Yngstemann er best

Foto: hesteguiden.com

Vi tror Derbyvinneren Wik Stjernen setter garvede konkurrenter til veggs. Sjekk våre V65/V5-tips.

Det er Jarlsberg travbane i Tønsberg som er vertskap for fredagens V65-løp og det skal også avvikles et V5-spill på Jarlsberg. Det er jevnt over fine felter og bra sportslig kvalitet på løpene og vi venter helt til V65-6 for å finne vår banker. Tre av løpene i V5-spillet inngår også i V65-veddemålet, mens de to første V5-løpene går før V65-spillet starter i løp 4.

Klikk her for å se våre V65-tips til Jarlsberg

Vi venter altså til V65-6 før vi finner bankeren. Det handler om fjorårets Derbyvinner for kaldblods, 4 Wik Stjernen. Han luftet seg mot kaldblodseliten i to løp etter Derbyseieren i september. Første gang var i Norgesmesterskapet for kaldblodshester på Sørlandet 8. oktober. Fra de bakre regioner avsluttet Wik Stjernen formidabelt og hadde kun ultraspeedige Moe Brage foran seg i mål. En måned etterpå startet Wik Stjerne på Jarlsberg, men fra et krevende ellevtespor kom aldri hesten inn i det løpet. Avsluttet uansett hyggelig til femte. Nå har Wik Stjernen hatt et par måneders pause og matches mot det anerike Lars Laumb-løpet.

Treningsrapportene er ypperlige, sprintdistansen passer perfekt og motstanden skremmer ikke (verken Moe Brage eller Åsajerven er på startstreken). Normalt spinner Wik Stjernen til tet her, det er ikke hundre prosent sikkert at Gunnar Austevoll vil sitte der, men uansett må dette være en knakende god vinnersjanse for den nyss blivne femåringen. Austevoll har allerede vunnet seks løp i 2012 og vi tror han sitter bak vinneren i V65-6. Stallkompis 5 Mørtvedt Jerkeld er trolig verst imot, men elleveåringen kommer til start med svært usikker form. Banker Wik Stjernen i V65-6.
Rangering V65-6: A: 4 B: 5-6 C: 8-3-10-7-1-2-11 D: 12-9

Klikk her for å se våre V5-tips til Jarlsberg

Høitomt styrer showet
I V5-spillet finner vi vår banker i den første avdelingen. 2 Sassy Lane imponerte ikke i debuten for Eirik Høitomt første gang ut på Sørlandet for to måneder siden til tross for fjerdeplass. En måned senere kom hesten ut igjen kraftig forbedret. Blåste da til tet fra bakspor og vant svært enkelt. Ble derfor mye betrodd i et V65-løp på Bjerke forrige onsdag, men møtte da bra konkurrenter og gjorde et klart godkjent løp til tredje. Fredag er motstanden vesentlig enklere igjen og her er det tetgaranti. Vel i tet har vi svært vondt for å se Sassy Lane tape dette løpet og bankervalget synes soleklart.
Rangering V5-1: A: 2 B: 1-6 C: 5-4-7-3 D: 8

V5-2 - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
Fin klasse på den andre avdelingen der vi har bra feeling for at 7 Borga Caprice prikker teten fra sitt springspor. Halle-hoppa vant et billig løp fra siste indre på Klosterskogen tredje sist og har stått feil til i sine to siste starter. Skulle Borga Caprice komme seg foran her, ser det ut som en bra vinnersjanse.

5 The Taste Of Energy var svært uheldig med ryggene sist, og det løpet er det bare å sette en strek over. Skuffet dog veldig fra tet gangen før og holder litt usikker form. Trener Per Gottling er imidlertid optimistisk og da skal hoppa tidlig på. Frode Hamre var ikke fornøyd med et hurtigarbeid for 1 Sparksareflyin' mandag og var litt skeptisk når vi pratet med ham tirsdag ettermiddag. Kan neppe forsvare innersporet, og selv om fireårshoppa var fin i seiersløpet sist, har vi ikke like god tro på henne her (ble også strøket fredag morgen).

Løp i kroppen har trolig gjort godt for 3 Sylvia Zone som fulgte fint med fra lederryggen i Norgesdebuten. Startsporet er også fint. 6 Beak's Princess galopperte som pigg midt på oppløpet nest sist, men sprudlet ikke sist. Hoppa er ujevn, men bra på sitt beste. 4 Gany Dame vant et meget svakt lunsjløp forrige torsdag og møter klart skjerpet motstand her.
Rangering V5-2: A: 7 B: 5-3 C: 6-4 D: 9-8-2

Annonse: Øivind Grøstad klemmer til med en frisk 12-oddser allerede i V65-1 på Jarlsberg

V65-1/V5-3 - Kaldblodshopper. 2100 meter voltestart.
Formsterke damer på farten i det første V65-løpet og under sterk tvil setter vi favoritten 1 Eldpia først ( i mangel av andre). Niårshoppa gjorde en sinnsyk opphenting etter galopp sist og var strålende i det seiersløpet. Til tross for kun to hopper fra strek vurderer vi likevel galopprisikoen til å være høy. Men feilfritt blir ikke hoppa lett å fange.

8 Balderina har trukket et flott startspor og får trolig en pangstart her. Blir det ikke dødens, er Mikkelborg-hoppa under kraftig utvikling nå, selv om sprint trolig hadde vært å foretrekke. 6 Frøyu Tuva er muligens den med størst kapasitet i dette feltet, men tre disk på rad med etterfølgende prøveløp er naturligvis betenkelig. Feilfritt kan hun fly rundt dette feltet. 2 Holt Gleda er klart forbedret og overrasket med sterk og solid seier sist. Hoppa har begynt å kjempe nedover oppløpet nå og da kommer også fremgangene.

3 Komnes Lydia var storveis første gang ut i ny regi. Til tross for et strevsomt løp avsluttet hoppa strålende. Se opp. 4 Gårder Eldina fikk turbo-Solberg i vogna på Drammen mandag og sprang som hun aldri har gjort før. Hoppa så ut som en ny hest og må regnes igjen.
Rangering V65-1/V5-3: A: 1 B: 8-6-2 C: 3-4-7-9-10

V65-2/V5-4 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Helskummelt sprintløp der den sannsynlige tethesten er 5 Thai Online. Vi setter 9 American Sine først. Det er fin kapasitet i denne Americanese-sønnen og dette løpet er billig. American Sine gikk et fint prøveløp for et par måneder siden, men galopperte seg bort i den eneste starten etter det. Fra niendespor blir det et fint utvendig par og vi har seierstro.

2 Glazier's Diablo var meget god i et par løp i november. Har ikke innfridd i sine tre siste løp, men varslet fremgang igjen i sin siste start. Flott startspor fredag og motstanden er ikke veldig tøff. 1 Sunray Shadow trakk seg litt enkelt fra dødens sist og har trukket et svært sjanseartet førstespor bak bilen. Vi blir overrasket om ikke Bjørnstad-traveren blir overflydd her og sprint er heller ingen fordel. 10 Kenny Pine holdt koken flott til annen bak gode Playwood S.L. sist og holder fortsatt fin form. Får hesten ligge på vent i det lengste, speeder han normalt godt.

8 Spirit Rider K. spurtet flott etter innvendig løp sist. Nå er det åttendespor med middels kusk, men hesten er bra på sitt beste. 5 Thai Online er tetkandidat og gjør noen fine sprintløp fra tid til annen. 4 Bar Story løser også bra bak bilen og kan kanskje komme seg foran, da øker vinnersjansene. 12 Korean Dior og 11 Taipan Bulwark er begge avhengig av tempo fra sine krevende startspor, men begge holder fin form.
Rangering V65-2/V5-3: A: 9 B: 2-1-10 C: 8-5-4-12-11-6-7-3

V65-3/V5-5 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
9 Gylden Tina slo til med seier direkte etter ni måneders pause i V75 sist og hoppa til Knut Haakenstad varslet storform direkte. Det var riktignok i et hoppeløp og motstanden her er skjerpet. Men med løp i kroppen og et fint startspor kan Gylden Tina absolutt legge på til to strake.

7 Garli Mollyn avsluttet flott til andre fra bakspor sist. Fra sjuendespor bak bilen, lukter det tidlig tetkjenning her og derfra biter normalt Garli Mollyn godt fra seg. Vant lett fra tet både tredje sist og nest sist og vinnersjansen må være bra fra tet her også. 2 Anders Knekten kjempet strålende fra dødens til seier i sin siste start på Klosterskogen. Fra andrespor bak bilen er Frank Lies øyensten seiersaktuell igjen.

4 Hornnes Thea bommet starten fullstendig sist og brøt. Veldig positiv første gang ut etter pause nest sist og nå setter Tom Rrik Solberg seg opp. Obshest. 6 Hågå Jo smågalopperer stort sett i hvert eneste løp for tiden, men viser fin fart mellom galoppene. Sprint passer fint. 8 Gann Min var klart forbedret sist og sammen med 12 Storsjø Frøya en av flere minioutsidere i et flott spilleløp.
Rangering V65-3/V5-5: A: 9 B: 7-2-4 C: 6-8-12-11-10 D: 1-3-5

Annonse: V75 Forus: Rolf Lerum så en lysende varming av denne hesten i V75-4 for litt siden og byr på et strålende bankeralternativ

V65-4 - Varmblodshester. Monteløp. 2100 meter autostart.
7 Dazzling Lionel har imponert stort i to strake seiersløp i monte og jager sin tredje strake seier i travritt her sammen med svært dyktige Siv Emilie Løvvold. Meget god sist til tross for dødens store deler av løpet og var helt utruet nedover oppløpet. Anita Usterud fra Nordagutu kan ha handlet en av årets monteslagere i denne Kadabra-vallaken.

Men han får trolig kamp av kapable 1 Boreas som er tilbake på norsk jord etter et relativt mislykket Frankrike-eventyr. To montestarter i Europas suverent største hestesportnasjon endte med null kroner innkjørt og dg i protokollen. Har nå fått akklimatisert seg hjemme hos Hans Christian Holm og kan vinne direkte selv om formen er uviss. Disse to skiller seg klart ut i dette monteløpet.

Ved ytterligere garderinger er det 10 King Of My Heart (går mest på det jevne for tiden) og 4 Vinyard A.L. (fin fart, men fortsatt middels ork) som peker seg ut.
Rangering V65-5: A: 7 B: 1 C: 10-4-9-8-5-6-1-2

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Jarlsberg

V65-5 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Den niårige vallaken 3 Patriot Me holder absolutt toppform og i et ujevnt felt setter vi Kolnes-traveren først. Kunne ikke ta ned lederhesten og hesten fra lederrygg sist på Biri i et lureløp, men holdt koken flott til tredje fra vekselvis dødens/andre par utvendig. Her er det slett ikke umulig at Kai Johansen kjører seg til tet på et tidlig tidspunkt og da kan det holde hele veien mot middels motstand.

9 I Wish I Could Fly leverte en flott norgesdebut for Frode Hamre i et lunsjløp på Jarlsberg forrige tirsdag. Måtte da trave utvendig for spesialsprinteren Ringo Playmate hele veien, men var med helt inn i mål og selv om fireåringen var sjanseløs på tethesten synes vi innsatsen var bra. Fredag er det litt bedre motstand og Frode Hamre mener hesten trolig trenger et par løp til før han er helt på topp. Uansett klart andrevalg og flott vinnersjanse. 4 Speedy Scarlett E. hadde en svært lovende fireårssesong, men skuffet mye i fjor. Vi savnet det rette trykket i hesten. Måtte fire for vår favoritt Patriot Me som vant fra lederryggen og siste indre i sin siste start på Klosterskogen, men holdt anstendig til sølv. Vallaken er nok best med ryggløp.

10 Hitch Hiker har ikke innfridd foreløpig for Sigbjørn Kolnes, men er grunnkapabel og vi liker denne hesten godt. 1 Memoran blir trolig kraftig overflydd, men formen er på topp (helt unnskyldt sist). 11 Ringo Playmate var lekker vinner fra tet sist, nå er forutsetningene helt annerledes fra ellevtespor. 6 L.O. Zonett Scott burde vunnet for å få fullt godkjent sist, men er i knallfom og dersom det klaffer fra sjettesporet kan en etterlengtet seier inntreffe fredag.
Rangering v65-5: A: 3 B: 9-4-10 C: 1-11-6-8-2-12-7 D: 5