NORGE - KROATIA 28-29 e.e.o. (23-23):

STOCKHOLM (Nettavisen): Norges semifinale mot Kroatia i håndball-EM fredag kveld ble det drama uten like. Etter ordinær tid sto det 23-23 mellom lagene og det gikk til ekstraomganger.

Det ble en heseblesende avslutning på kampen der Norge blant annet misset to sjumeterkast. Norge klarte likevel å redde uavgjort i sluttsekundene.

Etter de to første ekstraomgangene sto det fortsatt likt med 26-26 og dermed måtte det norske laget ut i to nye femminuttere i Tele 2 Arena i Stockholm.

- Det er faktisk helt sykt, sa TV3-ekspert Kristian Kjelling om det som utspilte seg.

TV3-ekspert: - Skal aldri verden ta skuddet

I sluttsekundene vippet Kroatia det hele i sin favør etter et norsk stolpeskudd like før. Det var Gøran Johannessen som traff stolpen. TV3-ekspert Ole Erevik er svært kritisk til valget den norske bakspilleren tok i den avgjørende situasjonen.

- Skuddet er fint nok. Det er centimetere det er snakk om, om ballen går i mål eller ikke. Men 14-15-16 sekunder igjen, det er ikke markert for passivt eller noe. Gøran Johannessen skal aldri verden ta det skuddet der, sier Erevik i studio.

Det var en skuffet Johannessen som møtte pressen etter kampen. Flensburg-proffen er på sin side totalt uenig i analysen til Erevik om den nevnte situasjonen.

- Man rekker ikke så mange vurderinger. Det er sekunder igjen og det er det skuddet jeg tar. Det gjør jeg ti av ti ganger og det kommer jeg til å gjøre ti av ti ganger i framtiden også. Av og til går den ikke i mål, i dag gikk den inn fire av fem, og det er selvfølgelig surt at det siste skuddet ikke går i mål, sier han på spørsmål om det i pressesonen.

Selv om det kun var sekunder igjen, og stillingen 28-28, mener ikke Johannessen at det ville vært lurt å ha litt mer is i magen og ventet med å skyte.

- Nei, det synes jeg ikke. Jeg tror vi hadde passivt, og (det var ikke markert for passivt red. anmerk.), og så ser man ikke på klokka. Skal man vurdere klokka i forhold til muligheten vi får, så er det fort at det blir teknisk feil og vi pisser det vekk. Så, nei, den står jeg for. Jeg skal ta den hver jævla gang, sier den norske bakspilleren.

Landslagssjef Christian Berge var skuffet etter dramaet, men roste sine gutter.

- Jeg synes veldig synd på gutta som slåss og jobba gjennom hele den matchen her. De gir absolutt alt. De vet at det er et vanskelig 5-1 som står mot oss, og de er ekle å møte, sa en skuffet landslagssjef Christian Berge til TV3.

- Samtidig blir det litt overmot i noen perioder der vi går på noen brøyt, og de går på noen brøyt. Vi gjennomfører ikke en bra førsteomgang, men resten av kampen synes jeg egentlig er fin, tilføyde Berge.

Les også: Kom med Haaland-advarsel før kampstart

TV3-ekspert Ole Erevik påpekte at det norske laget så slitne ut i ekstraomgangene.

- Det er sjelden jeg har sett et Norge som ikke kjører mer mot motstanderen enn det de gjør i da, sa TV3-eksperten i studio.

Trøbbel fra start

Kroatia viste seg som en tøff nøtt å knekke for det norske laget. Norge fant aldri helt ut av kroatenes 5-1-forsvar i første omgang, samtidig som målvakt Martin Sego hadde dagen der bak.

Norges motstander hadde god flyt innledningsvis og anført av linjespilleren Marino Maric festet de raskt et grep om kampen, men Norge nektet å slippe kroatene for langt foran.

For Norge var Sander Sagosen den offensive drivkraften og trønderen sto bokført med fire scoringer etter 12 minutters spill i Tele 2 Arena.

Les også: Bøter til Rosenborg, Vålerenga og Brann

Tøffe tak ble det også. Kroatene er ikke kjent for å gi ved dørene og Sagosen havnet blant annet i en tøff duell med Marko Mamic, der sistnevnte røk ut på en tominutter.

Etter 15 minutters spill i Stockholm var Kroatia foran med ett mål, på stillingen 7-6.

Det kladdet en del for Norge offensivt. Det norske laget hadde heller ikke marginene på sin side. Etter hvert kom Eivind Tangen og Gøran Johannessen inn og bidro med scoringer.

- Ikke vært gode

Samtidig bikket det også litt imot, som da Tangen satte ballen i stangen, i tverrliggeren og ut.

I den første timeouten ga Christian O’Sullivan klar beskjed om den norske innsatsen: - Vi har ikke vært gode, var profilens melding til lagkompisene.

Kroatia var foran hele veien og Norge kunne takke en god Torbjørn Bergerud i mål for at ledelsen ikke var større. Etter 25 minutter var det 11-9 til kroatene.

Kampen fortsatte i samme spor de siste fem minuttene og da pausesignalet lød i arenaen var kroatene foran med to på stillingen 12-10.

Sagosen ble stående med fire mål i første omgang, flest for Norge, mens nevnte Maric bokførte fem fulltreffere i løpet av de første 30 minuttene.

Nervepirrende

Andre omgang startet også i motbakke for Norge. Det norske laget gjorde flere feil og Kroatia utnyttet muligheten på kontringene. Plutselig var Kroatia foran med 15-12.

Eivind Tangen ble sentral for Norge tidlig i andre omgang og satte et par viktige scoringer som holdt laget inne i kampe i en vanskelig periode.

Bergerud bidro også med redninger og etter en svak start kjempet Norge seg tilbake. Etter rundt 40 minutters spill var lagene like langt igjen på 15-15.

Da Sander Sagosen satte en sjumeter i mål etter 42 minutter var Norge i føringen for første gang siden tidlig i første omgang. Det sto 17-16 til Norge og dramaet levde.

Kroatia svarte imidlertid raskt med tre scoringer på rad og var foran igjen med 19-17. Norge slo deretter tilbake på ny og lagene fulgte hverandre som skygger. Sagosen vartet blant annet opp med et par kanonkuler av noen skudd da det gjaldt som mest.

Kampen sto og bikket nå. En meget god redning av Bergerud godt inne i de siste ti minuttene sørget for at Norge kunne kontre og ta ledelsen på ny 22-21.

Ingen av de to lagene klarte å vippe kampen i sin favør i løpet av ordinær tid og da sluttsignalet gikk sto det 23-23.

Dermed ble det altså ekstraomganger som viste seg å bli like jevne. Det førte til to ekstraomganger til, som dessverre ikke bikket i Norges favør.

Norges EM-semifinale kunne du følge minutt for minutt her: