avdelingen og vi setter 3 Cabaret Dream først når den redebuterer i Hamre-regi. Fireåringen gjorde det skarpt i Danmark i fjor høst og fra et flott startspor, kan det bli tet hele veien her sammen med gjestekusk Eirik Høitomt.

4 Eck Chili Pepper holdt koken strålende fra dødens på Biri i sin siste start og holder ypperlig form. Kommer Braaten-traveren seg feilfritt avgårde, er det vinnersjanse. 7 Tic Tac Toe hadde vi svært god tro på sist på Biri, men en vel ivrig Bjørn Steinseth kjørte da over i galopp på den siste langsiden, når seiersgrepet var i ferd med å festes. Tungt spor her, men hesten har vinnerform.

8 Opening Day gjorde en hyggelig norgesdebut på Sørlandet, men har tapt sportrekningen her. 11 Enzo Couer varslet vi for sist, med rette. Klart skjerpet motstand her, og begredelig spor.
Rangering V5-2: A: 3 B: 4-7-8-11 C: 6-1-5-10-12-2-9

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-4 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Variabel kvalitet på deltagerne i den fjerde avdelingen, men vi må teste 9 Engas Tingeling først. Hoppa til Inger Lise Solheim Engen avsluttet fint til tredje i årsdebuten (trav) på Bjerke for drøye to uker siden. Tom Erik Solberg setter seg atter opp, og motstanden er klart enklere her.

10 Rigeljerven holder hyggelig form, men det er ikke hver dag denne femåringen kjemper for fullt ut. Her er oppgaven ypperlig. 1 Huserapp kan trolig forsvare innersporet. Holm-traveren trives spesielt godt i tet og kan lede hele veien dersom formen er på plass. Bak disse er det uoversiktlig.
Rangering V5-4: A: 9 B: 10-1 C: 4-2-8-6-7-3-11-5

V5-5 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
9 High Cartier skuffet mye som vår lunsjbanker i debutløpet for Arthur Bø i Drammen for to uker siden. Det gjør oss betenkt, men mot svak motstand får hesten fornyet tillit som favoritt.

6 Novak Bi har ikke imponert i sine to første starter for Frode Hamre. Trakk seg veldig lett fra tet nest sist, og galopperte seg bort sist. Novak Bi er nok best med ryggløp, men stridsmoralen er laber. 5 Pentagon er ingen stjerne, men Tom Erik Solberg får som kjent fart på det meste, og billigere løp enn dette kan ikke oppdrives. Bak disse er det vidåpent og svikter favoritten igjen, kan trolig alle vinne.
Rangering V5-5: A: 9 B: 6-5-2-1 C: 8-7-12-3-11-4