*Nettavisen* Sportspill.

United banker bunnlagene

Foto: NTB scanpix / Reuters / Wolfgang Rattay

Manchester United møter ingen attraktive lag om dagen, men det gjør ikke så mye så lenge poengene renner inn.

10.07.14 13:52

Øvrig meny fra Sportspill.no lørdag:
Oddstips 1: Varsellampene blinker i alle retninger
Oddstips 2: Husker du Luton?
V75: Store penger og Big Business
V75 Skive lørdag kveld: Nettavisens danskekupp

Lørdagens tippekupong består som vanlig av engelske kamper, men ettersom Championship-runden går søndag, er det siste sju matchene erstattet med oppgjør fra Conference.

Vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres direkte nederst i artikkelen.

1. Cardiff – Sunderland
Cardiff spilte en brukbar andre omgang mot høytflygende Liverpool nest sist, selv om kampen endte 1-3. Men 0-3 hjemme mot Southampton andre juledag var en gedigen nedtur. Kom bakpå tidlig i oppgjøret og utgjorde aldri noen reell trussel mot en motstander som tok sin første seier siden 9. november. Ligger nå på 16. plass, kun ett poeng fra nedrykk.

Craig Bellamy sliter fortsatt med en kneskade, og det er tvilsomt om han blir klar. Gary Medel måtte stå over Southampton-kampen med sykdom, men ser ut til å bli klar. Ellers ser det bra ut på skadefronten.

Sunderland tok en livsviktig borteseier mot Everton for to dager siden og har nå en viss kontakt med Cardiff og de andre lagene rett over nedrykksplassene. Seieren satt langt inne selv om Everton fikk keeper Tim Howard utvist ved straffesituasjonen som ga 1-0 midtveis i første omgang (Everton vant cornerstatistikken 11-2). Men de tre poengene ble til slutt dratt i land.

Wes Brown er fortsatt ute med karantene, mens stopperkollega John O'Shea sliter med en skade og er høyst usikker. Keiren Westwood og Carlos Cuellar er uaktuelle.

Sunderland har endelig noe på gang i en sesong som har vært trøstesløs, og står med 2-2-0 og på de siste i serie og cup. Det er også positivt at man har fått skikk på forsvaret (kun én baklengs på de siste fire). I dag er motstanderen et tannløst Cardiff, og vi tror mest på borteseier. UB.

2. Manchester City - Crystal Palace
City måtte slite for seieren mot et sultent og potent Liverpool, og har heller ingen grunn til å klage på dommeren etter den feilaktige offsideavgjørelsen mot Raheem Sterling. Opprettholdt imidlertid den prikkfrie hjemmestatistikken og klatret til andreplass på tabellen.

Sergio Aguero, Micah Richards og Stevan Jovetic er ute for hjemmelaget, mens Matija Nastasic og Martin Demicheli er usikre.

Innbytter Dwight Gayle sørget for tre uhyre viktige poeng da han satte inn seiersmålet to minutter på overtid borte mot Aston Villa for to dager siden. Første omgang var et eneste stort gjesp, men begge lagene hadde store sjanser etter hvilen. Klatret forbi West Ham og opp på sikker plass.

Toppscorer Marouane Chamakh er tilbake etter å ha stått over med karantene sist. Har ellers en del skadde spillere som har vært ute en stund.

City-spillerne er nok slitne etter den utmattende kampen mot Liverpool, men alt annet enn hjemmeseier her vil være en enorm overraskelse. H.

3. Norwich - Manchester United
Norwich trakk det korteste strået i en underholdende andre omgang hjemme mot Fulham andre juledag og måtte se seg slått takket være et sent mål av Scott Parker. Ligger fortsatt på 14. plass, men det skiller nå bare tre poeng ned til nedrykk.

Jonny Howson kan være tilbake for hjemmelaget etter å ha stått over de to siste matchene med skade. Den storvokste forsvareren Michael Turner er ute med karantene, mens Anthony Pilkington, Mark Bunn, Bennett Elliott og Alexander Tettey er skadet.

United vant 3-2 borte mot Hull i et fyrverkeri av en kamp andre juledag. Hadde klart mest ballinnehav, men det måtte et selvmål til for at alle poengene skulle sikres. Står med fem strake seiere i serie og cuper og har klatret til sjuendeplass. Det skal tas med at de siste fem motstanderne har vært Hull, West Ham, Stoke, Aston Villa og Shakhtar Donetsk (på Old Trafford), så det er ikke så lett å vite hva slags nivå United egentlig er på om dagen.

Phil Jones, Nani og Marouane Fellaini, Antonio Valencia (karantene) er ute for bortelaget, mens Rafael da Silva og Robin van Persie er usikre.

United har fått tilbake evnen til å avgjøre jevne matcher, og Norwich har en tendens til å svikte mot de beste lagene. Vi setter en tynn B.

4. Aston Villa – Swansea
Villa sliter voldsomt om dagen og står med fire strake tap etter å ha sviktet hjemme for bortesvake Crystal Palace andre juledag. Ekstra tankevekkende er det at tapene har kommet for lag som Palace, Stoke og Fulham, mens man ble knust 3-0 på hjemmebane av Manchester United i den fjerde matchen. Ligger på 13. plass med 19 poeng, bare tre poeng over nedrykk.

Christian Benteke sliter fortsatt med et vondt kne, og det ser ut til at den belgiske spissen må stå over sin tredje kamp på rad. Kaptein Ron Vlaar ser heller ikke ut til å bli klar. Jores Okore og Charles N'Zogbia er langtidsskadet.

Swansea gjorde ikke bort seg mot Chelsea sist, men 0-1-tapet var likevel rettferdig. Det er blitt litt for mange slike nederlag denne sesongen; man spiller brukbar fotball mot gode lag, men klarer ikke å få med seg poeng. Står nå med 0-2-3 på de siste fem i serie og cup og ligger på 11. plass med 20 poeng.

Manager Michael Laudrup har varslet endringer i laget grunnet tett kampprogram, og det er ventet at Michu og Nathan Dyer står over. Keeper Michel Vorm og Gary Monk er også ute.

Vi tror mest på Swansea, men alle tegn må med. HUB.

5. Hull – Fulham
Hull gjorde en god match mot United andre juledag, men måtte se at alle poengene ble med tilbake til Manchester. Har dermed 0-3-2 på de siste fem i serien og ligger på 12. plass med 20 poeng.

Keeper Allan McGregor og David Meyler måtte ut med skader mot United, og det er lite trolig at duoen rekker dagens kamp. Alex Bruce pådro seg også en smell i den matchen, og det er usikkert at han blir klar. Stephen Quinn og Sone Aluko er uaktuelle.

Fulham knep alle poengene i sluttminuttene borte mot Norwich sist og klatret opp på 18. plass med 16 poeng. Kun målforskjellen skiller opp til sikker plass.

Førstekeeper Maarten Stekelenburg er ute for Fulham etter å ha skadet seg på trening første juledag. Brede Hangeland, Philippe Senderos og Matthew Briggs er også ute, mens Dimitar Berbatov er usikker.

Heldekk må til. HUB.

6. Luton – Kidderminster
De siste sju kampene er hentet fra Conference National, det femte høyeste nivået i England.

Luton er det store formlaget i ligaen. Står med 5-1-0 på de siste seks og har ikke tapt på 16 matcher. Slo Barnet 2-1 på bortebane andre juledag og ligger på andreplass, ett poeng bak Cambridge. Det er kun ett lag som rykker direkte opp til League Two.

Kidderminster stod med tre strake tap før det ble en etterlengtet 2-1-seier hjemme mot middelmådige Hereford for to dager siden. Ligger på den nederste playoffplassen med 42 poeng, åtte bak dagens motstander. Har bare tatt 14 poeng på fremmed gress.

Luton stakk av med alle poengene på bortebane da lagene møttes i serien i august, og vi tror på tre nye poeng til dagens hjemmelag, som ennå ikke har tapt på Kenilworth Road. H.

7. Nuneaton - Cambridge
Nuneaton var inne i en meget god periode, men har bare tatt ett poeng på de to siste matchene, som begge var mot svake motstandere. Står med 40 poeng og har falt utenfor playoffplassene.

Serieleder Cambridge gikk på en smell borte mot Hereford nest sist, men slo tilbake med 1-0 hjemme mot Braintree andre juledag. Har dermed fortsatt ett poeng og én kamp til gode på Luton.

Cambridge har vunnet samtlige 12 kamper hjemme på Abbey Stadium (målforskjell: 38-2), men har gjort det langt svakere enn de andre topplagene borte (3-6-2 og 9-8 i målforskjell). Vi utelukker ikke at Nuneaton tar poeng. UB.

8. Grimsby – Macclesfield
Grimsby har flotte 5-1-0 på de siste seks i serien etter at Lincoln ble slått 2-0 på bortebane andre juledag. Spilte ikke på topp i lokaloppgjøret mot Lincoln, men var effektive og tok med seg alle poengene. Har klatret opp til tredjeplass med 43 poeng.

Macclesfield tok en oppskriftsmessig 3-0-seier mot det ubrukelige bunnlaget Hyde (tre poeng på 23 matcher) andre juledag og slo brukbare Salisbury 1-0 nest sist. Står med 32 poeng og ligger nå i midtsjiktet på tabellen.

Grimsby er favoritter, men vi må ikke undervurdere et Macclesfield på vei oppover på tabellen. HU

9. Salisbury – Barnet
Salisbury har tatt seg sammen etter en tung periode og står med fire poeng på de to siste rundene. Kommer fra 3-1 borte mot Woking og har meldt seg på i playoffkampen igjen (37 poeng på 23 kamper). står med fine 8-2-2 på hjemmebane.

Barnet har spilt én kamp mer og ligger to poeng over dagens motstander. Opp til Kidderminster på playoff skiller det tre poeng. Tapte 1-2 hjemme for formsterke Luton for to dager siden, etter tre strake trepoengere før det. Fikk Jon Nurse utvist rett før hvilen, og han må stå over i dag.

Barnet er seriens tredje beste bortelag (5-4-3), og vi heldekker denne. HUB.

10. Alfreton – Southport
Tre kjappe trepoengere har ført Alfreton opp på en flott fjerdeplass. Andre juledag ble det 3-2-seier borte mot Wrexham i en meget spennende affære, og stemningen er nok på topp i troppen etter å ha avgjort på overtid. Har 9-1-2 hjemme.

Southport har stusselige 0-2-4 på de siste seks og har falt ned til 19. plass. Med 23 poeng er det bare to poeng ned til nedrykk. Eneste lyspunkt er at de to poengdelingene er kommet i de to siste matchene (1-1 borte mot brukbare Salisbury og 0-0 hjemme mot svake Chester i en sjansefattig match sist).

Southport er ligaens tredje svakeste bortelag (1-2-9), og vi nøler ikke med å sette ren H her.

11. Chester – Gateshead
Chester tok to poeng i bunnkampene mot Southport og Lincoln i de to siste rundene og står med 0-4-2 på de siste seks. Ligger på den øverste nedrykksplassen med 21 poeng, men det skiller bare ett poeng opp til sikker grunn. Er ligaen nest svakeste hjemmelag (1-7-4).

Gateshead spilte uavgjort hjemme mot brukbare Halifax for to dager siden, men var nærmest seieren. Står med 3-1-2 de siste seks. Ligger på tiendeplass med 36 poeng, og det er seks poeng opp til playoff.

Gateshead er det beste laget, men U-faren i oppgjøret er høy. UB.

12. Halifax - Lincoln
Halifax spilte uavgjort borte mot brukbare Gateshead for to dager siden og kom fra to strake seiere før det. Ligger på åttendeplass med 38 poeng. Er seriens nest beste hjemmelag (10-2-1).

Lincoln spilte en ok kamp mot sterke Grimsby andre juledag, men måtte til slutt se seg slått 0-2. Fikk Jake Sheridan utvist på tampen av matchen, og han må stå over i dag. Ligger på 18. plass med 27 poeng.

Hjemmesterke Halifax er med rette favoritter her. H.

96-rekker
1. Cardiff – Sunderland UB

2. Manchester City - Crystal Palace H

3. Norwich - Manchester United B

4. Aston Villa – Swansea UB

5. Hull – Fulham HUB

6. Luton – Kidderminster H

7. Nuneaton - Cambridge UB

8. Grimsby – Macclesfield H

9. Salisbury – Barnet HU

10. Alfreton – Southport H

11. Chester – Gateshead UB

12. Halifax - Lincoln H

Klikk her for å levere dette spillet

432-rekker
1. Cardiff – Sunderland UB

2. Manchester City - Crystal Palace H

3. Norwich - Manchester United B

4. Aston Villa – Swansea HUB

5. Hull – Fulham HUB

6. Luton – Kidderminster H

7. Nuneaton - Cambridge UB

8. Grimsby – Macclesfield HU

9. Salisbury – Barnet HUB

10. Alfreton – Southport H

11. Chester – Gateshead UB

12. Halifax - Lincoln H

Klikk her for å levere dette spillet

Annonsebilag