Gå til sidens hovedinnhold

Ukens fotball-godbiter

Vi har plukket ut de kampene du bør få med deg denne uken.

Vi har plukket ut kampene det kan være ekstra morsomt å satse penger på og samtidig se på denne uka.

Mandag 30.januar

Shaktar Donetsk - Aalesund 19.00

Dette er en treningskamp fra Copa del Sol La Manga, og vi er i utgangspunktet enige i at treningskamper ikke alltid er like interessant. Hjemmelaget vant UEFA-cupen i 2009 og har en haug med spennende spillere på laget, deriblant 7-8 brasilianere. Fernandinho og Willian har begge A-kamper for Brasil mens Douglas Costa har 12 landskamper for Brasil U-20 og Alex Teixeira har 7 kamper for samme lag. Den store stjernen er nok likevel kaptein Darijo Srna, den 29 år gamle forsvarsspilleren som har 89 landskamper for Kroatia. I tillegg har laget Tomas Hubschman, med 40 landskamper for Tsjekkia, den tidligere Arsenal-spissen Eduardo (44 landskamper for Kroatia) i tillegg til at nesten alle de ukraniske spillerne er faste på landslaget til Ukrania.

Oddsen er for øvrig 1.35 på hjemmeseier.

Kampen vises direkte på TV 2 Sumo

Tirsdag 31.januar

Swansea - Chelsea 20.45

Det er runde i Premier League på tirsdag, og man kan se Liverpool, Chelsea, Manchester United, Manchester City og Tottenham. Altså alle lagene utenom Tottenham i topp 6. Vi velger likevel ut kampen Swansea - Chelsea rett og slett fordi du etter all sannsynlighet vil se to lag spille vakker fotball.

Kampene vises direkte på TV 2 Sumo

Onsdag 1.februar

Blackburn - Newcastle 20.45/Lazio - Milan 20.45

Vi velger Premier League også på onsdag, selv om det er full runde i Serie A. Kampen Lazio - Milan er dog et godt andrevalg (den starter også 20.45). Bakgrunnen er rett og slett at dette oppgjøret mellom to arbeiderklassebyer er bittelitt mer enn bare denne kampen. Det er selvfølgelig mer nerve for Blackburn i kamper mot Burnley, Bolton eller Preston North End - men vi tror nå likevel at en så viktig kamp for et lag som vil henge med i toppen mot et lag som vil ut fra bunnen av tabellen kan bli morsomt nok.

Premier League vises på TV 2 Sumo

Serie A kan du se på C Sports

Torsdag 2.februar

Novara - Chievo 20.45

Med treningskamper på menyen (du kan se Tromsø spille mot Shaktar Donetsk direkte på Sumo) så faller vi for denne. Novara ligger helt sist i Serie A med målforskjellen 18-40, CHievo på sin side har 16-25, og ligger på en 12.plass. Det er nerve i oppgjøret, og det kan fort bli veldig mange mål.

Serie A kan du se på C Sports

Fredag 3.februar

Nürnberg - Borussia Dortmund 20.30

Nürnberg ligger på en 13.plass i Bundesliga, mens bortelaget ligger på en 2.plass på målforskjell. Dette er en kamp bortelaget skal vinne, og har du ikke sett på tysk fotball enda denne sesongen er det på tide...

Bundesligaen sendes på Eurosport 2

Lørdag 4.februar

Getafe - Real Madrid 20.00

Hjemmelaget ligger på en 8.plass i serien mens Real leder. Sannsynligvis vinner bortelaget, men hvis du ikke er godt nok kjent med spansk fotball eller spansk geografi er det verdt å få med seg at Getafe er en by sør i det som kalles storområdet Madrid. Vi snakker altså om et lokaloppgjør. Hjemmelaget satser også etter at det ble kjøpt av Royal Emirats Group i april i fjor. Kampene mot Real Madrid har ofte vært de beste hjemmelaget har spilt hver sesong så...

La Liga kan du se på C Sports

Søndag 5.februar

Chelsea - Manchester United 17.00

Storoppgjør i London. En svært viktig kamp for begge lag.

Premier League vises på TV 2 Sumo

Kommentarer til denne saken