Gå til sidens hovedinnhold

Yngstemann er bestemann

Treåringen er meldt frisk og kampklar og da er vinneren klar i Bergen. Sjekk torsdagens travtips til Bergen

Det kjøres travløp både i Bergen og på Klosterskogen torsdag kveld, og dermed er det gledelig nok enkel V5-omgang på begge banene. Vi trår til med bankeren direkte.

Sportspills meny torsdag:
Oddstips: Fredrikstad vinner igjen

Trav Klosterskogen: Jeppe regjerer

Lotto: Tidenes jackpotuke

Klikk her for å se våre V5-forslag til Bergen

Onsdag formiddag var Sportspill-redaksjonen i kontakt med travtrener Rolf Tvedt på Bergen travpark for å sjekke tilstanden på hans starthester innenfor V5-veddemålet på Bergen travpark.

Treneren er optimist
- Jeg tror 3 Nibley L.B. er en vinner, var den spreke meldingen fra herr Tvedt. Hesten var knakende god første gang ut for Tvedt-stallen og distanserte da en så god hest som Cosmo Marie med over 20 meter, selv etter reise utvendig for lederen underveis. Sist var Nibley L.B. merkelig svak etter et fint løp.

- Da var hesten syk, sier Rolf Tvedt til Sportspill. Hesten fungerte strålende i sitt siste jobb, og han kan flytte beina fra start. Således må det være en god vinnersjanse, tror en optimistisk Rolf Tvedt som overlater tømmene til sin meget lovende sønn, Herman R. Tvedt, denne torsdagen.

Slo gode hester
Selv om Nibley L.B. tilsynelatende står litt hardt inne i dette løpet på pengene, var det altså svært gode hester treåringen slo i sitt debutløp på Bergen Travpark 16. september, og Cosmo Marie (som altså var langslått av vår banker da) hadde blitt stor favoritt i dette løpet. Løpet er utskrevet for rekrutt/ungdomskusker og Herman Tvedt er både den beste og mest rutinerte kusken i dette løpet. Og når han i tillegg kjører beste hesten, da er bankerspillet gitt på Bergen Travpark denne torsdagen.
Rangering V5-1: A: 3 B: 7-6-11-1 C: 5-10-2-12-9-8 D: 4

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V5-2:
12 Stuve Vinn blir igjen favoritt hos spillerne, men sprint og tolvtespor er ikke optimale betingelser, og Stuve Vinn var ikke like god i seiersløpet sist som i de foregående. En favoritt i fare, etter vårt syn. Vi setter 10 Eng Støvern først. Stødig form på Hauge-traveren og klar fordel av at det er sprint igjen. 3 Drageblæsen varslet form sist, og avsluttet fortest av alle, etter å ha blitt hindret i den siste svingen.

2 Raikkonen er havnet hos meget flinke Anita Wergeland på Dalsøyra (i Gulen kommune). Anita har gjort vinnere av både Spikvalla, Krøsus og Ønas Williams tidligere. Ungheststjernen har fungert fint i flere hurtigarbeider for Anita, men var ikke som best i i det aller siste jobbet. Vi har uansett stor respekt for hestekyndige Anita, og Raikkonen er den helt naturlige outsideren i dette løpet.

11 Fodnes Corrado ble matchet tøft en periode, har fått noen ukers trening nå, og er en outsider her. Rolf Tvedt varsler om middels treningsjobb med 1 Trym, og hadde ikke seiersambisjoner når vi pratet med ham onsdag. Men husk at Trym møter vesentlig enklere selskap i Bergen. 6 Arn Jaros utstyres med Anne-Marie Mattingsdal. Tja.
Rangering V5-2: A: 10 B: 12-3-2 C: 11-1-6-8-4-7-5-9

Annonse: Rolf Lerum har spilt inn kr 45 000 i Bergen de to siste torsdagene. Ny festrank i kveld

V5-3:
Helt formløse varmblodshester møtes til dyst over 2600 meter og her er det bare å trekke i hatten. 2 Strong Little Viking har imidlertid vist tegn til form. Flott opphenting etter startgalopp og faktisk galopp ut av den siste svingen til femte nest sist. Satt i ryggen på dødenstravende Montana F.H (som vant løpet) sist, og hadde kanskje litt krefter spart. Torsdag er det ned en klasse for Førde-traveren og distansen takler Viking Kronos-sønnen fint.

7 Neven Monochrome er også på vei tilbake, flott spurt til annen sist i det ovennevnte løpet som Montana F.H vant. 8 McLaren skuffet litt første gang ut i Bergen, har hatt pause etter det (vi har ikke lyktes å komme i kontakt med treneren) og holder således usikker form. 6 Alert Ås møter litt bedre hester nå, men har til gjengjeld den beste kusken. 4 Girandola Aas trøtnet tidlig fra dødens sist, men spurtet fint over samme distanse nest sist. Svært variabel i prestasjonene.

Rolf Tvedt har ikke seierstro på 9 Just A Diamond som kommer tilbake etter skade, og tror distansen er for lang. Vi krysser likevel, for motstanden er billig. Helt sjanseløse er kanskje ikke 3 Waterhead Girl eller 5 Lacoste I.T heller.
Rangering V5-3: A: 2 B: 7-8-6-4-9 C: 3-5-1

Her kan du levere Sportspills eksperttips til Bergen

V5-4:
Motgang er snudd til medgang for Motgang. Slik er travsporten og 6 Motgang har vært brenngod i sine siste starter. Råsterk toer nest sist, og råsterk igjen fra dødens sist til seier. 2600 meter er neppe noe minus. Bankerkandidat. 2 Mos Eld galopperte trolig fra seg seieren ut av den siste svingen sist (dermed vant niendevalget Finalen). Trives med Ove Wassberg, trives garantert over 2600 meter og er første motbud til favoritten.

12 Kolbu Kasper burde jo duge i et slikt langløp, men finner ikke tilbake til taktene fra 2009. Gikk endelig feilfritt sist, men trakk seg skuffende tidlig på oppløpet. 9 Kandidaten holder heller neppe toppform, men møter overkommelig selskap. Bak disse er det ikke lett å få øye på seierskandidater i et svært ujevnt felt.
Rangering V5-4: A: 6 B: 2 C: 12-9-10-11-1-3-8 D: 5-4-7

V5-5:
To hester gjør opp i V5-finalen. 6 Valnes Alice hadde festet grepet på 3 Premance Simoni ut på oppløpet sist på Forus, men Valnes Alice rullet enda en gang over og mistet seieren på det. Her er det igjen tetgaranti for den flotte treårshoppa til Torleif Sele fra Klepp og det er naturligvis en topp vinnersjanse.

6 Valnes Alice er nok bedre på kapasitet, men opptrer altså ujevnt og er den eneste utfordreren. Bak disse er 9 Xanadu en hyggelig hest, men kan ikke slå våre to favoritter på en normal dag. 5 Britney Spur (hyggelig form), 7 Doris V. (haiket med så godt hun kunne fra lederryggen sist) og 8 Schuna Way (kan litt på en god dag) er fine premieplukkere.
Rangering V5-5: 3-6 B: 9 C: 5-7-8 D: 2-1-4

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken