Gå til sidens hovedinnhold

Yarrah Boko et norsk håp

Mandag formiddag dro lastebilen med Yarrah Boko om bord. Jeg kan love at hesten har sett utrolig fin ut i trening, sier trener Trond Anderssen foran tirsdagens V75-start på Jägersro, hvor en alenebong i V75 kan være verdt 30 millioner kroner.

Kilde: Rikstoto.no

Selve toppløpet under tirsdagskveldens superstevne med jackpot i Malmø er Hugo Åbergs Memorial (V75-6). På plass er 9 Torvald Palema og ikke minst norske Morten Waages 1 Beanie M.M.

Norge har ingen deltagere med, men i i Malmø Stads Pris 2010 ser det unektelig lyst ut. 15 Yarrah Boko (V75-7) skal teste kreftene sine, og etter en imponerende triumf under sommertravet på Jarlsberg, kan det med rette stilles forventninger.

V75 Jägersro i kveld, kjøp andel her!

Fornøyd Anderssen
Trond Anderssen, hestekar til fingerspissene, har feiret store fremganger i mange år. Det spørs imidlertid om han noensinne har vært borte i en mer kapasitetssterk traver enn Yarrah Boko?

- Det tror jeg ikke. Når det gjelder oksygenopptak er han i en egen klasse. Han er en maskin som dundrer på når de andre kjenner stivheten komme sigende.

- Hvordan har hesten sett ut i trening i det siste?

- Han leverte et strålende treningspass på rakbanen i slutten av forrige uke. Med halen i været og med real spenst hele veien var økta svært bra. Trond Anderssen mener selv at han sender i vei en V75-deltager i storform.

20 meter hardere ute
Sist gang Yarrah Boko var med i løp i Sverige gikk han til topps i Harper Hanovers Lopp på Solvalla. Et høyt merittert oppgjør som ble til et enkelt bytte.

- Tirsdag har han rykket opp en klasse. På Solvalla sto han på 20 meters tillegg. Nå har han hele 40 meter å ta igjen på gode konkurrenter.

- Hva med stabilitet? Er det fare for galopp?

- Nei. Jeg vet at det har tilkommet en strykning i V75-7 og at det gir Yarrah Boko enda bedre plass i volten.

På plass for å sjekke
- Selv setter jeg meg i bilen ved 10-tiden tirsdag. Det er arbeid som venter på morgenkvisten. Bilturen til Jägersro tar vel drøye seks timer, og vi som reiser er helt klart på plass i god tid før løpene tar til. Jeg synes det er viktig å være tilstede. Skulle et ønske om endringer i utstyr komme fra kusk Torbjørn Jansson, så har vi god tid til å diskutere dette sammen.

- Tror du på seier?
- Han vil levere et toppløp nok en gang, men Yarrah Boko treffer samtidig på sterk motstand. Jeg håper på seier, avrunder Trond Anderssen fra Vestre Ådal ikke så langt fra Hønefoss.

Norske spillere kan delta med spill til løpene på Jägersro Travbane tirsdag. V75 har innleveringsfrist kl. 19:10 - der bongene markeres med L4.

Stevnets første løp tar til kl. 17:00.

Kommentarer til denne saken