Øystein Tjomsland dominerer med Dominus

Foto: Hesteguiden.com

Øystein Tjomsland har allerede bokført 32 seire på Forus i år. Tirsdag kommer det flere.

Travtrener Øystein Tjomsland har hatt en glimrende sesong så langt og står allerede bokført med 78 seire. På Forus travbane er Øystein Tjomsland kun to seire bak ledende Rune Wiig i kampen om championatet og tirsdag har Tjomsland to meget gode vinnersjanser i form av 4 Dominus (V5-3A) og 2 Tangen Eld (V5-5B/DD-2). Begge møter svært overkommelig motstand og vi bankerspiller begge hestene i hver sine V5-veddemål.

Dominus har møtt de beste treåringene i klassen både på Bjerke, Solvalla og JArlsberg og har aldeles ikke gjort seg bort. Kveldens motstand er av et helt annet kaliber og dette kan ikke Dominus tape.

Klikk her for å se våre V5A-forslag

Tangen Eld var det store skriket under V75-kjøringen på Jarlsbergs Grand Prix-helg, men måtte strekke våpen for en fenomenalt god Ramstad Loke. Tangen Eld travet glimrende 27.3/2620m ved den anledningen og normalt skal en slik prestasjon holde til seier. Før den starten stod Tjomsland-traveren med tre strake seire, og med nyladede batterier i kveld, må det være tet fra start til mål. 7 Føynland Gutten har solid kapasitet, men å ta ned Tangen Eld fra posisjonen utvendig tror vi ikke den klarer

Flere tips tirsdag:
Lunsj Bjerke:Ola tror på en montehest
Oddstips tirsdag:Thomas tror på Leeds-suksess i Ligacupen
Travtips Kala travpark : Leirvåg tror på guttene fra Bergen

I V5-1A som er et sprintløp over to distanser, ser det helskummelt ut. 1 Karmlandsstjerna kan være en morsom løsning på dette løpet. Innerspor og strekdistanse er perfekte forutsetninger og klarer rutinerte Oddvar Mæland å kjøre i trav, kan det bli tet hele veien. Svært fartsfylte 13 Jo Frøkna står kjelkete til, men er trolig overlegen fartsmessig. 7 Tangen Jill og nevnte Tjomsland blir ganske tung favoritt, men opptrådte svært uregularbart på Bjerke sist onsdag og er en favoritt i stor fare. 10 Mona knallet til med flott sprintseier i Bergen nest sist og Tom Erga har en fireåring i form av 11 Åspe Viktor. Her er det bare å krysse i vei sålangt lommeboken tillater.

12 hester møtes i en meget åpen poengjakt i V5-2A. Vi må prøve 5 Hip Hop som førstevalg. Vrakes riktignok av sin trener Geir Mikkelsen (som velger å kjøre 11 Hobo Crown), men Hip Hop var så fin i sitt comeback at vi må prøve et førstevalg, selv om fjerdespor volte trekker ned. 8 Letter Perfect står i springspor på 20 meter tillegg og kan sitte tidlig i tet, og så får vi se om stridsmoralen er tibake på denne ustabile krabaten. Vanskelige 3 Nico The Great blir favoritt i V5-veddemålet, men fra et uggent andrespor i volta lukter det startgalopp lang vei.

Ove Wassberg blir tung favoritt med nykommeren 4 You Do Kievitshof i V5-4A/V5-1B. Men championen fra Bergen Travpark har en begredelig statistikk på Forus travbane denne sesongen. På 106 kjørte løp i Stavanger, har Ove'n kun seiersdefilert tre ganger. Da skal spillerne være på vakt, og legg også merke til at Toss Out-vallaken har trukket et vanskelig fjerdespor i volta. Rune Wiig har fått den flotte fireåringen Astral Projection inn på stallen. Formen er på topp og hesten er rask fra start. 5 Ny Matador er sannsynlig tethest og lukter på en seier nå, etter fire andreplasser på de fem siste startene. Litt enklere i mot i kveld og en etterlengtet seier kan komme. 10 Lady D' Aunou varslet endelig form igjen sist og kapable 9 Quillity's Desperado får Svein Ove Wassberg som makker.

Mørtvedt Jerkeld blir tungt betrodd i V5-5A/V5-1B. Men denne sesongen har vært en gedigen skuffelse for den meritterte Lome Elden-sønnen. Vi hadde svært god tro på hesten i Norgesmesterskapet sist, men den tidligere ursterke hingsten la da av oppunder mål etter å ha ledet i det lengste. Så selv om omgivelsene er vesentlig enklere i kveld, må det stilles spørsmålstegn ved både form og stridsmoral for kåringshingsten om dagen. 1 Druasel tok imot megafavoritten Vestpol Faxen sist på Sørlandet, men galopperte midt i den siste svingen. Druasel var uansett kraftig forbedret og kusk Åsbjørn Tengsareid og Druasel har tross alt 60 meter forsprang på Mørtvedt Jerkeld fra start og formpilen peker rakt oppover. vi kompletterer bongene med kapable 5 Mixen, flinke 6 Rau Jo og raske 9 Moi Elden, og registrerer også at Geir Gudmestad er strålende fornøyd med sitt nyerverv 8 Rubin i trening.

Klikk her for å se våre V5B-forslag

Kari Anne Knutsen er en meget flink trav/montetrener som holder til på Sørlandet. Hun har ristet skikkelig liv i Kings Centaurus og nå ser det ut som hun gjentar bedriften med Oakridge Starcraft. Men siden vi har en sikrere banker (les Tangen Eld), garderer vi monteløpet. Oakridge Starcraft var ute i travløp sist, i et steintøft V75-løp. 6 Lantern har fått nytenning i monte og sammen med 8 Labella Halbak ser de ut på forhånd som de eneste reelle utfordrerne til Oakridge Starcraft i et felt med stor kvalitetsforskjell på hestene.

Annonse: Øivind Grøstad/Rolf Lerum med spennende menyer tirsdag

Hoppene gjør opp i et flott hoppeløp i V5-4B/DD-1. Kanonform holder 8 I Want Muscles, og dersom Geir Mikkelsen får kjøre i rygger i det lengste må det være en ny god vinnersjanse for den Stian Svendsen-trente hoppa. 10 Eternal O. er i kalasform, men måtte melde pass mot meget gode Montana F.H. i Bergen sist. 6 Valnes Alice opptrer variabelt og holder litt usikker form, 9 Blue Lady varslet endelig litt fremgang sist, mens 4 Lady Siem er kommet i trening til mirakelmannen Bo Westergaard. Strekhesten 1 Lady Piaf vant på flott tid sist, men har ingen fordel av distanseøkningen og droppes på våre spilleforslag.