*Nettavisen* Sportspill.

Tromsø på sølvjakt

Foto: Rune Stoltz Bertinussen/Scanpix

Både sølv- og bronsekampen er spennende når Tippeligaen avgjøres søndag. Sjekk våre tippetips.

27.11.11 10:31

Sportspills meny søndag
Oddstips 1: Palermo jager sin sjette
Oddstips 2: Haugesund avslutter med stil
Tippeliga: Oversikt over skader og karantener

I dag spilles siste runde av Tippeligaen 2011, og de åtte første kampene på søndagskupongen er hentet fra denne runden. Så følger dansk Superliga, belgisk Pro-League og Primera Division. Alle 12 kamper går av stabelen klokken 18.00. Bonuspotten er oppe i 0.000.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Haugesund - Strømsgodset
Tippeligaen. Hjemmelaget kommer til å ende et sted mellom 5. og 8. plass på tabellen. Sterk 2-1 seier borte mot formsvake Stabæk sist helg og hjemme i Haugesund går det meste på skinner. 9-4-1 er råsterke hjemmetall og med seier her gjør laget til Jostein Grindhaug en flott sesong. Ingen spesielle mannskapsproblemer.

Strømsgodset ligger på plassen foran Haugesund, men risikerer at både Haugesund og Vålerenga passerer laget med tap her. 36 av 45 poeng er tatt hjemme på Marienlyst. Borte er det ikke noe særlig bedring fra fjorårssesongen (1-6-7). Sterk snuoperasjon hjemme mot Vålerenga sist helg til 2-1 seier. Alexander Aas er ikke med her heller. Tilsvarende oppgjør i fjor endte 2-2, nå har vi svært god tro på hjemmesterke Haugesund. H.

2. Lillestrøm - Fredrikstad
Tippeligaen. Helt uniteressant oppgjør mellom to av skuffelsene i årets Tippeliga. Lillestrøm hang bra med i Bergen sist lenge, til tross for tidlig utvisning. Grusomme 0-2-8 på de ti siste seriekampene, forteller uansett om total formsvikt på Åråsen. Både Pål Steffen Andresen og Lars Kristian Eriksen fikk rødt kort i Bergen og soner følgelig karantene her. Dog returnerer både Frode Kippe og Stefan Gislason etter karantene. 6-3-5 er tallene hjemme på Åråsen.

Fredrikstad har funnet en liten formtopp på tampen av sesongen og står med sju poeng på sine tre siste. Har vunnet fem kamper både hjemme og borte, men tallene borte er likevel ikke bedre 5-0-9. Som vanlig må noen spillere sone karantene, søndag er det Amin Askar og Joachim Thomassen som må sone.

Det står 4-1-1 på de seks siste tilsvarende på Åråsen. Vanskelig kamp dette og alle tegn synes nødvendige. HUB.

3. Rosenborg - Viking
Tippeligaen. Rosenborg er helt avhengig av at verken Odd eller Brann ikke vinner sine respektive kamper for å ta bronse og høsten har vært en sammenhengende nedtur for trønderne som har fæle 1-1-3 på sine fem siste seriekamper. Ny nedtur med 1-3 tap borte for Tromsø sist helg, og Rosenborg kan for første gang på mange år havne utenfor E-cup. 9-2-3 er uansett brukbare tall hjemme på Lerkendal. Ingen nye skader for RBK.

Viking har trolig vært sesongens store skuffelse og høster har ikke vært bra. 1-4-1 på de seks siste og spillemessig har det vært svært lite å glede seg over utover høsten. 2-4-8 er tallene på bortebane. Ingen nye skader for Viking.

Det står 4-1-0 på de fem siste tilsvarende og bortesvake og motivasjonsløse Viking tar neppe poeng i Trondheim. H.

4. Sarpsborg 08 - Odd
Tippeligaen. Ingen tvil hvem som har noe å spille for her. Hjemmelaget har vært klart for nedrykk i lang tid og 0-5-16 på de 21 siste seriekampene er fæle tall. Likevel er hjemmestatistikken brukbare 4-3-7, på bortebane nøyde Sarpsborg seg med å ta tre av 45 mulige poeng. Trolig ingen nye fravær fra sist.

Fantastisk høstsesong av Odd som har 8-1-0 på de ni siste kampene. Vinner laget denne kampen og Brann samtidig avgir poeng i Aalesund, blir det minimum bronse på Skiens-laget. Skal det bli sølv, må Tromsø tape sine kamp (mye dårligere målforskjell). Har i tillegg vært veldig forskånet for skader i høst. Søndag er Fredrik Semb Berg usikker, mens Magnus Myklebust ikke blir klar.

Lagene møtte hverandre i Adeccoligaen i 2008, da endte tilsvarende oppgjør 5-1 til hjemmelaget. Vi er slett ikke sikre på at dette blir en walk-over for Odd og tror Sarpsborg også kan ha en fair sjanse til tre poeng. HB.

5. Sogndal - Molde
Tippeligaen. En rørt Sogndal-trener Harald Aabrekk fortalte etter tap 0-1 for Odd forrige helg at årets mål, som var å bli blant de 14 beste og dermed unngå nedrykk, nå var nådd. Det ble klart da Start bare klarte 1-1 mot Viking. Sogndal har 5-6-3 totalt på hjemmebane og dagens kamp betyr lite tabellmessig, men det er årets siste hjemmekamp og det er seriemesteren som kommer på besøk.

Molde utsatte gullfeiringen noen runder ved å spille en del uavgjort i innspurten, men det var aldri noen tvil om at Solskjærs gutter skulle klare det, og i helgen var de tilbake på vinnersporet med 3-1 over nedrykkede Sarpsborg 08. Gullmedaljene er delt ut, champagnen drukket opp, og man skal spille kvalifisering til Champions League neste år. Hva som skjer i Saftbygda i kveld, spiller liten rolle.

Dette ser åpent ut og vi utelukker ingen tegn. HUB.

6. Start - Tromsø
Tippeligaen. Start rykker ned, det ble definitivt etter at to poeng røk på tampen borte mot Viking sist helg. Nå handler det om å takke av med stil foran eget publikum , og det er vemodig at Start og fansen deres skal ut av det beste selskap. Man kan diskutere så mye man vil om det var riktig å hente inn Mjelde som redningsmann, eller om andre kunne gjort ting annerledes. Noe svar finnes ikke. Neste år er det lag som Notodden, Tromsdalen og Ullensaker/Kisa man skal slå i Kristiansand, men først skal man glemme bitterheten og takke publikum for støtten ved å gjøre en innsats mot sølvjagende Tromsø.

Tromsø og grand old man Sigurd Rushfeldt viste hvem som er nest best her i landet da de slo Rosenborg 3-1 på Alfheim forrige runde. Etter et par litt svake kamper er Tromsø nå en klar kandidat til å ta sølvet og få Europa League-kvalifisering. De har 50 poeng, Odd og Brann har 48, men Tromsø har klart bedre målforskjell, så uavgjort er nok for Gutan i kveld. De har 3-5-6 på bortebane totalt.

Hjemmelaget er klar for nedrykk, Tromsø presterer ikke på bortebane, men vet at ett poeng er nok til å sikre sølvet. UB.

7. Vålerenga - Stabæk
Tippeligaen. Vålerenga falt ned til 8. plass og ut av medaljekampen med 1-2-tapet i Drammen sist helg, deres tredje strake tap. . For første gang innrømmer trener Andresen og flere spillere at styret rundt overgangen til Gunnarsson har påvirket negativt. Nå skal man prøve å runde av en middels sesong med seier over nettopp Stabæk, klubben Gunnarsson kom så mistenkelig billig fra. I kveld returnerer både Kristoffer Hæstad, Mohammed Fellah og Veigar Pall Gunnarsson etter å ha sonet karantene sist helg, og for første gang på lenge er Vålerenga tilnærmet skade- og karantenefritt.

Stabæk spilte antagelig sin siste kamp på Telenor Arena sist helg, neste sesong blir Nadderud igjen hjemmebane. Avskjedsfesten endte med tap 1-2 for Haugesund, og det er lite å juble for hos De Blaa om dagen. Spillemessig leverer de høyst middels, og hos dem er Gunnarsson-saken bare en av mange tunge utfordringer i tiden fremover. 0-3-2 på de fem siste spilte sier sitt. 0-0 i Sogndal i forrige bortekamp. Vi kan bare ønske Stabæk bedre lykke neste år, denne siste kampen hadde vært helt uten betydning hvis det ikke var rivalen fra Oslo øst som var motstander, og vi tror ikke dette blir noen høydare fra de blå.

Vålerenga kommer altså fra tre strake tap, men stiller endelig med toppet mannskap i kveld og mot et desillusjonert Stabæk bør det gå veien H.

8. Aalesund - Brann
Tippeligaen. Reprise p cupfinalen der hjemmelaget som kjent var klart best, men de kan ikke avansere fra sin niendeplass og har således lite å spille for. Sterke 9-1-4 hjemme på Color Line stadion og formen har vært god utover høsten, selv om det ble tap sist helg borte mot Fredrikstad. Enar Jääger soner karantene her, ellers er det ingen endringer.

Brann tar nesten garantert minimum bronse med seier (tre mål bedre målforskjell enn Odd), men er altså avhengig av at Tromsø samtidig taper i Kristiansand dersom det skal bli sølv. Har ikke imponert i høst, selv om det ble 2-0 seier hjemme mot Lillestrøm sist helg. Borte er det enten eller, med 5-3-6 totalt. Birkir Mar Sævarsson har skadet kjeven og er uaktuell.

Fire strake hjemmeseire i de fire siste tilsvarende og det er ingen grunn til å stole på Brann her. HUB.

9. AaB - AGF
Superligaen. Nest siste runde i Superligaen før lagene tar tre måneders vinterferie. Hjemmelaget klatret til tredjeplass etter den sterke 3-1 seieren borte over FC Midtjylland søndag. Vertene har dermed tatt ti poeng på de fire siste, etter en svak periode før det. Her returnerer Kjetil Wæhler etter karantene. 5-0-2 er tallene på hjemmebane.

Etter flotte 5-6-0 på sine elleve siste seriekamper, ble det skuffende 0-2 tap hjemme for Silkeborg for AGF mandag. Uten goalgetter Peter Graulund som er skadet hadde ikke hjemmelaget en avslutning på mål i den første omgangen.

Det står faktisk 8-3-1 på de tolv siste hjemmekampene og AGF uten Peter Graulund er langtfra det samme laget og vi tror Aalborg opprettholder den svært sterke statistikken. H.

10. KAA Gent - KRC Genk
Pro-League. Gent imponerer under Trond Sollieds ledelse og har inntatt andreplassen på tabellen tre poeng bak Anderlecht før helgens serierunde. Sterk 4-0 seier borte mot Kortrijk lørdag. Totalt 9-2-2 på de tretten siste ligakampene, tapene er kommet mot toppklubbene Club Brügge og Anderlecht. Her returnerer Yassine El Ghanassay etter karantene. Hjemme står laget med 5-0-2.

Etter en litt ujevn start på sesongen, har det vært klart bedering for bortelaget nå med ti poeng på de fire siste ligakampene, det har nok kostet å delta i gruppespillet i Champions League. Borte står laget med 2-2-2.

Det står spesielle 4-0-5 på de ni siste tilsvarende. Vi tror på en vinner her også og må spille litt frekt. HB.

11. Mallorca - Racing Santander
Primera Division. Ett poeng ned til nedrykksplass for Mallorca. Ikke så rart det, etter 0-4-3 på sine sju siste ligakamper, ingen kamper er vunnet siden Michael Laudrup forsvant. Var likefullt uheldig sist borte mot Granada, da laget rotet bort en 1-0 ledelse etter stor dominans i den første omgangen. Hjemme på ferieøye står laget med 2-2-2.

Tabelljumbo Racing Santander har bokført en seier på de tolv første seriekampen, den kom hjemme mot formsvake Real Betis. Svak hjemmekamp mot Malaga mandag og fremstår som en klar seierskandidat i øyeblikket.

Det står 3-0-1 på de fire siste tilsvarende oppgjørene. Søndag har vi svært god tro på hjemmelaget. H.

12. Espanyol - Osasuna
Primera Division. 5-2-5 på de tolv første for hjemmelaget gir en foreløpig åttendeplass og hjemme i Barcelona leverer laget som alltid brukbart (3-1-1). Etter tre strake seire er det dog kun blitt to poeng på de tre siste ligakampene.

Osasuna skuffet stort hjemme mot svake Rayo Vallecano sist helg og var heldig som berget ett poeng (0-0). Formen er ellers brukbar med 2-2-1 på de siste fem, men er det som vanlig hjemme i Pamplona laget tar brorparten av sine poeng. Kun tre poeng er tatt borte (0-3-3). Osasuna har spilt halvparten av sine seriekamper uavgjort hittil.

3-1-1 på de fem siste tilsvarende oppgjørene, hjemmeseirene er kommet de tre siste sesongene og det er nok bra sjanse for hjemmeseier igjen. HU.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 27.11.2011 17:55
1. Haugesund - Strømsgodset H
2. Lillestrøm - Fredrikstad H U
3. Rosenborg - Viking H
4. Sarpsborg 08 - Odd H B
5. Sogndal - Molde U
6. Start - Tromsø U B
7. Vålerenga - Stabæk H
8. Aalesund - Brann H U B
9. AaB - AGF H
10. KAA Gent - KRC Genk H B
11. Mallorca - Racing Santande H
12. Espanyol - Osasuna H U

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 27.11.2011 17:55
1. Haugesund - Strømsgodset H
2. Lillestrøm - Fredrikstad H U B
3. Rosenborg - Viking H
4. Sarpsborg 08 - Odd H B
5. Sogndal - Molde H U B
6. Start - Tromsø U B
7. Vålerenga - Stabæk H
8. Aalesund - Brann H U B
9. AaB - AGF H
10. KAA Gent - KRC Genk H B
11. Mallorca - Racing Santande H
12. Espanyol - Osasuna H U

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag