Diego Forlan (til høyre) erstatter trolig Luis Suarez i kampen mot Colombia etter sistnevntes skandale-sorti fra VM. Det svekker Uruguays vinnersjanser.
Diego Forlan (til høyre) erstatter trolig Luis Suarez i kampen mot Colombia etter sistnevntes skandale-sorti fra VM. Det svekker Uruguays vinnersjanser. Foto: Expa/ Jfk (All Over Press)

Uruguay ryker uten Suarez

Colombia har hatt et strålende VM, og i kveld er det Uruguay som skal tuktes.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill lørdag:
Tippetips:
Fra Brasil til Vindbjart
Oddstips 2:
  Neymar gjør det igjen
V75 Forus:
Finaler og 26 mill. i potten

Etter en minipause på én dag – der vi prikket inn begge tipsforslagene på fjerde runde i den norske cupen – er VM-sirkuset tilbake for fullt med to meget spennende åttedelsfinaler. I tillegg finner vi diverse kamper fra norsk 2. divisjon og dueller fra Wimbledon på langoddsprogrammet.

Dagens VM-tips 1

Colombia - Uruguay H


Colombia er et av landene som har imponert mest så langt i VM. Laget fosset gjennom gruppespillet og gikk til topps i gruppe C med full pott og 9-2 i målforskjell. Den siste kampen mot Japan var betydningsløst for Colombia, men et sterkt reservepreget mannskap klinte likevel til med 4-1 mot en motstander som kunne ha gått videre med seier. Det sier litt om innstillingen og kvaliteten i dette laget.

Mario Yepes har slitt med en strekkskade, men ser ut til å rekke kampen. Det er noe usikkert om Teófilo Gutiérrez, som ikke har imponert så langt i mesterskapet, spiller fra start i Colombias angrep.

Uruguay var ille ute etter 1-3-tapet for Costa Rica i åpningskampene, men slo tilbake med to knappe seiere over England og Italia og karet seg så vidt videre. Fikk hjelp av dommeren mot Italia, mens Luis Suarez-magi senket England. Liverpool-spilleren er som kjent sendt hjem i skam etter å ha bitt Italias Giorgio Chiellini i skulderen, noe som er en klar svekkelse av angrepet.

For det blir ikke det samme med Diego Forlan, som trolig erstatter Suarez, på topp sammen med Edison Cavani. På det beste var 35-åringen en spiss i verdensklasse, men det begynner å bli noen år siden Cerezo Osaka-spilleren holdt det nivået. Verken farten, bevegeligheten eller arbeidskapasiteten er i nærheten av Suarez-klassse.

Antatt lagoppstilling Colombia (4-2-3-1): Ospina; Zuniga, Zapata, Yepes, Armero; Sánchez, Aguilar; Cuadrado, Rodríguez , Martinez; Gutiérrez.

Antatt lagoppstilling Uruguay (4-3-1-2): Muslera; Cácares, Godín, Giménez, Pereira; González, Rios, Rodríguez; Lodeiro; Forlán, Cavani.

Selv om Uruguay endte på andreplass i en vanskelig gruppe, har ikke laget svart helt til forventningene mange eksperter hadde til laget før mesterskapet. Og uten Suarez blir det tungt å slå et meget sterkt Colombia.

Vi spiller H til 1,95 i odds, selv om vi helst skulle ha sett oddsen et par tideler høyere. Kampstart er kl. 22.00 lørdag.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus