Yarrah, Yarrah, Yarrah!

Foto: hesteguiden.com

Det blir nok taktfaste tilrop på tråkka, når vår egen verdensstjerne Yarrah Boko entrer ovalen på Bjerke om 11 dager i OGP, men først skal han ta seg av et enkelt eliteløp i kveld. Sjekk våre V65-tips her.

Klikk her for å se våre V65-forslag.

Det er ikke til å stikke under en stol at eliten her hjemme er svært tynn om dagen, og da er det godt at vi har en hest av 8 Yarrah Boko`s kaliber å sette vår lit til i kampen mot de beste i Europa. Anderssen-traveren viste med all tydelighet at han kan rå på de tøffeste i klassen på full form ved å bli tredje i Olympiatravet på solide 11.6 full vei bak Brioni og Marshland i den siste starten, og i V65-4 i kveld skal det ikke være snakk om saken.

6-åringen er vant til svært strevsomme opplegg underveis i løpene, all den tid han ikke er noe lyn fra start (dog bedret seg betraktelig på det punktet nå på slutten), og løpet sist var intet unntak. Det skal nesten ikke være mulig å gå den tunge veien utvendig i slike omgivelser som sist, og allikevel stå på hele veien inn til en så god plassering. Det kan selvsagt spekuleres i galopp (slår på den med ujevne mellomrom), og at det tøffe løpet sist kan ha satt sine spor i negativ retning, men det blir for langsøkt etter vårt skjønn.

Klar fordel med et spor litt langt ute bak startbilens vinger (finner da sin egen rytme uten forstyrrelser av noe slag), og denne hesten er laget av meget hardt virke (har gått steintøffe løp i hele sin karriere, og vi tror bare at han løfter seg ytterligere på kraftanstrengelsen på Åby). Nei, dette løpet vinner styrkefenomenet sprettlett, og vi ser ingen grunn til å gardere, mot svært slett motstand.

Vår rangering: A: 8 B: 5 C: 2-7 D: 1-4-3-9-6-10

Fin opptur
Bortsett i fra en flott klaff på Øvrevoll-tipsene til Hans P. Eriksen på torsdag som innbrakte rundt 4500 kroner kjørte vi på Sportspill på trav nærmest blankt i forrige uke på innspilte kroner (og det er svært lenge siden sist), og da var det godt å få en opptur i går. Kurt Lerirvåg hadde nemlig en meget fin dag på tipsene sine, og totalt ble det nesten 10.000 kroner innspilt under lunsjen på Jarlsberg og til løpene på Forus på kvelden. Vi satser således på at tørken i forrige uke er et tilbakelagt stadium, og til løpene på Bjerke i kveld føler vi at vi har god oversikt.

V65-1, 2100 meter autostart
Et flott 3-årsløp for hopper innleder denne rebusen, og vinnerkandidatene er mange (og på vårt store system krysser vi da av for hele ni hester). Den undertegnede har likt best etter å ha studert de tolv deltagerne er 11 Umbra, og når treneren melder om at Korean-datteren vil vise seg frem i en klart forbedret utgave til kveldens dyst, synes vi hun er svært spennende med sine 20 % på kryssene.

Ble gitt et veldig defensivt opplegg i den siste starten (og hun hadde en del forstyrrelser på veien), og da var det ikke lett å hente all verden til slutt fra sjakkplass inn i den siste svingen ved fjerdeplassen på 19.0 full vei, når lederen la inn en siste 500 på 14.2 (siste tusen 15.8). Det så dog ut til å være en traver av rett sort dette (og hun avsluttet veldig bra ved den anledningen), og da blir Waaaler-traveren vår utgang på det store systemet.

Så langt har ikke 1 Rebella Mariella vist noe som skulle tilsi at hun skal kunne forsvare sitt innerspor, men det er meget mulig at kusk Arild Eggen enda ikke har fyrt av Stand Strong-datteren fra start (løste ikke all verden bak startbilens vinger fra et fint spor i den nest siste starten). Favoritten har gått veldig fine løp i hele år, uten å ha fått gå helt til topps så langt, men vi sitter litt med følelsen av at det ikke ”skjer noe” Tygger på uten å sprudle, men det er liten tvil om at det er snakk om den klart mest herdede hesten i løpet (og da bør vinnersjansene være gode ved klaff på løpet).

Fra Sørlandet kommer Øystein Tjomsland til start med 8 Adonai, og dette er snakk om en ukomplisert type. Satt klistret til vingen i debuten som 2-åring ved fjerdeplassen på 16.6 over en sprint, og på tross av et spor litt langt ute sitter nok Super News-datteren i en fremskutt posisjon direkte (en søster til millionæren Ocean News dette). Treningsrapportene er gode, og da skal det være snakk om en het vinnerkandidat.

Edvard Kristiansen tar turen fra Trøndelag med 2 Scream, og selv om Earthquake-datteren ble kraftig frakjørt av de to beste (dog veldig bra hester hun tapte for der) ved tredjeplassen på fine 18.5 full vei under ikke helt enkle forhold i den siste starten, tror vi på en topp vinnersjanse. Høyst trolig utviklet seg ytterligere siden den gangen, og vi synes at 13-prosenteren må krysses på alle bonger.

Det var intet spart i målgangen ved triumfen på enkle 20.4 for 10 Amarone i den nest siste starten, men den svært stammesterke 3-årshoppa kan fort vise seg frem i en kraftig forbedret utgave i regi Gunnar Eggen ved denne anledningen.

En vi ikke synes ligner en årgangstopp i denne klassen er 3 Sophies La Belle, og da snakker vi om en mye spilt 32-prosenter. Bortsett i fra vinneren Blaze Of Glory, som virket til å være en traver av rett sort var det svært slett motstand det var snakk om ved andreplassen på 17.5 full vei i den siste starten, og vi synes ikke Antonsen-traveren ga noe stålinntrykk (ingen kløpper fra start, og det var stive bein siste hundre ved den anledningen).

Vår rangering: A: 11 B: 1-8-2-10-3 C: 12-9-4-6-7 D: 5

Annonse: Grøstad/Lerum`s V65-tips til løpene på Bjerke kan du finne her.

V65-2, 2100 meter autostart
Vi satser på å komme i gjennom dette varmblodsløpet på tre hester, og en naturlig favoritt må 6 C.C. Ceventy Five bli. Stod på godt til femte på 15.9 full vei i et tøft V75-løp i den nest siste starten før han fullførte strålende til seier på 13.5 over en sprint i den siste starten, og i en feilfri utgave (trøblet voldsomt med aksjonen til slutt i den siste starten, og galoppen ligger således aldri langt unna på denne krabaten) bør det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse.

Etter langt skadeavbrekk er nå vinnerhesten 2 Cosmo M.L. på vei mot full form med et par løp i kroppen etter lang pause, og sporet i kveld er optimalt for den litt starttrege Alf Palema-sønnen. Sikret et pent opplegg underveis da, og en hest som har vunnet hele 12 av 23 løp i karrieren må krysses på alle bonger. Overtok teten runden igjen etter en veldig strevsom innledning på løpet via sporene i den siste starten, før han ble speedet ned av smygkjørt konkurrent i siste steget til slutt ved andreplassen på 16.5 på karusellen i Åmål (så langt spenstigere ut ved den anledningen kontra første gangen ut).

Veldig variabel er 9 Best Boy Augustinu, men på sitt beste legger fort Midtfjeld-traveren dette feltet på rygg. Klart godkjent til tredje på 13.6 over en sprint i den siste starten (og hesten så veldig fin ut ved den anledningen), og en finere oppgave enn dagens er neppe å oppdrive for den kapable 6-åringen.

Kraftig overflydd ned startsiden blir 1 Lincoln Frontline (og da står vi over denne gangen), og vi synes ikke 7-åringen kan få fullt godkjent for fjerdeplassen på 13.6 over en sprint på Biri i den siste starten. Tiden var bra den, men det trillet fryktelig lett den dagen, og vi synes han burde holdt Nintendo Baunehøj bak seg til slutt ved den anledningen. Vanskelig til står 8 Mavril Sas, mens de øvrige i løpet mener vi er godt over middagshøyden.

Vår rangering: A: 6 B: 2-9 C: 1-8-5-4-3 D: 7

V65-3, 2140 meter voltestart
Vi har vel sjeldent sett et svakere V65-løp enn det vi får servert i dette kaldblodsløpet, og vi kan fort få en smell. Det er dog liten tvil om at 11 Kong Gustav skyller rundt denne gjengen til slutt, dersom stridsmoralen er på topp (og angrepet times riktig). Tvilsom i psyken i fjor som 3-åring, men vi synes det var en klart forbedret utgave av Tjomsland-traveren vi fikk se i årsdebuten (og løp i kroppen har normalt gjort godt).

Slett ikke den rette flyten ved andreplassen på 32.4 over stayerdistansen ved den anledningen, men det var et helt annet taktskifte og stil på 4-åringen den gangen (åpnet og avsluttet i 28-fart). Favoritten har blitt kastrert i pausen, og det så ut til at Lome Kongen-sønnen hadde nytt godt av det.

Det går fine rapporter på 6 Jora Eld, og da får vi så se om viljen er tilbake hos den fartsfyllte 4-åringen, i regi Kjell Teigen. Var faktisk tredje i et kvalifiseringsløp til Oppdretningsløpet på Biri i den fjerde siste starten bak Dotterud Teddy (dog forsvant en del konkurrenter ut til høyre i galopp ut av den siste svingen den gangen), men i de siste løpene til Bokli Eld-sønnen har han nærmest stått stille i banen til slutt. Teten er nok innen rekkevidde fra et fint spor, og det skal bli spennende å se hva 13-prosenteren i spillet kan utrette i kveld.

Slett ingen stor stjerne er 10 Nuvre Dokka snakk om, men mot svært svake konkurrenter bør 7-årshopppa kunne kjempe om seieren i en feilfri utgave. Helt grei innsats til tredje på 30.3 over en sprint i den siste starten, og sammen med 1 Vigør (spenstig 10-prosenter dette) får Braute-datteren en plass på våre tre største spilleforslag (mens vi på vårt store system krysser av for ytterligere fem hester).

Sistnevnte var på vikende front, når en galopp felte ham fra tet ut i oppløpet i den siste starten, men formen virker til å være sterkt stigende med et par løp i kroppen etter lang pause.

Vår rangering: A: 11 B: 6-10-1 C: 12-9-5-3-2 D: 4-7-8

V65-5, 1609 meter autostart
Et heftig sprintløp for deler av kaldblodseliten venter oss i dette oppgjøret, og med en forventet meget heftig startside (og tøft tempo på løpet) med en rekke svært startkjappe konkurrenter bak startbilens vinger åpner vi opp for at speedkula 7 Amor Even kan felle samtlige til slutt.

Holdt knepent unna fra tet på 24.8 full vei i den siste starten (men denne hesten skal ikke gå i tet, og da ble det litt mer spennende en strengt tatt nødvendig ved den anledningen). Viste veldig fin form forut for den starten, og vi tror på en topp vinnersjanse. 8-åringen er således alt for lite spilt med sine snaue 16 %, og da setter vi også et DD-spill til gode odds.

Det kan bli vifteform inn på den første svingen, og det kan i så fall sørge for at 1 Lome Kongen kan forsvare sitt innerspor. Det er kanskje blitt litt tvilsom stridsmoral på 11-åringen på sine eldre dager, men kanonformen finner han i hvert fall på nøyaktig denne tiden hvert år. En tøff 18-åpning satt i beina til slutt ved fjerdeplassen på 23.0 på Biri i den tredje siste starten, mens han etter det har fått noen luftige blåsere under sal (og det kan ha gjort godt).

Det er liten tvil om at 4 Bork Odin gikk på en fryktelig smell etter at han ble kastet til ulvene i to sprintløp på slutten av 4-årssesongen (vant to løp mot eliten på 21-tallet), og vi har vel fortsatt til gode å se 6-åringen yte maks etter å ha blitt brukt litt hardt underveis i løpene som 5 og 6-åring. Nå meldes dog om at formen er på rett vei (uten å være på topp), og da skal bli spennende å se om Moe Odin-sønnen står for en forventet 18-åpning på løpet til slutt i kveld.

Normalt holder ikke 5 Zevs den samme klassen som de antatt beste, men sprintegenskapene er det ikke noe i veien med der i gården. Fikk åndenød til slutt på full vei i den siste starten etter et litt strevsom opplegg underveis, men forut for den starten sprintvant Klepaker-traveren på fine 23.5

Vi synes 8 Junior Jokern leverte et veldig flott oppløp til femte på 24.8 full etter å ha fått Zevs i fleisen inn mot den siste svingen (ble full stopp der) i den siste starten, og kanonformen fant også 8-åringen på denne tiden i fjor (sprintet bl.a. flotte 22.3 med voltestart, og fine 23.6 ved en seier på Bjerke i april). Neppe noe minus at champion Eirik Høitomt setter seg opp bak 9-prosenteren i spillet ved denne anledningen, og da krysser vi tidlig.

Vår rangering: A: 7 B: 1-4-8-5 C: 3-6 D: 2-9

V65-6, 2100 meter autostart
Det hele avsluttes med et stallmansløp for varmblodshester med svært varierende kvalitet på deltagerne, og vi er rimelig trygge på at vinneren er å finne blant våre tre utvalgte. Sporet er ikke det beste for 8 Pebbe Simoni, men det er som kjent til slutt pengene deles ut. Vunnet fire av de fem siste startene, og nederlaget i den nest siste starten kom for svært gode Anthony Boko.

Ikke noe å si på det, og vi tror den sterke 4-åringen blir svært tung å stå i mot til slutt i kveld. Ukjørt ved den siste triumfen på 18.2 full vei under ikke alt for gode forhold, og Demilo Crown-sønnen er utstyrt med en god kusk i form av Dag S. Dalen ved denne anledningen (og vi garderer ikke på våre to minste spilleforslag).

Kapasitet som overgår det meste i dette løpet innehar 1 Caribbean Ås, men 6-åringen sliter åpenbart med det helsemessige. Flott innsats til sølv på 16.7 full vei etter et tøft løp utvendig i den nest siste starten etter lang pause, før det ble galopp i den siste starten, men vi har fortsatt ikke glemt hvordan Conway Hall-sønnen dundret inn til en overlegen seier på flotte 15.5 full vei (vant vel med 60 meter den gangen) med voltestart for Gunnar Austevoll i et løp i august i fjor på nettopp dagens arena (vunnet to løp på Bjerke), og da får 30-prosenteren en plass på våre to største spilleforslag.

På vårt store system får vi også plass til 11 Samurai November, og i en feilfri utgave skal den usikre Teigen-traveren være seiersaktuell. Rundet til seier på 16.8 full vei etter grov startgalopp i den siste starten mot ikke alt for skarp motstand, men dagens konkurrenter er ikke voldsomt mye bedre.

Pliktvant etter tidlig tetkjenning gjorde 6 Neon i den siste starten (fikk kjøre 20.0 første tusen, og da var det ikke mulig å tape det løpet), men vi synes dette er snakk om en litt enkel type, vi ikke tror rekker mot de beste i kveld.

Vår rangering: A: 8 B: 1-11 C: 6-4-5-10-12 D: 7-9-2-3

Spilleforslag
Til V65-løpene på Bjerke har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 90, 360, 720 og 2187 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 18.00 (løp 1-6)
V5 kl. 19.00 (løp 4-8)
DD kl. 19.22 (løp 5-6)

Kjøp en bong og se løpene fra Bjerke på NRK2 kl. 19.00-19.45 i kveld.