Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX

Tromsø henger seg på Molde

Tromsø er råsterke hjemme på Alfheim og tar sin tiende hjemmeseier søndag. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Tippetips: Snur Lillestrøm trenden mot Vålerenga?

Oddstips 1: Bologna gjør jobben hjemme
Kjendistips: Anette tror på Liverpool

Tippeligaen: Oversikt over skader og karantener

Trav Bjerke: Supersøndag på Bjerke

Søndagens langoddsprogram er spredd over mange timer og består av 92 objekter. Det er kamper fra alle de store ligaene på søndagens liste og selvsagt både Tippeligafotball og Adeccoliga til kvelds. Hyperinteressant toppoppgjør mellom Manchester United og Chelsea fra Premier League er selvsagt godbiten fra Premier League, og det er selvsagt også knyttet stor interesse til oppgjøret mellom Tottenham og Liverpool, men oddsmessig er disse to kampene helt uinteressante for oss.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

På vårt første oddstips denne søndagen er spillestopp allerede kl 11.55.

Dagens langskudd
Gefle - Syrianska

Hjemmelaget er gjort til svært store favoritter i denne kampen og det kjøper vi aldeles ikke. Har riktignok hatt en periode nå med tre kamper uten tap, men før det tapte laget sju strake kamper. Syrianska har to poeng opp til kvalplassen og fire poeng opp til sikker plass og har seks kamper å berge plassen på. Nå er det kun trepoengere som gjelder, og det ser vesentlig bedre ut på skadelisten. Peter Ijeh må dessverre igjen unnværes, men han var også ute mot Kalmar sist helg der Syrianska tok en svært viktig seier. Syrianska har fæle 1-0-11 på bortebane, men med et nesten skadefritt lag synes vi 3,95 på borteoddsen lokker klart mest her.

Southampton - Birmingham
Nyopprykkede Soton er trykt ned til 1,60 hjemme mot Birmingham, og med tanke på at det skilte to divisjoner mellom lagene høres det helt vilt. Southampton har riktignok hatt en strålende sesonginnledning og er feilfrie hjemme, men det er ingen tvil om at også Birmingham er på gang nå. Viktige Zigic er endelig klar igjen i ettermiddag og til gjeldende odds, er det kun verdi i borteseieren til 4,20. Ingen grunn til å legge vekt på Birminghams hjemmetap mot Braga i EL torsdag. Laget nedprioriterte den kampen.

Dagens avslag
Manchester United - Chelsea
Det er ingen tvil om at United har imponert i sesongstarten, men vi synes United har blitt altfor store favoritter her. Det er imponerende med 3-0 hjemme mot Tottenham og 8-2 hjemme mot Arsenal, men det er heller ingen tvil om at United møtte begge disse lagene i et perfekt tidspunkt. Det er en helt annen verden å slå defensivt sterke Chelsea, som også ser klart forbedret ut nå. 1,70 på tre nye poeng United frister ikke litt, vi tror Chelsea har bedre poengsjanse enn som så.

Aalesund - Sarpsborg 08
Vi tilbys altså 1,40 i odds på et Aalesund-lag som nesten har kollapset fullstendig med 0-2-5 på de sju siste seriekampene og det kan tyde på at Europa League-kampene og cupen ikke har hatt en positiv innvirkning på Kjetil Rekdals mannskap. Sarpsborg reiste seg mesterlig etter mandagens stortap hjemme mot Rosenborg (0-6), og var definitivt nærmest alle tre poengene hjemme mot Strømsgodset torsdag, men måtte nøye seg med 1-1. Ett poeng er selvsagt for lite i den situasjonen laget befinner seg i, men vinner de denne kampen er det maks fem poeng opp til sikker plass. Søndagens sikreste styr-unna kamp.

Dagens spill
Tromsø - Strømsgodset
Hjemmelaget meldte seg på igjen i gullkampen etter den overbevisende triumfen borte mot Stabæk sist søndag og er kun seks poeng bak Molde med en kamp mindre spilt og skal blant annet møte Molde hjemme senere i høst. Per Mathias Høgmo har et helt skadefritt mannskap til disposisjon og hjemme på Alfheim er tallene praktfulle 9-2-0.

Strømsgodset fikk ikke uventet trøbbel borte mot Sarpsborg og fortsetter å underprestere på bortebane. 1-4-5 er magert og det blir ikke medaljer om ikke Godset forbedrer seg på bortebane. Pådro seg ingen nye skader eller karantener torsdag og har dermed et intakt lag. Formen viser likevel ikke bedre enn 0-4-2 på de seks siste Tippeligakampene.

Det står 4-1-0 på de fem siste tilsvarende og siden Molde vant den vanskelige bortekampen mot Fredrikstad lørdag kveld, er det kun tre poeng som gjelder for Tromsø her. Det er ni poeng opp til Molde før kveldens kamp, men Tromsø har to kamper til gode på serieleder Molde og vi minner også om at Tromsø har gjenstående hjemmekamp mot nettopp Molde 2. oktober. Norsk Tipping er ikke i det gavmilde hjørnet i dag (det er bunnodds på en rekke storfavoritter), men vi føler Tromsø er blant de aller sikreste lavoddserne. 1,50 er oddsen for Tromsø-seier, det er skuffende lavt, men vi spiller likefullt Tromsø. Kampen kan naturligvis spilles som singel, men til så lav odds må vi kombinere.

Evian - Paris Saint Germain
Lille Evian har innledet positivt og står med 1-3-1 etter fem serierunder etter opprykket fra Ligue 1. Klubben ble stiftet så sent som i 2007 og har vunnet både Nacional (nivå tre) og Ligue 2 på veien til det gode selskap. Motstanden i de fem første kampene har ikke vært veldig tøff (bortekamper mot Brest (2-2), Ajaccio (1-1) og Bordeaux (0-0) og hjemmekamper mot (Nice (1-0) og Dijon (tap 0-1) og ser vi på tabellen hittil er alle motstanderne å finne på nedre halvdel, så statistikken lyver nok noe foreløpig.

Hardtsatsende og meget ambisiøse Paris Saint Germain innledet med å tape 0-1 hjemme for Lorient, og fulgte opp med 1-1 borte mot Rennes. De tre siste er imidlertid vunnet og PSG kommer nok til å bedre og bedre etterhvert. Selv med en del rokeringer ble østerriskske Salzburg slått 3-1 hjemme i Europa League torsdag.

Hjemmelaget må unnvære Christian Poulsen til denne kampen, og et par andre spillere sliter med skader. Gode Sissoko er fremdeles på skadelisten for PSG, sammen emed Hoarau, Sakho og Bisevav. Men de store kanonene er på plass i ettermiddag og spillere som Kevin Gameiro, Pastore, Nene og Menez gir laget solid offensiv slagkraft.

Selv om Evian har bitt godt fra seg i innledningen, møter de betydelig tøffere motstand i kveld og vi tror sesongens andre tap kommer her. PSG må slite med svært defensive motstandere på hjemmebane, det blir ofte mer plass på bortebane og formen er utmerket. 1,90 på at PSG tar sin fjerde strake seier, kombineres med Tromsø-seier i kveld.

Spilleforslag 2 søndag (totalodds er 2,85 og innsats er kr 100)
Kamp 47 Evian TG TFC - Paris Saint-Germain 3,15 3,00 1,90
Kamp 59 Tromsø - Strømsgodset 1,50 3,50 5,05
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus